Dagens outfit

2009-01-31 @ 23:30:48


Röd angoratröja, Petsonality
Lilametallic täckjacka, Pinkaholic/Doggie
Koppelset Star i svart och guld, Kate Ryan for DogArtist
Lila blomspänne i kristall, Doggie designer/Doglife




 Red devil

2009-01-31 @ 20:37:01
Just nu hemma hos oss: Manchester United-Everton 1-0 (straff, Ronaldo). Maggie slocknade direkt efter slutsignalen, utmattad av anspänningen.


Puh, man blir trött av att kolla på sport.


Huligan-linnet är nyinköpt från Doglife, 125 kr på rea.
Webshopen säljer även Uniteds matchtröja, men den har ju Maggie redan!



 Happy Holiday

2009-01-31 @ 19:21:09
Lite har vi ju faktiskt shoppat i veckan. Vår uppmärksamma läsare Indra bad oss berätta vad som fanns i paketet från Posh pooches som kom i går, och svaret är en snygg vinterjacka! Modellen Holiday från Pinkaholic är en grön och skön vardagsjacka med ärmar, i sportigt stuk. Maggie använder ju för all del även sina lyxigaste kläder till vardags, men den här ska få tåla hennes vildaste tumla runt i skogen-lekar. Egentligen har hon storlek M men jag klickade hem en L så att den går ner ordentligt över rumpan. Man kan justera passformen med dragskon i nederkanten och så ryms en tjock tröja under när det är bitande kallt. På ryggen finns en tass, ett hjärta och ett hundben i brunt tryck, och luvan - med trycket holiday - är kantad med en maffig pälskrage.


409 kr kostade jackan - cirka 20 % mindre än hos de flesta andra butiker.


 En andra päls

2009-01-31 @ 16:49:05
Nu är vi hemma igen efter lite skönt mingel hos DogArtist. Ni kommer aldrig tro det här, men vi har inte shoppat någonting! Däremot har vi fingrat lite på de vackra sängarna från Lord Lou - och på de lyxiga pälsplädarna från samma märke. Jag skulle gärna drapera 145 x 130 cm gosig filt över Maggies soffhörna, och kanske matcha med en tjock kudde om hon hellre ligger på golvet:


På nätet kan du köpa en del av Lord Lous sortiment hos Doggie.
Är du i Stockholm finns de lyxiga sängarna och plädarna även hos Iaa!




 Vinn blåblommigt band

2009-01-31 @ 11:42:34
Titta in hos söta vovvarna Gizmo och Leeloo - de lottar ut ett babyblått halsband med blommor och bling, i storlek 25-33 cm. Allt du behöver göra är att länka och svara på en rolig fråga!


 Dagens outfit

2009-01-30 @ 21:55:39
Kära dagbok. I dag sov min mamma hur länge som helst. Aptråkigt. Jag strimlade lite toapapper och ruskade livet ur min rosa halsduk medan jag väntade. Frukost: det gamla vanliga torra käket, men toppat med äggula. På promenaden efteråt hittade jag värsta bästa pinnen! Sen smugglade mamma in mig på ica, hon skulle tvunget hämta ett paket från Posh pooches. Hon sa att jag skulle få torkad kycklingmage om jag låg i väskan och var tyst som en mus. Då gjorde jag det. Jag gillar kycklingmage.

På eftermiddagen åkte vi till city. Morsan sa att det skulle bli varmt att gå i affärer så jag fick bara en tröja på mig. Skitkallt ju! Men plötsligt dök husse upp, då kändes allt lite bättre. Jag attackpussade honom länge, han blir så glad då. Tja, sen har jag fikat lite, hängt med kompisarna, satt en stor ridgeback på plats (hallå, man kan liksom inte nosa var som helst) och charmat en massa folk. Alla säger att jag är toksöt. Fast i dag trodde många att jag var en kille, bara för att jag hade lite tuffa kläder. De är så himla könsstereotypa, de där fyrbenta.

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på handboll. Missa inte att DogArtist har lagerrensning i sitt showroom på Söder i morgon! Klockan 12-15. Jag ska lätt gå dit. Nospuss! /Maggie


Jag bestämde att min schysta väska skulle vara med på bild.


Pinnen också.
Mina vanliga close-ups tog vi på kaféet:




Kamohoodie med knappar, Le chiens egen design
Orange halsband och koppel, Bobby/Modern dogg
Orange hårklämma, Small to big
Svart bärväska, Pet London/Posh pooches

 Be my Valentine!

2009-01-30 @ 14:41:46
Snart är det dags för februari, semlor - och alla hjärtans dag! Maggie sportar ju inte den riktigt sockersöta stilen särskilt ofta, och visst är det onödigt att köpa en klänning bara för en dag (om vi inte snackar bröllop) men visst hade den här blåsan passat perfekt? Matchande hårspännen råkar vi ju redan ha hittat!


Klänningen Starlet från Ruff Ruff Couture.



 Glammig gåva!

2009-01-29 @ 21:11:04
Vi har väntat och vi har längtat - och nu är den äntligen här! Jag pratar förstås om den ljuvliga tröjan som Maggie har fått i present av designern Eligio och hans spanska märke Petsonality! Den röda tröjan i mjukaste angora har polokrage, en kant av svart "svandun" och en stor blingad krona på ryggen - av kristaller i rött och svart. Maggie modellade i snön i dag och valde så klart att matcha nya outfiten med sitt koppelset Star från DogArtist. Det är ju tack vare Tanja och Pia som hon har fått sin glammiga gåva! Luggen satte vi upp med en swarovskistjärna - lillans lyxigaste hårspänne!





¡Muchas gracias Eligio por esta linda chomba!

 Blä för Barbie

2009-01-29 @ 02:08:09
Serie- och sagofigurer har länge varit en stor trend i hundmodevärlden. Tidigare har ni fått se plagg med Hello Kitty, Betty Boop, Marvel Comics, Nicke Nyfiken och Little Miss - och nu är det dags för en bystig blondin. Barbie fyller 50 i år och hennes jubileum firas bland annat med licensierade kläder till vovven. Jag, som inte har mycket till övers för den tvetydigt plastiga dockan, tycker att kollektionen är ful. Men vad säger ni? Tassen upp eller svansen mellan benen?

Tänk om kläderna i stället hade influerats av Barbies outfit Poodle Parade från 1965!

 # 4 Rosa sweatshirt med koppelkrok

2009-01-28 @ 17:29:53
Ceriserosa sweatshirt med turkosa revärer, storlek M.
Ord pris: 255 kr hos Le chien.

Nu: 150 kr!


Tröjan är i mycket fint skick, använd endast ett par gånger.


Modellen är lite kort på Maggie.

Produktbeskrivning: Skön collegetröja med mjuka muddar. Sportiga revärer på ärmarna, broderad applikation på ryggen. Tröjan har ett fastsytt koppelfäste samt dragkedja i nacken, som underlättar vid på- och avklädning.

Mått: Bröstmått 40 cm, rygglängd 24 cm (22 cm + 2 cm mudd). Halsmudden är 6 cm.
Plaggets bröstmått bör vara cirka 5 cm större än hundens.

Så här beställer du:
Mejla [email protected]
Märk mejlet med Maggies mode + varans nr
Inbetalning sker till konto (anges i din bekräftelse)
Varan kommer på posten - fraktfritt

 Dagens outfit

2009-01-28 @ 03:26:57
Maggie och matte åt frukost på Small to big i dag - men tyvärr utan kamera. Tur då att Dani var på plats och kunde knäppa en outfit-bild! En läsare undrade hur Maggie ser ut utan hårspänne och här är svaret: Sött spret!


Rosarandig väst, Pinkaholic/Posh pooches
Lilametallic täckjacka, Pinkaholic/Doggie
Turkost nithalsband, Mirage/Small to big
Silvermetallic koppel, Le chien





 Elegant & exklusivt

2009-01-27 @ 21:59:11
Mycket jobb och lite blogg i dag. Men vi hinner skriva upp en sak på önskelistan! Tyska koppelkungen Hunter har släppt en ovanligt glammig kollektion vid namn Black Label, med lyxiga halsband som Maggie mer än gärna skulle bära. Jag har ännu inte lyckats hitta svenska återförsäljare - men visst måste någon ha den goda smaken att ta hem dessa vackra accessoarer?


Bling och lack - ja tack!


Inte så bara!

 # 3 Gul regnkappa med skärp

2009-01-26 @ 23:11:34
Gul regnkappa med sött skärp i modellen Milky Dog från Puppy Angel, storlek M.
Ord pris: 299-399 kr. Köpt för 349 kr.

Nu: 120 kr!


Jackan är flitigt använd men i gott skick. Små missfärgningar, av smuts som inte gått bort i tvätten, kring ärmarna, kanterna och i halsringningen vid översta knappen.


Fler bilder på Maggie i regnkappan kan du se HÄR!

Produktbeskrivning: Supersöt, tunn och lätt regnkappa i nylon/polyester. Lång och smal modell. Luva, ok och påsytt skärp som kan regleras med ett spänne i form av en vit plastblomma. Knäpps under magen med tre vita tryckknappar. Långa skört och bensnoddar bak. Korta ärmar med resår i muddarna fram. Maskintvätt 40 grader.

Mått: Halsmått 25 cm, bröstmått 39 cm, rygglängd 29-32 cm (längd undertill 18 cm).
Plaggets bröstmått ska helst vara minst 5 cm större än hundens.

Så här beställer du:
Mejla [email protected]
Märk mejlet med Maggies mode + varans nr
Inbetalning sker till konto (anges i din bekräftelse)
Varan kommer på posten - fraktfritt

 Möbler till Maggie

2009-01-26 @ 14:21:42
I dessa dagar ägnar vi mycket tid åt inredningsspaning. Om knappt två månader flyttar vi nämligen till en nybyggd lägenhet och då vill vi gärna ha lite nya möbler. Jag brukar ju inte vara särskilt privat här i bloggen, och det vete hundan om inredning ligger inom vårt ämne. Men Maggie är faktiskt väldigt intresserad! Hon tycker att en stor soffa och sköna mattor är det viktigaste i ett hem, men därutöver vill hon gärna ha flera fina liggplatser. Just nu är det ett evigt tjat om att matte ska köpa de här:

Snygg svart skinnpall som även är ett hus till hunden.
Från Ibiyaya, kostar 1 125 kr hos Beautydog.


Klart en prinsessa ska ha en kunglig säng! I solid ek, klädd med minkpäls (fusk).
Modellen George i Louis XVI-stil kommer från Holland och lyxiga Lord Lou.
Jag tänker göra en priskoll hos DogArtist, som har ensamrätten i Sverige,
men jag vet att deras återförsäljare Doggie tar 3 695 kr för den här pjäsen ...



Efter flytten ska vi åtminstone köpa den här bädden från italienska Prima,
som vi har haft undanlagd hos Small to big i en halv evighet. Tack, Ninnie!
Den är sjukt söt med de broderade pudlarna, och perfekt matchad med ...


... det fantastiska Maggie-porträttet som konstnären Erik Hedin har målat!

 Söndag på stan

2009-01-25 @ 21:28:12
I dag har vi haft en riktigt skön söndag och efter en lyxig frukost lyckades vi för en gångs skull locka med oss husse till Small to big! Maggie satt förnöjt i hans knä medan hon slukade sin obligatoriska tallrik med korv och leverpastej - och sedan blev det bus i vanlig ordning.


Kan vi gå in någon gång, eller?


Kaféet var fullt av gäster i alla storlekar och Maggie charmade de flesta.
Här tror jag att det är nakenfisen Felix som har fastnat på bild!


Största (och minsta) föremålet för Maggies beundran var i dag
ursöte pomeranian-killen Simpson. Han var dock lite svårflirtad ...


... men skam den som ger sig!

 Dagens outfit

2009-01-25 @ 17:45:25


Svart sweatshirt med skotskrutig stjärna, Cane Minore
Svart mockatäcke med leopardkanter, Pampet/Small to big
Rött blingat koppelset, Auburn/Iaas (Stockholm)
Leopardklämma med röda kanter, Aria/Iaas

 # 2 Hundtandsmönstrad jacka med pälskrage

2009-01-24 @ 16:18:03
Svartvitrutig jacka/kappa i modellen Checker Coat från Puppia, storlek M.
Ord pris: 745 kr. På rea: 650 kr. Köpt med rabatt för 499 kr.

Nu: 300 kr!


Jackan är i nyskick (använd 3 gånger) och säljes pga för liten storlek.

Produktbeskrivning: Lyxig, välsydd och klassiskt snygg jacka/kappa i polyester/nylon/ull, helfodrad med grå fleece. Luvan är kantad med fuskpäls. Jackan har ett påsytt skärp med två breda hällor och ett rektangulärt, blingat spänne. Knäpps med kardborrband (3 st) under magen. Sömmen på ryggen är kantad med svart skinn och i nacken finns ett hål för koppelkroken. Handtvätt/kemtvätt.

Mått: Halsmått 30 cm, bröstmått 38 cm, rygglängd 23 cm (längd undertill 17 cm).
Plaggets bröstmått ska helst vara minst 5 cm större än hundens. Maggie brukar ha M i Puppia men det här plagget är litet i storleken. På henne (cirka 35 cm) sitter jackan tajt och hon kan inte ha någon tröja under.

Så här beställer du:
Mejla [email protected]
Märk mejlet med Maggies mode + varans nr
Inbetalning sker till konto (anges i din bekräftelse)
Varan kommer på posten - fraktfritt

 # 1 Hundhandväska i äkta skinn

2009-01-24 @ 14:53:41
Svart bärväska i modellen Tokyo från Dogs department.
Ord pris: 2 850 kr. Kan beställas från England för 2 600 kr. Köpt med rabatt för 2 400 kr.

Nu: 1 250 kr!

SÅLD!

Väskan är supersnygg, av högsta kvalitet, i nyskick (använd cirka 5 gånger)
och säljes pga att jag tycker den är på gränsen till för liten för Maggie.
Levereras i en stor tygpåse med DD:s logo.


Produktbeskrivning: Smart hundhandväska med plats både för vovven och för mattes prylar. På framsidan finns ett ytterfack med en moderiktig tofs av fransar på dragkedjan. Inuti finns tre fack - ett stort på ena sidan och ett mindre samt mobilfack på andra sidan. Handtagens längd kan justeras med skärpspännen. Materialet är mjukt skinn med hardware i mässing. På framsidan sitter en plakett med märkets logga och alla dragkedjehandtag är i form av små hundar. Inuti är väskan klädd med vackert blått foder. Den vadderade bottenplattan är kviltad, urtagbar och tvättbar. Säkerhetskoppel finns. Väskan öppnas på ovansidan med dubbla dragkedjor och panelen, som ytterst består av meshnät, kan rullas upp delvis och fästas om hunden vill sticka ut huvudet. Kanten är stoppad och skön att vila hakan mot.

Mått: L 35 cm x B 23 cm x H 24 cm. Bottenplattan: 32 x 19 cm.

Vikt: Enligt tillverkaren upp till 5 kg. Jag skulle rekommendera väskan till valp, chihuahua eller annan liten hund. Maggie väger knappt 3 kg och ligger bekvämt i väskan, men har med sina långa ben lite svårt att rumstera runt. Dock är detta en väska att ha på stan, när man går i affärer eller vid kortare transporter. För längre resor rekommenderas andra alternativ.

Så här beställer du:
Mejla [email protected]
Märk mejlet med Maggies mode + varans nr
Inbetalning sker till konto (anges i din bekräftelse)
Varan kommer på posten - fraktfritt

 Shoppa second hand!

2009-01-24 @ 13:52:57
PREMIÄREXTRA! Nu är det hög tid att dra igång vår egen webshop med vintage till vovven! Hos Maggies Mode kommer du att kunna köpa kläder och accessoarer ur Maggies garderob, allt från bättre begagnat till nästan nytt, till riktigt bra priser! Varorna kommer att presenteras med produktbilder och/eller egna bilder, med detaljerade uppgifter om storlek, skick och inköpspris. Ser du något du gillar? Skicka ett mejl till [email protected], märkt med Maggies Mode + varans nummer. Du kommer då att få en bekräftelse med kontonummer där du ska sätta in pengarna, och sedan kommer dina fynd på posten!


Nu öppnar Maggie sin garderob!

Snart lägger vi ut första varan - håll utkik efter nya kategorin BOUTIQUE: MAGGIES MODE!

 Tingeling från Thailand

2009-01-23 @ 22:54:56
Korgarna med hårspännen och accessoarer var minst sagt välfyllda efter Ninnies inköpsresa till Thailand. De här godbitarna grävde vi fram:


Hårspännen med gröna blommor och orange fjärilar, 30 kr per 2-pack.
Olivgröna blingrosetter med små diamanter i mitten, 69 kr för 2 st.
Stora vita rosettsnoddar med röda hjärtan, 59 kr för 2 st.
Stora klämmor med prickiga rosetter i lila, 59 kr för 2 st.
Dessutom köpte vi små gaffelklämmor i gult och orange med Hello Kitty på!


Maggie fick ett blingat M i present! Tack så mycket!
Den fina broschen ska vi sätta på en av bärväskorna.


Lite flärd till matte: Ett mobilsmycke med en pudel på!
Finns även som schnauzer för 49 kr hos Small to big.






 Vinter, vår, Wooflink!

2009-01-23 @ 13:02:40
Vid det här laget finns alla höst- och vinterkollektioner ute på marknaden för länge sedan. Och det dröjer ett tag innan plaggen för nästa säsong lanseras. Då är det skönt att Wooflink går mot strömmen och släpper en liten mellankollektion för vintern/våren 2009! Accentfärgen är hot pink och stilen därmed lite girly, men det coola streetmärkets look är annars väldigt unisex. Materialet är i princip alltid 100 % bomull och plaggen är späckade med tuffa detaljer. Vår önskelista:


Signaturprylarna från nya kollektionen.


Luxx pooch är en all-in-one som ser ut som klänning och tights.


Halsbandet Ladybug har just en nyckelpiga i mitten av rosetten.
Gillar du den söta insekten? Kolla då HÄR!


Sportiga I rock, it´s sports day finns både som klänning och jumpsuit.


Klänningen Who is the cutest pooch (Maggie så klart!)
finns med svart eller vit topp.


Det här är nog absoluta favoriten: Tjocka zipjackan Very berry!


Wooflink säljs hos Small to big. Ninnie, du tar väl in nyheterna?



 Klänningar i kubik

2009-01-23 @ 00:16:44
Klänningarna jag visade upp nyligen var långt ifrån de enda nyheterna hos Small to big. Maggie provade den ena tjusiga kreationen efter den andra, men tyvärr hade vi lite storleksproblem. Jag var jättesugen på den här röda volangklänningen med silverstjärnor och trycket DIVA, men den blev lite bylsig vid frambenen:


Liven på DoggyDollys plagg är smala - så en storlek mindre skulle bli för tajt.


Klänningen var också lite stor i halsringningen, som pryds av en fin krage.


På söta Smilla satt den mycket bättre!

Den randiga klänningen funkade inte heller, men den skotskrutiga kjolen fick följa med hem! Det var också nära att den här tuffa designen hamnade i shoppingkassen ...


Rosarandigt linne, jeanskjol och vitt skärp - allt i ett!


Smilla röstade för. Vårfint och fräscht, tyckte hon.

... men vi behärskade oss eftersom vi hade plockat ihop en hel hög med accessoarer också. Dem får ni se i morgon! Då ska vi även svara på era kommentarer, tack för alla fina ord!


Fler snygga nyheter hittar du både i butiken och webshopen.
Klänningar med skärp kommer stort!


 Dagens outfit

2009-01-22 @ 22:50:09
Åh, vad kul det var att återse Ninnie och kaféet! Maggie blev som tokig när vi kom dit, hon pep och skrek av glädje och stal showen från maltesern Smilla och yorkien Kalle som redan var där. Det dröjde dock inte länge förrän hon satt i soffan med en uppfordrande min: Var är min mat?



Vintageinspirerad t-shirt med pudeltryck, 26 Bars and a Band/Funnyfur
Turkost koppelset med röda hjärtan, My Hollywood Dog/Fashion dog
Röd rosett med vita prickar, Modern dogg



Utanpå och utomhus hade Maggie en tunt fodrad regnjacka - vi skulle ju bara gå till och från bussen. Men det var tydligen alldeles för kallt ändå, inte minst om tassarna, så efter strejk och maktkamp fick lillan åka innanför min jacka hela vägen hem. Det är uppenbarligen dags att börja använda de där skorna! Vi gör det på en gång, nu är det nämligen dags för kvällspromenad. Sedan ska ni få se bilder från vår shopping!



Röd regnjacka med vita prickar, Pinkaholic/Doggie


 Mot hundfiket!

2009-01-22 @ 16:30:06
Nu har vi tvättat och städat hela dagen och förtjänar en belöning. Så Maggsan och jag drar till Small to big och fikar! Kanske blir det lite shopping också. Ses vi där?


Gourmetkakor till vovven. Bortskämda Maggie brukar bara äta glasyren ...

 Presentkort på köpet

2009-01-22 @ 13:59:48
Nu lanserar webshopen Spoiled dog ett riktigt generöst rabattsystem. När du handlar för 500 kr får du ett presentkort på 100 kr, om du handlar för 1 000 kr får du presentkort på 200 kr och så vidare. Och detta gäller varje gång - schyst!

I praktiken får du alltså 20 % rabatt på allt från och med din andra beställning!

 Dagens butik: Doglife

2009-01-22 @ 10:39:28
En bra och en dålig nyhet på samma gång: Ett hyfsat utbud av blingade spännen kan du beställa från Doglife - men butiken kommer att bomma igen om en månad. Det gäller alltså att passa på nu, så Maggie och jag har precis klickat hem en hel näve glitter. Webshopen har även massor av halsband och jag har plockat ut de snyggaste under 199 kr:


Vitt med multifärgade stenar, 25 cm, 198 kr.


Guld med nitar och namnbricka, 27 cm, 149 kr.


Blankt och glittrigt från Puppia, 27 cm, 198 kr.


Söta scarves med bling och nitar från Gunilla Lagerroth.
Finns i flera storlekar för 149 kr.


Tyvärr finns det bara koppel till ett fåtal halsband, och vi har ju en faibless för hela set. Men på tal om matchande saker så finns det en tanktop från Pet flys i shopen! Deras suveräna väskor kan du köpa billigare någon annanstans, men har du en röd Happy skull så ska du skynda dig att klicka hem den här toppen. Jag har nämligen aldrig lyckats hitta ett ready 2 ride-plagg i Sverige tidigare - och billigt är det också!


Linnet kostar bara 150 kr och finns kvar i storlek L och XL (4-7 resp 7-10 kg).

 Pynta pälsen

2009-01-21 @ 22:32:06
Snygga spännen har vi bloggat om förut men just nu är favoriterna de glittrande godbitarna från Doggie Designer som Maggie fick i present av pudelkillen Mio. Märkets kläder verkar tyvärr inte hålla särskilt hög kvalitet, men blingbling kan de göra! Kolla bara här:

De gnistrande hårklämmorna kostar ungefär en femtiolapp och uppåt.
Och ni har väl inte missat Doggie Designers vackra smyckeshalsband?


 DoggyDolly dresses

2009-01-21 @ 20:54:02
Nu har det varit öppet på Small to big i flera dagar efter jullovet och vi har ännu inte varit där. Skandal! Men snart är det dags, och då ska vi kolla in de nyinkomna trikåklänningarna från DoggyDolly. En läsare trodde att Maggie skulle bli fin i den orange-randiga med volanger, pikékrage, små fickor och lackskärp - och vi kan inte annat än instämma. Men den rock-chica med veckad kjol går inte heller av för hackor! Jag är ju svag för skotskrutigt och mönstret är dessutom rykande hett i vår. Vilken skulle du välja?


Klänningen Fame & Glory kostar 279 kr och finns även i brunt.


Scottish rockgirl med glittrigt dödskalletryck och blingat skärpspänne går på 269 kr.

 Minihundar - se hit!

2009-01-20 @ 21:41:31
Har du en riktigt liten vovve? Då ska du kolla in Monicas tävling där du kan vinna en stickad tröja med Hello Kitty-motiv. Rosa och ljuvligt söt, i en storlek som passar hundar med ett bröstmått på max 30 cm. Vinnaren dras på Alla hjärtans dag!


 Kreativa bloggare

2009-01-20 @ 21:03:41
Vi har fått en fin utmärkelse igen! Hundmodebloggens kreativitet belönas av både Cherlindrea och I våran lilla vrå - tack snälla ni!


Reglerna för utmärkelsen är följande:

1. Sätt loggan på din blogg.
2. Länka till personen som utmärkelsen kom ifrån.
3. Nominera minst 7 andra bloggar.
4. Länka till dessa bloggar i din blogg.
5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar.

 

Flera av våra läsare säger sig ha blivit så inspirerade av Maggie och mig att de startat egna bloggar om sina hundar och hundmode. Och det är kreativt! Därför vill vi nominera:

Pudelprinsessan
Nellies blogg
Dogfashion
Kingeling
PomPom
Mio

Och som nummer 7: Vi skickar tillbaka utmärkelsen till Cherlindrea eftersom Indra har ny adress och ny design - som om möjligt är ännu vackrare och mer kreativ än den förra!

 Dagens outfit

2009-01-20 @ 04:19:35
I dag har vi haft en bra dag! Finanskrisen kan gå och dra något gammalt över sig, för nu har vi fått vår lägenhet såld! Maggie uppskattar inte snöblasket men hennes Muttluks har kommit på posten så hon ska nog överleva vintervädret. På våra kortare rastningsrundor klarade hon sig (nästan) med nya mjukisoverallen från Pupstore. En gång fick vi värma oss en stund inne på det lokala bageriet - där Maggie alltid får en skiva skinka av den söte killen bakom disken.




Lila jumpsuit med paljetter, Puppia/Pupstore
Turkosmetallic nithalsband, Mirage/Small to big
Blingat koppel i silvermetallic, Le chien
Turkost stjärnspänne (present från Mio)



 Unika utställningsbilder!

2009-01-19 @ 12:38:11
I dag är vi otroligt stolta över att exklusivt kunna visa den internationellt erkände och prisbelönte fotografen Magnus Wennmans hundbilder här på bloggen. Han har under flera års tid besökt prestigefyllda utställningar och resultatet är dessa coola och konstnärliga bilder. Till vardags jobbar Magnus, precis som matte, på Aftonbladet och en vacker dag ska han få plåta en viss liten pudel!








Visst är han fantastiskt duktig! Vilken bild är din favorit?



Foto: MAGNUS WENNMAN

 Ben från Bobby

2009-01-18 @ 23:12:15
Jag har ju glömt att visa upp ett av våra senaste fynd! När vi shoppade skor förra veckan så slog vi även till på det här fina orange halsbandet från Bobby. En stilren modell med dubbla koppelringar och en benmönstrad bricka. Eftersom Modern dogg har 20 % på halsband och koppel betalade vi bara 180 spänn - för äkta skinn. Matchande koppel? Det har Maggie redan!


Härlig färg till våren! Ord pris är 229 kr.

 Ludet läder

2009-01-18 @ 05:50:51
Inspirerade av sammetsjackan bjuder vi nu på ännu mer leopard. Snyggast och lyxigast på marknaden är DogArtists (lite håriga!) koppelset, som varvar fläckig täckning med klassiskt svart. Lucky Leopard kostar en del - men smakar också! Systermodellen Zebra är nästan lika fin.




Luden fuskpäls - men äkta skinn.

 Kanin efter karet

2009-01-17 @ 18:35:41
Nu är det mycket Le chien här på bloggen, men vad ska man göra när de tar in söta nyheter på löpande band? Kolla in de här roliga handduksdjuren! Badlakan med en liten huva på, perfekt att svepa in en frusen vovve i efter badet.


Anka, lamm eller groda?


Vi väljer den rosa kaninen!
Handduken är 75 x 60 cm och kostar 275 kr.


 Dagens outfit

2009-01-17 @ 04:15:10
Egentligen gillar jag inte plagg som saknar bröstplatta, men när en jacka är så här mjuk, vacker och välsittande, i lätt stretchig kvalitet, får man göra ett undantag. Och glappet är ju lätt fixat med en skön t-shirt under!


Sammetsjacka med leopardfoder, I see spot/Le chien
Svart t-shirt med silvertryck, Pawprint
Koppelset i svart och guld, Kate Ryan for DogArtist
Leopardspänne, Le chien


 Tufft tröstpris

2009-01-17 @ 04:09:06
Sorgen över den fina kappan har lagt sig nu. När Anne-Lie skickade en större storlek bad jag henne att skicka med en backup också - i form av den här leopardkantade sammetsjackan från
I see spot. Det gäller ju att komma upp i en femhundring vid varje beställning, så att man får en lott i den grymma tävlingen!


Glammigt ytterplagg för 375 kr hos Le chien.
Den matchande filten får nog följa med hem nästa gång!

 Provrumsångest

2009-01-16 @ 14:13:01
Kan en pudel ha det? Nja, men hennes matte kanske. Det sista vi packade upp ur paketet från Le chien var den här underbara veckade ullkappan. En cerise dröm med maffig pälskrage, vacker dekorationssöm och blanka knappar. Jag har haft ögonen på kappan länge och beställde den till slut trots farhågor om att storleken inte skulle räcka. Och den räckte tyvärr inte! Eller, plagget passar - men skulle kunna sitta snyggare. Gulliga Anne-Lie skickade en större kappa också så att jag kunde jämföra, men den drunknade lillan i. Efter ett antal provningar är det bara att inse att vi måste skicka tillbaka den här raringen. Det är allra sista exet i storlek S så snabba på om du vill lägga tassarna på den!

Fancy coat har kviltat foder, är i underbar kvalitet och kostar 355 kr.

 Spindeln i kopplet

2009-01-16 @ 02:35:23
Senaste stjärnan på Flexiscenen: Glam Spider! Det här kopplet pryds av vad det heter, en stor spindel av äkta swarovski. Rockigt och glammigt - men det rekommenderade utpriset 2 090 kr skulle svida alltför mycket i plånboken. Det gjorde tillräckligt ont när jag tappade Maggies svarta Petite Elegance i asfalten i julas och den blanka pianolacken blev ett minne blott. Men har du ett par tusenlappar över så hittar du det nya kopplet hos Fashion dog!

Ska vi lyxa till det så här får de nog lansera ett Flexi PUDEL!

 Pudlar av pärlor

2009-01-15 @ 18:17:45
På tal om charms så har många beundrat Maggies pudelcharm från Monkey Daze. Jag har specialbeställt den genom Spoiled dog, som nu ska lägga en ny order hos designern. Så är du sugen på en likadan, skicka ett mejl till [email protected] så fixar hon det! Förutom vår blingade variant finns det en stor och en liten med pärlor på:




 Gröna gåvor

2009-01-15 @ 16:02:21
Grönt är skönt och gratis är gott, så gissa om vi blev glada när Le chien skickade med två fina charms i present till Maggie! Ett hänglås i form av en fjäril, och ett blingat drinkglas med en pytteliten skiva apelsin på kanten. Supersöta - tack så mycket!
Det finns faktiskt ännu mer kvar i paketet att visa, men mer om det senare ...


Smyckena från Aria finns inte ens i butiken än, men de dyker säkert upp snart!


Fjärilen blev fin på Maggies gröna Puchi-halsband ...


... och glaset passar perfekt till den gröna tröjan från Petsonality.

 Skönhetsvård och storpudelbus

2009-01-14 @ 23:47:15
Vänta lite nu, Maggie ser ju ut som en lurvig luffare i förra inlägget - men fräsch och fluffig i det nedanför. Hur hänger det ihop? Jo, efter frukosten i går tog vi en tur till trimmet för att bada, föna, klippa och raka. Inte det roligaste i världen, tycker Maggie, men bättre blev det efteråt när hon fick busa med storpudelvalpen Easton!


Mycket blöt och lite ynklig pudel.


Schyst svall - här har Maggsan gått en rond mot hårfönen.


Mini möter maxi ...


 Tuffa trosor

2009-01-14 @ 23:08:14
I går väcktes vi av brevbäraren, som med mycket möda och stort besvär knölade in ett paket genom brevinkastet. Avsändare: Le chien. Innehåll: Nya tikskydd! Förutom det prickiga köpte vi ett randigt i samma färgskala - som Maggie invigde över en frukost:


Med kortklippt rumpa kommer hon numera i storlek XS.
Matskålen med stjärnor på är en gammal favorit, även den från Le chien.


Tikskydd från Doggie Design, 195 kr.

 Dagens outfit

2009-01-14 @ 22:22:42
Hej bloggen! Maggie och matte har haft fullt upp sedan sist, men nu ska vi blogga så att det ryker under tassarna igen! Vi börjar med en dagens:



Grön stickad luvtröja, Petsonality/Iaas
Svart jacka (med luvan avknäppt), Koko von Knebel/Iaas
Svart koppelset i lack, Le chien
Grön rosett med ros, Aria/Iaas

 Hello Baby

2009-01-13 @ 12:41:17
Vi hade inte möjlighet att gå på My Dog i Göteborg - men det gjorde vår stickande kompis Monica. Förutom att samla på sig en massa provpåsar med hundmat (som hon skickade till Maggie!) fixade hon en värdecheck hos Pupstore. Så genom att knappa in koden mydog09
i kassan har vi precis fått 20 % rabatt på den här mysiga overallen:

Gos och glamour på samma gång, för 399 kr (ord pris). Vi valde den toksnygga lila färgen!

 Vinn en Wetnoz!

2009-01-12 @ 20:16:58
Nu är Maggie med och tävlar om en läcker skål från Wetnoz hos Posh pooches! Man kan välja mellan blå, vit och rosa och vi skulle absolut ta den nya Studio Rose. Var med du också! Tävlingen hittar du HÄR.


 Fynd till flickan

2009-01-12 @ 16:21:37
Maggie är som sagt i löpartagen. Hon ska lukta överallt, kissa överallt och sover väldigt mycket - men är annars sitt vanliga charmerande jag. Nu har jag klickat hem lite nya trosor, och en av modellerna fick jag billigt. Veckans Don´t miss hos Le chien är nämligen ett prickigt tikskydd från Doggie Design, prissänkt från 195 till 95 kr:


Trosan finns i storlek XS-L.

 Populära Petsonality

2009-01-11 @ 20:37:29
I dag fick vi mess från Tanja Fylking, som berättade att tröjan Maggie ska få från Petsonality är på gång. Härligt! Jag är verkligen såld på det här märket och passade på att gosa lite med plaggen hos Modern dogg häromdagen. Butiken har tagit in ganska många modeller för den (stockholmare) som är nyfiken. Sötast på stången är den lila tröjan med tygrosor runt halsringningen!


Petsonality blandar stilar hejvilt - från gulligt till tufft.


På önskelistan!

 Vinn valfri charm

2009-01-11 @ 03:50:15
I årets första tävling hos Spoiled dog kan du vinna en valfri charm! Allt du behöver göra är att skicka ett mejl eller lämna en kommentar på butikens blogg. Tipsar och länkar du i din egen blogg har du dubbel vinstchans. Om Maggie har turen med sig tänker hon välja en chihuahuatjej från For pets only. Smycket är så galet gulligt att det inte spelar någon roll att det är "fel" ras!

Charmen finns i form av en lillkille också!

 Glamour till halva priset

2009-01-10 @ 16:43:25
Vi kollade självklart in kläderna - och alla fina reaerbjudanden - också när vi shoppade hos Modern dogg i går. Den stickade dräkten Maggie har (handgjord i USA, i merino och chenille) finns även i gult eller leopardmönstrat och ligger i fyndkorgen för 300 spänn. Alla koppel och halsband är nedsatta med 20 % och många täcken och overaller finns för halva priset. Jag fick upp ögonen för märket Skookum designs och ett superglammigt täcke i svart lack med maffig pälskrage och kamébroscher. Sjukt snyggt, men i storlek 30 cm (rygglängd) och för stort för Maggie. Fast prova kan man ju alltid göra:



Täckets ordinarie pris är 749 kr - men nu är det 50 % rea.

 Shopping for shoes

2009-01-10 @ 05:00:11
Tycker ni att Hundmodebloggen är lite väl fixerad vid tassar just nu? Inte? Vad bra, för i dag drog vi ut på stan för att shoppa skor. Silverskorna har nämligen, efter mer testkörning, visat sig vara lite stora och lite hala. Hos Modern dogg provade Maggie de klassiska bootsen från Little Lily - USA:s skodrottning. De är gjorda i mjukt skinn och väldigt lätta men ändå stabila. Skon knäpps med både dragkedja och kardborreband och den tunna, mönstrade sulan är förstärkt med en pytteliten stålhätta fram. Storlek 1 satt perfekt och Maggie accepterade sina nya pjuck på en gång, så vårt enda bekymmer blev att välja färg. Orange kändes lockande men till slut tog vi de klassiskt röda. Favoritfärgen - och lätt att matcha. Vet ni vad snälla Siru gjorde då? Hon skickade med det andra paret på köpet! Så himla gulligt!


Maggie provar olika färger och olika storlekar.


Gröna, gula, blå ... inte lätt att bestämma sig! Lilyboots kostar 499 kr.


I butiken fanns även en modell av strumpsko i rött eller svart för 399 kr.
Dessa var lite mjukare än de Maggie testade, men passar nog ändå bättre
på lite större och tyngre hundar som kan trampa ner dem ordentligt.



 Dagens outfit

2009-01-09 @ 22:02:05



Körsbärsmönstrad fleecehoodie, Doggie Design/Le chien
Rött halsband med pärlor och koppel med bling, Auburn/Iaas (Stockholm)
Rosa körsbärscharm, FouFou Dog/Pawprint
Rosa och röd rosett, Gustaf & Evita



 Lillstrumpa!

2009-01-09 @ 19:32:06
En annan läsarfråga handlar om strumpor - en lite snabbare och enklare lösning än skor när man ska ut och rasta en hund med frusna eller skadade tassar. Tyvärr är utbudet i Sverige väldigt dåligt och de enda schysta sockarna jag har hittat är de från Pampet, som finns i rött eller svart hos Small to big. Men om man kan tänka sig att beställa från USA så öppnas en helt annan värld. Kolla in de söta strumporna Soxy Paws från Happy Go Lucky. De är gjorda i mjuk bomullsblandning som kan tvättas i maskin och kommer i tolv olika mönster i knalliga godisfärger. De smiter åt mellan tass och ben för att säkra passformen och alla har halkskydd under trampdynorna. Soxy Paws hittar du för ungefär en hundralapp hos både Ritzy Rover och Paw Palace Online. De levererar internationellt, om än med något krångliga beställningsrutiner. Lite lättare är det att shoppa hos GW Little, som har strumporna i grått och rosa plus några andra, billigare modeller.

Mina favoriter är Cherry och Apple, men de rutiga Argyle är också fina.
Strumporna med hjärtan eller dödskallar kostar 7 dollar hos GW Little.
Pampets sockar kostar 159 kr hos Small to big.

 Piffig pudelklänning

2009-01-09 @ 13:53:14
Maggie har börjat löpa igen och vi har plockat fram hennes rosa pudeltrosa. Jag önskar att lillan hade den här matchande klänningen i 50-talsstuk! Snyggt dressad med skärp, knappar och spetskrage - och med praktisk koppelring i nacken. Är den inte söt? På tal om tikskydden från Doggie Design så undrade en läsare häromdagen var man kan hitta dem i större storlekar. Mig veterligen är det bara Le chien som säljer märkets trosor i Sverige, men tjejerna där är väldigt serviceminded och kan kanske ta hem dem om man frågar!

Pudelklänningen står högt upp på önskelistan just nu!

 Dagens outfit

2009-01-08 @ 20:09:26
Här provar Maggie sin nya julklappströja - som passar perfekt! Märket heter Fab dog och hoodien kommer från butiken i Brooklyn där husse köpte den här tuffa t-shirten.


 Vinn en hundkalender

2009-01-08 @ 15:18:06
Vill du ha en almanacka för 2009 med roliga hundkarikatyrer ritade av Mike McCartney? För att delta i utlottningen ska du delta i Pawprints lilla kundundersökning. Gå in på hemsidan, klicka på Kundtjänst och skriv vad du tycker om butiken. Till exempel vilka varor som är bäst/sämst eller vad du vill se mer/mindre av. Lätt som en plätt!


Framsidan på kalendern, som är 35 x 56 cm.

 Pudeln provar pjuck

2009-01-08 @ 03:00:41
På tal om skor - minns ni att Maggie fick två par i present? De svarta strumpskorna var sköna men lillans blygsamma vikt räckte inte för att trampa ner dem. Hon såg ut som en ballerina på tåspetsarna! Nästa par funkade bättre. Silverskorna togs på utan protester - först de bakre två och sedan alla fyra. Medan husse höll på att kvävas av skratt fick jag Maggie (aka Bambi på hal is) att traska runt i lägenheten. Vi snackar hög benföring, som en mallig travhäst ungefär! Efter tre varv, och lika många nävar godis, bar jag ner henne på gården för att testa i skarpt läge. Först gick hon väldigt försiktigt och sedan lite klumpigt, men snart sprang lillan efter sina pinnar utan en tanke på vad hon hade på tassarna. Vilken naturbegåvning!


Säg till när du är klar, morsan. Jag tar en tupplur så länge.


Alla är vi valpar i början. Fortsättning följer!



 Muttluks till Maggie

2009-01-08 @ 02:40:10
Snötäcket är för all del vackert - men inte särskilt roligt om man är en liten pudel. Maggie genomlider sina promenader på två, eller i bästa fall tre, ben. Går hon i djup snö (här snackar vi alltså två centimeter och uppåt) blir det för kallt, för att inte tala om de klibbiga klumparna som snabbt blir större än hennes tassar. Går hon där det är plogat så plågas hon av salt eller vassa iskanter. Vad göra? Jo, i dag drog vi igång projekt SKO. Jag har blivit tipsad om kanadensiska Muttluks och nu är ett par sådana hemklickade från Obtrack. Här snackar vi knappast high fashion, men eftersom skorna ska erbjuda komfort, skydd och slitstyrka så ger vi dem en chans.


Vi slog till på den fleecefodrade vintermodellen i rött, i minsta sizen Itty Bitty.
Det finns även en ofodrad allväderssko som tillverkas i gult. Pris: 445 kr.


 Sela på och gå

2009-01-07 @ 17:02:54
De djuriska mönstren är en trend som ser ut att hänga kvar även under 2009. Senaste nytt hos Le chien är den här coola step in-selen i leopard från Rouge New York. Modellen passar utmärkt utanpå kläder och har en blingad bendetalj på spännet som du lätt reglerar storleken med. Maggie har märkets svarta dödskallesele - men är sugen på att uppgradera till nya färgen guld.
Selen kommer med ett matchande koppel på cirka 120 cm.
Pris: 355 kr.

 Toy på tåget

2009-01-06 @ 17:58:35
Efter en halv dag på tåget ligger äntligen globetrottern Maggie och jäser i sin egen soffa! Pudelfnattet är avklarat, gården är prydligt inpinkad, alla leksaker har fått sig en omgång och nästa gång det knackar på dörren är det förhoppningsvis pizzabudet. Det är tydligen vargavinter i Stockholm också, men här hemma finns ju resurser i form av en välfylld garderob. Djuraffären vi spanade in i går hade inte ens ett H som i Hurtta, så det har varit en kall - men mysig - helg!


T-shirt med paljetter, Paris Erotica Maniac/Pariero (New York)
Svart täckjacka, Koko von Knebel/Iaas (Stockholm)
Koppelset i silver, Josefin Crafoord för DogArtist
Orange hårklämma, Le chien
Svart kviltad bärväska, Pet London/Posh pooches


 Sötast i snön

2009-01-05 @ 12:13:43
Så länge solen skiner och vi håller ett raskt tempo så överlever lillan promenaderna. Men ve den matte som stannar för att ta kort! Det blir alldeles för kallt - och då stämmer Maggie upp i klagosång. Nu ska vi gå till djuraffären och se om de har något i fleece. Ha en fin dag!




Move it, mamma!

 Dagens outfit

2009-01-05 @ 11:51:46
Tack för era fina kommentarer! Jag har bara möjlighet till blixtinsatser vid datorn men lovar att svara så fort vi är hemma igen. Vi har blivit väldigt överraskade av det småländska vädret, som bjuder på rejält med snö och många minusgrader. Maggie ångrar att hon inte packade ner sina varmaste overaller men byltar på sig så gott hon kan när vi ska ut:



Stickad dräkt med korta ben, Modern dogg
Flätat koppelset i guld, Dogs department/Iaas
Röd rosettsnodd, Pudelparadiset


... och vindoverallen från Theo

 Julafton igen!

2009-01-04 @ 15:09:25
I går kväll firade vi en andra jul - med ännu en hög av paket! När Maggie fick sin klapp av farmor såg hon till att öppna (läs: riva) papperet riktigt ordentligt. Inuti då? Där låg en tuff hoodie med tunnelbanetryck - från New York!


Kolla, jag kan göra konfetti!


Maggies julklapp! Vad tycker ni?

 Katten också!

2009-01-03 @ 23:38:41

Maggie är på resande fot igen och ska tillbringa trettonhelgen hos sin farmor - och hennes katt! Det dröjde ganska länge innan min självupptagna lilla pudel ens upptäckte kissen, men sedan dess har det pågått något av ett ställningskrig i vardagsrummet. Ni får hålla tassarna för att det inte blir någon närkontakt med vassa klor! För övrigt önskar jag mig en liten bloggdator med trådlös uppkoppling.


Stackars Felicia har legat fastfrusen i soffan hela kvällen!

 Kärleksklapp

2009-01-02 @ 21:10:39
I dag kom posten med en försenad julklapp till Maggie! Det var pudelkillen Mio som hade skickat ett kärleksbrev, två blingade hårspännen och en hjärtmönstrad tröja med trycket Love! Så sött!


T-shirten kommer från märket Pampet och jag gissar att den är köpt hos Small to big!

 Livet är en schlager

2009-01-02 @ 17:49:49
Första inköpet 2009: En färgsprakande volangklänning med pälsgarn och små fjädrar som får After Darks scenkostymer att se trista ut. Plagget är Stickat & Unikt och den här nya modellen har Monica gett namnet schlager! Hon fick lite garn över och skickade därför med en bonus till matte i form av nya koppelvantar! Tack snälla!


Häftig va? Volangklänningen kostar 500 kr, inkl frakt.
Provhunden från Pinkaholic fick Monica i julklapp av Maggie!



Mattes matchande accessoarer!





 Nytt år - nya idéer!

2009-01-02 @ 05:49:31
Jag funderar på att starta en ny kategori så här på det nya året. Nämligen en liten webshop - med Maggies second hand! Vintage, kan vi kalla det, det gör ju alla modebloggar. Klädskåpet är snart sprängfyllt och det börjar bli dags att praktisera devisen ett plagg in - ett plagg ut. Finns det något intresse hos er läsare av att köpa saker ur Maggies garderob? Till kanonpriser, så klart!


Sista bilden på Maggie och matte anno 2008.

Och när vi ändå sysslar med läsarundersökningar: Vad vill ni se mer av hos Posh poodle under 2009? Har ni önskemål, frågor, synpunkter eller tips - passa på och skriv ner dem här!



 Bugg i blogg?

2009-01-01 @ 19:58:15
Jag är lite ledsen. Jag kan inte se min blogg i Firefox längre. Hela sidan blir bara röd. Den slutade fungera i natt när jag publicerade Gott nytt år-inlägget. Och det har jag nu råkat radera - tillsammans med alla era fina hälsningar ... Men bloggen fungerar ändå inte. Är det en millenniebugg utan millennium? Kan ni se bloggen som vanligt?

 Nyårsaftonens outfit

2009-01-01 @ 19:00:51
God fortsättning på det nya året! Så här fin var lillan när hon firade in 2009! Nya klänningen är tunn och supermjuk och fick vara på hela kvällen. Volangkanten har lite resår under magen som säkrar passformen och de blingade hjärtformade spännena på axelbanden är sjukt söta. Plagget är väldigt välarbetat, ner till minsta söm med silvertråd! I smyckeskrinet hittade vi en klämma med skotskrutig rosett som visade sig passa perfekt till dressen - och för att toppa looken åkte Maggies lyxiga pärlhalsband också på!




Skotskrutig klänning, Ruff Ruff Couture/Spoiled dog
Skotskrutigt hårspänne, Modern dogg
Pärlhalsband, Modern dogg


RSS 2.0