Toktrött

2010-08-31 @ 14:40:36
Slut som artist efter all denna lantluft. Måste. Nog. Sova. Hela. Dagen.

Dolly gillar höjder – som soffans armstöd.


 Leriga & lyckliga

2010-08-31 @ 04:49:04
I morse hämtade matte hem sina små från Husbygård. Som jag har saknat dem! Och det var nog ömsesidigt, att döma av allt pip och skrik. Tjejerna var pigga, glada och välmående och jag känner fullt förtroende för Kajsalena, som har tagit hand om dem. Hon hade mycket roligt åt deras olika personligheter, till exempel att Maggie är så pimpinett medan Dolly "har rullat sig i varenda hästlort" … Vovvarna har i alla fall skött sig så fint att de är välkomna tillbaka och jag kommer absolut att boka in dem på pensionatet igen. Om det finns plats, vill säga. Pudlarna hade nämligen fungerat som värsta kundmagneterna när det kom folk på besök!

Här är ett par
gulliga mms jag fick under veckan:


Maggie och Dolly i sin privata rastgård (!) Hilton
tillsammans med kompisen Brutus.



Ute i stora rastgården med Kajsalena – nya idolen!


Tjejerna flyttade ihop med en trevlig dvärgpinne
mot slutet – och snodde hans gosiga täcke!


 Ni missar väl inte sista chansen att få 10...

2010-08-27 @ 19:02:46

img_4424 (MMS)

Ni missar väl inte sista chansen att få 10 % på er beställning från PA/Posh pooches? Vi slog till på pälsvästarna, så klart.


 Matte stack iväg på semester 2.0 och har d...

2010-08-26 @ 20:18:04

img_4111 (MMS)

Matte stack iväg på semester 2.0 och har dålig täckning på landet, men ni med uppkoppling kan nu fynda regnkläder från Puppy angel hos divinedog.se för bara 199 kr! Gäller klassiska jackan och ponchon i sex olika färger.


 Poppiga Paul Frank

2010-08-21 @ 21:07:34
Se hit, alla färgglada popsnören! I september kommer halsband, koppel, charms och bäddar med Paul Franks klassiska mönster. Det är Avant Garde som står bakom produkterna, som lanseras exklusivt i Skandinavien av Pupstore. Redan nu kan du beställa – om du väljer faktura som betalningsmetod. Ange koden PAUL FRANK så får du 20 % rabatt! En annan kommande nyhet från märket är selar som matchar deras designade rullkoppel, och även dessa omfattas av rabattkoden (gäller tom 30/9).



För vovvar som gillar … apor! Priser mellan 145 och 1 350 kr.


Rullkoppel och dressad sele i mönstret Freebird.

 Härligt hundhotell

2010-08-21 @ 19:06:37
I går tog pudlarna pendeln mot Husbygårds hundpensionat för att inspektera ägorna inför sin kommande vistelse. Och vilket ställe! Vovvarna får egna små hus med altan och det finns flera rastgårdar med grönt gräs och hundkojor. Hönsmatte kommer med lugn i själen att kunna lämna sina älsklingar i den här lantliga idyllen!

Hotellet är specialiserat på små hundar.

Dolly fick busa med en gullig pompomgrabb!


 Sköna semester!

2010-08-20 @ 05:16:28
Nej, nu är det jobb som gäller. Men desto viktigare att drömma sig tillbaka och behålla semesterkänslan! Här är några favoritbilder från vovvarnas sommar:


Min fina familj. Kolla in Maggies killerblick!


Dolly, bollbus och den mysiga stugan i Skåne.


Spring i benen – och husses födelsedagstårta!

 Bag it!

2010-08-19 @ 04:45:57
Jag blev själv så inspirerad av förra inlägget att jag var tvungen att plocka ut en hel drös med väskfavoriter som finns i butik just nu. Budget (nåja), mellan eller lyx – vad väljer du?


Parisian pet carrier från Zack & Zoey/Doggie finns i tre storlekar från 499 kr.
Wild side pet carrier från samma märke kan du sätta klorna i för 699 kr.


Louis dog/Posh pooches frestar med Dazzling carrier (som dock saknar öppning på sidan)
och Coco carrier (rymlig lättviktare) i två storlekar från 1 099 resp 1 195 kr.



House of dogs blingade dyrgrip Paw i höstens heta kamelfärg går loss på 2 495 kr.
Kändismärket Emre ska ha ännu mer för sin chokladbruna Lilly bag: 3 095 kr.
Båda hittar den välbeställda vovven hos Doggie.

 Väskvett

2010-08-18 @ 01:33:00
En läsare är på jakt efter ett schyst och hyfsat billigt transportmedel till sin toypudelvalp. Det finns många godbitar i kategorin Doggybags, men vår absoluta budgetfavorit just nu är nog denimväskan från ESC. Stor, stabil och utrustad med fickor. Tyvärr verkar den vara slut hos Doggie, men de kan kanske ta hem fler? En annan återförsäljare av ESC är Le chien, som har hjälpt oss med specialbeställningar förut. De har ett stort sortiment av väskor från 295 kr. Kolla även Small to big, som säljer lite annorlunda väskor till schysta priser. Den här är nästan identisk med pudelväskan som Maggie och Dolly älskar så mycket och som ständigt står framme här hemma. Modellen saknar finesser, men den väger ingenting och är enkel att rengöra.

Knasig väska – men kul bild.

Min erfarenhet är att det lönar sig att investera i en rejäl väska som inte säckar ihop när vovven själv klättrar i och ur (eller ligger och vräker sig). Om man låter valpen sova i väskan hemma redan från början så blir den som en portabel hundkorg, en zon av trygghet som man sedan enkelt kan ta ut till exempel i kollektivtrafiken. En kortsida eller ett fönster som går att vika upp/rulla ner är nästan ett måste, eftersom många hundar gillar att sticka ut huvudet och vila hakan mot en kant. Alternativet är att ha väskan öppen – då ska knäppningen sitta uppe på och helst i mitten. Bekväma bärremmar och förvaringsfack är ett plus för matte medan vovven är nöjd med en gosig bottenplatta. Lycka till!

 Blingbegär

2010-08-16 @ 23:02:48
En liten update om halsbanden: Jag hittade dem hos en webshop för hutlösa 995 kr, men efter en koll med Puchi-återförsäljaren Posh pooches har jag fått den mycket trevligare prislappen 249 kr. Alltså får pudlarna sin önskan uppfylld. Anna, om du läser det här, beställ ett svart och ett i fuchsia åt oss, tack! Tyvärr fanns inga tillhörande koppel, och så är fallet även med PA:s nya halsband som vi annars hade tänkte köra till vardags i höst. Trist! Eller är det bara jag som är besatt av att matcha?

Pudeltjejerna
tackar för alla fina kommentarer och komplimanger! När det gäller shopping är de dock ganska otacksamma. Matte hann knappt inviga de nya halsbanden förrän de spanade in nästa, och nu tjatas det här hemma om att vi ska köpa Puchis kviltade lyxmodell med bling:


Matte väntar på prisuppgifter på Diamond quilted leather collar.
Sedan får vi se …

 Trimmade tjejer

2010-08-13 @ 08:16:55
Tadaa! Nu har pudlarna hittat stilen igen och vi firar uppryckningen med en bildbomb. Nybadade, nyrakade och i nytt bling från Puchi/Posh pooches. De breda halsbanden är riktigt glammiga, glittrande och prydda av stora blanka hjärtan. Sugen? Det finns ett rött kvar i storlek L (cirka 35–43 cm) på rea!


Rosetten är redan på svaj – men vad gör väl det?


Skönt att se ut som sockervadd igen!


En planerar bus och en leker linslus.


Vovve med mottot "inte utan min väska".


Ha nu en härlig dag i solen!

 Blank och bärbar

2010-08-12 @ 05:45:30
Om ni undrar varför det är lite glest med bilder på tjejerna just nu så är det för att båda ser ut som små troll efter sommarens något eftersatta pälsvård. Men när matte har sovit lite efter nattens race på jobbet så ska båda lämnas in på trimmet! Och sedan tänkte vi plåta provkörningen av nya väskan – Isadora från Puppia – som kom på posten häromdagen. Knalligt röd, lackad och läcker, i ständigt trendigt 50-talsstuk. Fin va?


Nuförtiden har de flesta väskmodeller fickor för småprylar – kanon!

Jo, förresten. Evelina är på jakt efter en bra tandkräm för hundar. Själv brukar jag bara köpa den där vanliga i djuraffären, med smak av leverpastej, så kan inte ni läsare rycka in med lite tips?
Tack på förhand!

 Glammiga godbitar

2010-08-11 @ 04:33:21
Här kommer … ännu mer höstmode! I dag plockar vi russinen ur Puppiakakan: Ett glammigt hus, en pilotoverall, en stilren hundtandsväska, en kviltad (älska kviltat!) luvtröja och en pälskantad jacka som även den pryds av lite klassisk hundtand. Alla tre giganter – Puppy Angel, Puppia och Pinkaholic – får du nu 10 % rabatt hos när du beställer via Posh Pooches. Happy shopping!





Synd att den svarta jackan har vit pälskant. Lite tacky. Men du som gillar brunt – go for it!

 Puppy Angel tar hem hösten

2010-08-09 @ 02:41:44
Vi måste kanske råna en bank. Eller vinna på lotto. För Puppy Angel har så mycket fint i sin nya kollektion att shoppingbegäret har växt bortom all kontroll. Designen växlar mellan sportigt, gulligt och glammigt utan att tappa tråden. Och det är kul att de eviga basfärgerna blandas upp med lila, grönt, klarblått och orange – särskilt på accessoarer. Pälsvästen är ett måste. Men vi skulle inte tacka nej till något på den här listan!


Pälskappan Cotton Candy, 489 kr. Kviltade kappan Mounk Journey, 479 kr.
Joggingoverallerna Royal Paw och The Prestige jogging suit, 499 resp 449 kr.
Halsbanden Las Vegas och Los Angeles, 309 rep 359 kr.
Väskan Royal Paw, 1 499 kr.
Overallerna Divine Paw och Winter Guardian, från 499 resp 479 kr.


Tur att Anna på Posh pooches ger 10 % rabatt på alla PA-beställningar fram till den 27 augusti!


 Vinterns vardagsväska

2010-08-06 @ 02:58:30
Okej, vi kanske dömde ut Pinkaholics nyheter lite för tidigt. På klädfronten fanns tyvärr inga måsten, men efter en lusläsning av katalogen får matte nog skriva upp väskan Mona Lisa på önskelistan: Snygg vardagsväska i påsmodell med fickor och lång axelrem. Den klarar bara cirka 3,5 kg, men det räcker ju för en toy. Innan vi köper fler väskor ska vi dock knalla till posten och hämta ut den senaste som precis har landat – återkommer med bilder!


Finns även i brunt. Pris: 999 kr.

 Ansiktsbehandling

2010-08-05 @ 05:05:57
Ett litet skönhetstips så här på morgonkvisten: Facial cleanser från Espree. Ett milt rengöringsskum för ansiktet som tar bort smuts och missfärgningar utan att svida i ögonen.
Dolly har testat och gör tassen upp!


Doften Rainforest är en favorit även när det gäller schampo/balsam.
Vi köpte flarran av Foderbilen men den finns lite billigare (149 kr) hos Doggie.

 Spöregn! Men det finns inga dåliga väder, ...

2010-08-04 @ 06:01:48

img_4289 (MMS)

Spöregn! Men det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder ... På tal om den lilla debatt som blossat upp på bloggen. Tack för alla kloka och gulliga kommentarer! Dolly, aka lurvnos, skickar en blöt puss!


 Pälsa på!

2010-08-02 @ 04:38:11
Matte har inlett både jobbhösten och träningshösten 2010 och inte haft en lugn stund på hela veckan. Sedan sist har vi fått några fina kommentarer (tack!) och en upprörd läsare (leve yttrandefriheten!). Jag har dock hunnit klicka hem en leopardjacka i fuskpäls – så nu ska pudlarna få matchande västar. Puppy Angels design Safari in sun fur vest är nästintill perfekt, eller vad säger ni? Men kostar det så smakar det: 499 kr hos Posh pooches. Se hela PA:s höst- och vinterkollektion HÄR!


Jackan finns i brunt och grått.

RSS 2.0