Nya prickar & ränder

2010-03-29 @ 15:51:30
Small to bigs nya handgjorda koppelset från Wonderdog New York är inte bara söta som godis, de är också snälla mot miljön! Tyget som använts är spillbitar från mode- och möbelindustrin, och spännena är gjorda av återvunnen plast och metall. Butiken har än så länge bara enstaka ex, så passa på om du är sugen på prickar i vår!


Halsband, 299 kr (min 25 cm, max 51 cm), och koppel, 319 kr (152 cm).


Djurmönstrat är en ständig trend, men den som har tröttnat på ränder och fläckar kan nu få en hel tiger på tröjan. De här klädesplaggen med klös från DoggyDolly är en annan nyhet i shopen – och finns ända upp till XXL.


Hoodien har praktisk dragsko i nederkant. Grå/grön eller grå/röd, 279 kr.

 Det som göms i snö …

2010-03-28 @ 03:45:55
Snö, sjukdom och skitiga vovvar. Så har senaste veckan sett ut. Suck. Den enda med humöret på topp är Dolly – som glatt plaskar genom slasket, vältrar sig i leran och äter allt äckligt som dyker upp när det töar (varför kunde inte den vita pudeln bli pedant?). Vi drömmer väl alla om våren, men Maggie längtar nog mest. Medan hon förgäves försöker hålla tassarna torra. Kanske ska vi klicka hem ett par gummistövlar? De här är lätta och tunna som strumpor. Flergångsskor, snarare än engångsskor, som kommer i en förpackning om 12 och kan bytas ut efterhand.


139 norska kr hos Pet shop girls.

På shoppingfronten vill vi också tipsa om att Pudelparadiset har 25 % rabatt på alla utställningsprylar till sista mars, och att Posh pooches tokrear en massa varor på bloggen. Butiken har för övrigt sin bas i Storbritannien, så du som ville hundhandla i London – mejla Anna för tips!

 Massa mars-erbjudanden

2010-03-20 @ 20:54:46
Matte ska ha lördagsmys med gott vin och en bra film, men först behöver Dolly fönas och rakas. Husse badar henne as we speak (ni skulle bara höra bebisspråket från badrummet …). Sedan är hon förhoppningsvis vit igen – och redo att prova de lyxiga inköpen vi gjorde hos Iaa i veckan! Är ni också shoppingsugna går det att göra flera kap just nu:

Le chien: Påsken närmar sig! Handla för 200 kr så får du leksak och påskgodis till vovven på köpet. Ange koden P2010 i kassan. Kolla också in veckans specialerbjudande: Schampo/balsam från Chien Chic de Paris finns i fyra dofter för 79 kr (ord pris 135 kr).
Spoiled dog: Alla nya kunder som beställer för 300 kr i mars får ett presentkort på 100 kr att utnyttja vid nästa beställning (presentkortet är giltigt i 1 år). Butiken fyller 2 år den här månaden och har dessutom tre specialerbjudanden som gäller till och med onsdag:
  • Gratis koppel vid köp av sele.
  • Ta 3 och betala för 2 på alla charms (den billigaste på köpet).
  • Köp valfri matskål – få godis på köpet.
Modern dogg: 30 % rabatt på alla vinterkläder – jackor, rockar och täcken. Passa på att slå till på ett kvalitetsplagg från Bobby eller Dogline – eller något trendigt från Petsonality! Rean pågår till och med den 11 april.

Small to big: Gratis koppelset i textil om du handlar för 200 kr senast i morgon. Rean pågår fortfarande!

Sofo'r pets: Butiken i Stockholm (Östgötagatan på Söder) bjussar på en vinylleksak, en repleksak eller leksak + påsar, om du handlar för 200, 300 resp 400 kr (gäller ej vid köp av foder).

 Beautiful to the bone

2010-03-17 @ 05:23:14
Tack för era kommentarer! Det var kanske ingen överraskning att jag tyckte så – eller att ni höll med – men ibland måste man bara få skriva av sig. Det värmer att ni uppskattar det!
På tal om värme så tror jag att våren skulle komma lite fortare om det här härliga halsbandet hängde i pudlarnas garderob. Laxrosa skinn med stort blingat ben och glammigt spänne. Vill ha!


Två storlekar: 28 resp 34 cm. Och priset är bra, 155 kr.
Nyinkommet hos Le chien.


Vill man lyxa till det kan man ju alltid matcha med nya sängen från Juicy Couture.
Den blir din för 1298 norska kronor hos Pet shop girls.

 En hund är en hund

2010-03-15 @ 05:23:34
Såg ni Nyhetsmorgon i onsdags? Ninnie och Charlie från Small to big mötte Charlotte Hage, författare till boken "På hundens villkor – hundar är inte människor", i en debatt om huruvida vi förmänskligar våra fyrbenta vänner. Jag blev för en tid sedan tillfrågad av TV 4 om att vara med i just den här typen av program, och med facit i hand är jag glad att jag tackade nej. StB-tjejerna skötte sig utmärkt, men jag är så trött på att den här debatten aldrig lyfter. Det enda, eviga och enfaldiga argumentet mot "accessoarhunden" är att en hund är en hund. Nähä?! Är den inte bebis/docka/leksak?


Hages idé
om att skämma bort sin hund är att gå ut i skogen och kasta massor av pinnar. Ni som känner Maggie vet att det är en av hennes favoritsysselsättningar. Men om hunden dessutom slipper frysa och ibland får käka korv på kafé – vad är då problemet? Min erfarenhet är att hundägare som köper kläder, fina halsband och speciella prylar oftast bryr sig otroligt mycket om sina djur – säkert mer än genomsnittet – på alla plan. Hundlivet är en livsstil, som innefattar både fysisk och mental träning, bra foder, noggrann hygien och bästa möjliga vård.

Visst finns det ett stort sug efter små raser, men den så kallade Paris Hilton-effekten har ju både kommit och gått. Och ärligt talat, är det någon som verkligen känner någon som har haft en rosaklädd chihuahua i bärväska tills de små benen förtvinat? Och gett vovven vanlig mat tills tänderna ramlat ut? Det finns säkert skräckexempel, men jag tror att mycket är myt. Att det ibland dyker upp annonser på Blocket, för att tonårstjejer har insett hur mycket jobb det faktiskt är med en hund, är tragiskt – men det betyder inte att folk köper småhundar som plockgodis.

Till sist, att kläderna har färg, tryck eller luva – visst är det för människans skull. Hunden ser inte om den är trendig eller inte. Men just därför spelar det ju ingen roll! Så alla ni hundmodefantaster där ute: Sätt nosen i vädret och ha en härlig början på veckan!

 Vårfina vovvar

2010-03-09 @ 20:57:27
Tänk att man kan bli så lycklig över lite sol! I dag har jag och töserna varit ute på en längre promenad än på mycket länge – skönt! Maggie är ju inte helt bekväm med slasket, men när hon får trippa i sin egen takt utan koppel så går det i alla fall framåt. Och på tal om framsteg: Dolly har sprungit lös i skogen! Utan att rymma! Inkallningen funkar inte alls, men när man vrålar TITTA GODIS! så kommer hon. Ibland. Det hade blivit fina bilder på vovvarna när de lekte med pinnar, men matte vågade inte släppa Dolly med blicken för att fippla med kameran. Kanske nästa gång! Kommer ni förresten ihåg den tjusiga rutiga kappan som Maggie provade hos Iaa i höstas? Där fanns den bara i ett ex, men Anne-LieLe chien har fixat två åt oss – tack så mycket för det! Egentligen är det fortfarande för kallt för tunn tweed, men vi fick sådan vårfeeling att vi laddade med tröjor under och invigde plaggen i dag:


Möter vi snygga killar åker kopplet på en stund, så här i löptider.


Matte, kan du inte bära mig genom pölarna? Inte?


Dagens outfit:
Rutiga kappor från ESC/Le chien. Rosetter med pärlor från Aria/Le chien. Maggies gröna koppelset är från Puchi/Posh pooches och Dollys lila från Hamish McBeth/Iaas.


 Tävla hos taxen

2010-03-07 @ 19:15:55
Vi tävlar hos taxen Abby & Emma, om ett tuggben (finns i fyra olika smaker) och en rulle rosa bajspåsar. Vinsterna är sponsrade av Dixis, och om vi shoppade där skulle en sådan här sköldpadda hamna i korgen. Pirayan Dolly har nämligen snart ätit sig igenom hela leksakslådan …



Sköldpadda med både pip och bjällra!

 Gott & blandat

2010-03-05 @ 05:01:49
Hallå hundvänner! Här kommer lite shoppingtips inför helgen:


Pupstore ger dig 20 % rabatt på de redan rejält sänkta priserna under kategorin Utgående produkter så långt lagret räcker. Ange koden VIP i kassan! (Obs, om rabatten ej dras av – genomför inte köpet utan mejla Pupstore för support.)

Divinedog har 20 % rabatt på värmetäckena från Hurtta Pro under mars månad. Finns i svart, rött och brunt.

Small to big bjuder en tasshandduk om du handlar för minst 300 kr (gäller tom 7 mars). Det finns massor av söta modeller.

RSS 2.0