Valborgsvård

2008-04-30 @ 21:51:05
Efter veckans tur till trimmet på Dogga design är Maggie badad, fönad, kloklippt, rakad på nos och tassar - och redo för att fira in första maj. "Mormor" och "morfar", två av hennes absoluta favoriter, kommer på besök!

080429 Stor
Dagens outfit:
Metallichalsband med nitar, Mirage/Small to big
Svart lackkoppel (del av ett set), Le chien
Turkost fjärilsspänne, Small to big


Gäsp 1Gäsp 2
Gäsp 3Gäsp 4
Modelljobbet kan bli lite tröttsamt ibland ...

 Trosor till tiken

2008-04-30 @ 12:49:36
Maggie har klarat av sitt första löp - och sina första trosor. Ja, de brukar ju kallas tikskydd eller löparbrallor, men trosor är just vad de är. Gustaf & Evitas tycker jag är bland de bästa. Små och diskreta med suverän passform, justerbara resårband och snygga mönster:

image146
Återförsäljare finns över hela landet. Priserna ligger på cirka 140 kr och uppåt.

Allra finast är dock trosorna från Doggie design. Till min stora lycka har Le chien precis tagit in dem från USA! Inte alla modeller, men flera stycken. Nästa gång Maggie löper blir det recension. Kolla in pudelbrallan - måste ha!

dd600
Doggie designs "Puppy panties" finns i mängder av färger och mönster. Pris: 195 kr.

Klädjätten Puppias modeller är också bra. Men i dem sitter det en ficka av nät där det är tänkt att man ska stoppa in den lilla "bindan" (ett så kallat tikskyddsinlägg). Hur fräscht känns det?
Mitt tips är att i stället klippa till en bit av ett vanligt trosskydd och klistra dit ovanpå. Maggie har redan fyra Puppia-trosor i sin garderob ...
puppia 1
... men är ändå lite sugen på den senaste modellen ur vårkollektionen, som matchar hennes nya, fräscha linne med ankare på:
marine panties
"SM Marine Panty" kostar cirka 159 kr och finns i två färger. Köp t ex hos Hund-shop eller Doggie.



 Maggie: Top Dog!

2008-04-29 @ 23:50:24
Maggie har charmat sig hela vägen till USA och den fantastiskt roliga sajten Celebrity dog watcher. Där är hon dagens Top dog of the day! Kolla inlägget och läs om min posh poodle HÄR!

top dog

 Mops med modekoll

2008-04-29 @ 18:12:17
Gamla Bevvan-stjärnan Tori Spelling väntar sitt andra barn men mopsen Mimi La Rue kommer nog alltid att vara hennes största bebis. Hunden följer med överallt, självklart även när matte lanserar sin nya bok. Och välklädd är hon, Mimi. Här bär hon en "Ally Lilydress" från Little Lilys vårkollektion. Hundgarderoben hemma lär vara full av klänningar från samma märke ...

Mimi
image316
Hjärtprydda klänningen "Ally" kan du klicka hem från Funnyfur för 56 dollar.

 Tävla om halsband!

2008-04-29 @ 11:12:09
argylePreppytrenden är stor i vår, och det här fina halsbandet skulle bli ett trevligt tillskott i Maggies samling. Vi är med och tävlar om det hos Emma & Abby och vinsten är sponsrad av Fashion for dogs. Håll tummarna för Maggie - och var med
du också! Tävlingen pågår fram till den 12 maj.

Läderhalsbandet "Argyle" kommer
från Hamish McBeth
. Värde: 289 kr.


hornstull 2
Jag vill gärna vinna!


 Blommig sommarklänning

2008-04-28 @ 19:04:33
Blommig, färgglad och med volanger - den här klänningen skulle Maggie bli fin i en ljum sommarkväll. Senaste nytt från I see spot!
image316
"Floral tattoo sundress" kostar 25 dollar.


 Little miss sunshine

2008-04-28 @ 14:39:30
T-shirts med tryck! har moderedaktörer av rang ropat ett bra tag nu. Särskilt populära är tröjorna med motiv från 70- och 80-talets barnböcker om Mr. Men and Little Miss - aktuella igen tack vare streetmärket Junk food. Och varför ska vovvarna klä sig sämre? Haute dog boutique säljer tees, klänningar och hoodies med Roger Hargreaves runda små figurer på. Plaggen (självklart licensierade) har riktigt överkomliga priser, 22-28 dollar, och är oerhört söta.
Men - webshopen skickar tyvärr inte paket utanför USA.
Så vad säger ni, svenska butiker, vem ska bli först med att ta in dessa godbitar?
little miss
Välj tryck efter personlighet och/eller humör!
(Tröjan i mitten är till matte.)

 Gulliga Grynet

2008-04-28 @ 00:36:46
Lilla yorkshireterriern Grynet har vi sprungit på ett par gånger den senaste veckan. Hon är alltid lika söt och vårfin i sina nya selar från Gustaf & Evita. En helrosa och en blommig, båda prydda med små tygrosor. Grynets matte tyckte dock att det hade blivit lite väl gulligt - och funderade på att byta ut de rosa tygblommorna på den mönstrade selen mot röda.

Grynet 2Grynet 3
Grynet 5Grynet 4
Selarna kostar 195 kr styck. Tygrosorna är extra tillval.

Grynet 1
Gulliga Grynet fyller 3 år i juni.

 Easy to love

2008-04-27 @ 21:46:04
På väg till festen i går träffade vi lille Easy (Easy Rider), en chihuahua på 14 månader. Han hade ett svart läderhalsband med fyrkantiga nitar, inköpt på Dogtag, och matte var mycket nöjd med kvaliteten. Easy och Maggie fann varandra och tog en svängom innan vi fortsatte vår promenad mot kaffe och tårta.

easy 1
easy 2
easy 3
En prima ballerina dansar med Easy Rider.

 Kalasfin i klänning

2008-04-27 @ 19:25:11
Lördagen bjöd på 80-årskalas och gav Maggie tillfälle att klä upp sig till tänderna. Vintageklänningen från Wooflink matchade vi med nya nithalsbandet för att få en tuff kontrast
till volangerna. Och en av de nya rosetterna blev pricken över i:

080426a

080426b080426c
Klänning, Wooflink/Small to big
Nithalsband, Mirage/Small to big
Rosettsnodd, Small to big

 Shop until u drop

2008-04-27 @ 16:29:19
Maggie fick ju en hel del nya kläder häromdagen, men när jag hörde att Small to big hade fått in en leverans från amerikanska Mirage kunde jag inte låta bli att inleda helgen med en tur till Kungsholmen. Där föll jag för ett kraftigt läderhalsband i metallicfärg, med både nitar och spikes. Valde ett turkost - känns fräscht i sommar. Tyvärr var det enda färgen som det matchande kopplet inte hade kommit i, så det fick vi klara oss utan.

spike halsband     stb 1
Metallichalsband med nitar, 239 kr.

På temat solskydd var jag på jakt efter vita, luftiga kläder - och fyndade en supertunn tisha från reastället. Där hängde också en prickig tanktop i turkosa nyanser ... perfekt till det nya halsbandet!
stb 2
T-shirt från Dogfever, 59 kr på rea.

turkos top 1turkos top 2

stb 3
Prickig top från Dogapet, 59 kr på rea.

Slog även till på ett par turkosa metallic-rosetter och ett blått fjärilsspänne för att fullborda outfiten. Det sista som hamnade i shoppingkassen blev en bombastisk charm, blingad med rosa rhinestones. En gigantisk prinsesskrona som var så too much att den blev läcker!
turkosa rosettercharm
stb 4
Dagens alla shoppingfynd!

stb 5
Shopping tar på krafterna - även för en fashionista.

 Butik till salu

2008-04-26 @ 16:53:40
Sugen på att driva en egen hundklädesaffär? Modern dogg, Sveriges första modeboutique för hundar, är till salu för 195 000 kr. Annonsen hittar du här.

modern dogg
Butiken ligger på Prästgatan i Gamla stan, Stockholm.

 Step in it!

2008-04-26 @ 12:18:58
På tal om selar: Maggies coola step in-sele som jag köpte hos Le chien redan på mässan
i påskas finns nu äntligen i deras webshop. Förutom den svarta med dödskalle finns selen
i rosa eller brunt, och då med ett blingat ben i stället. Jag kan varmt rekommendera den här produkten! Selen är mjuk och sitter bra, är lätt att ta på och det medföljande (obs, fasta) kopplet är i perfekt längd. Och kroko-präglingen är så rockigt snygg!
stepin black
stepin pinkstepin brown
Step in-selarna med koppel kostar 375 kr. Maggie (2,8 kg) har storlek XS.

 Söt prick på stan

2008-04-25 @ 23:05:54
Vi träffade busige blandiskillen Malte, 11 månader, på stan i dag. Får se om jag minns rätt nu: Han är en riktig gatukorsning, mellan chihuahua, dvärgschnauzer, dvärgpinscher, jack russell
och sheltie. Ett charmtroll som blev blixtförälskad i lilla Maggie. Malte bar en svart sele med vita prickar från Puppia, "Dotty harness", och matchande kopplet "Dotty lead".

malte 1
malte 2malte 3
Tips: Vill du ha en likadan sele ska du surfa in hos Doggie. De har precis pressat priserna på
just Puppias selar, och hittar man dem billigare någon annanstans så lovar Doggie att sänka
sina priser ytterligare.

dotty harness    dotty lead
Sele, 249 kr och koppel, 159 kr.

 Tunna t-shirts

2008-04-25 @ 21:03:28
Det störde mig lite att Puppia var så sena med att skicka ut sina vårkläder, särskilt nu när värmen kom. Men jag fick en trevlig överraskning då det jag trodde var sweatshirt-hoodies visade sig vara mjuka, tunna t-shirts. Jättesöta, ännu finare än på bild! Så vi slog till på allt
vi hade spanat in, plus det fräscha linnet i förra inlägget (269 kr):
image57
"Love me", 359 kr.
image56
"Hangeul hoodie", 319 kr.
nymph collar and lead
"Nymph collar and lead", 219 kr styck. Allt från Modern dogg.

 Dagens outfit

2008-04-25 @ 20:23:25
Gassande sol och svart päls som blir stekhet. Vad göra? Jo, skydda mot strålarna med tunna, vita sailor-linnet från Puppia som vi impulsköpte i går! Funkade bra, och Maggie blev sjukt söt:

080425
080425
Linne: "SM Marine top", Puppia/Modern dogg
Gult koppelset: "Nymph", Puppia/Modern dogg
Prickig rosett, Small to big

 Hål i öronen? Har ni hål i huvudet?

2008-04-25 @ 01:17:14
Blir så satans förbannad när jag läser på nätet om hundar med örhängen. Jo, ni hörde rätt, HÅL I ÖRONEN - PÅ EN HUND! Artikeln handlar om danska djurrättsorganisationen Dyrenes beskyttelse, som slår larm om att trenden att "pynta" hundar har gått för långt. Tro fan det,
om det finns idioter som piercar sina stackars djur!
Går in på organisationens hemsida och läser mer. Bilden på en liten chihuahua med blingade örhängen är enligt sajten bara det senaste exemplet på hur förmänskligandet av husdjur gått över styr.

- Utöver att det är osmakligt är det också otillåtet. Operativa ingrepp, som har till syfte att ändra ett djurs utseende, är förbjudet enligt lag, säger Dyrenes beskyttelses egen veterinär Lotte Brink.

Osmakligt, olagligt - men knappast ofarligt. Hundars öron är ofta väldigt känsliga - tänk om de blir infekterade? För att inte tala om den uppenbara risken för skador om (när!) smycket fastnar
i något och slits ut. Men är man så jävla dum i huvudet att man tar hål i öronen på sin hund,
ja då kanske man verkligen tror att den är en accessoar. Som bara får åka bärväska och aldrig gå på promenad, träffa andra hundar, busa, leka eller springa lös i skogen. Och då kanske diamanterna sitter säkert.

image273
Chihuahua med örhängen. Foto: Dyrenes beskyttelse

Djurrättsorganisationen skriver vidare att hundar med kläder, hattar och väskor inte längre är någon ovanlig syn. Att det många gånger inte skadar, men att det också förekommer fall där hundar utsätts för direkt lidande - bara för att fåfänga ägare ska göra dem till "rekvisita i sina egna liv". Veterinär Lotte Brink säger så här:

- Djuren ses som en statussymbol snarare än levande varelser.

Nu blir jag förbannad igen, och när jag ändå är så arg kan jag lika gärna ta hela diskussionen på en gång. Hundmodebloggen är väldigt ny och de reaktioner jag fått hittills har varit positiva, men jag fattar ju att "dö, din jävla djurplågare"-kommentarerna inte är långt borta. Så för att förekomma dem, och för att klargöra min ståndpunkt en gång för alla:

Hundkläder är inte djurplågeri. Hundkläder fyller en funktion: de skyddar mot framför allt kyla. Många hundraser kommer från länder med betydligt varmare klimat än Sverige. Dagens framavlade hundar har väldigt lite gemensamt med vargen, som för all del saknar garderob. Hundar med kläder "skäms" inte. Att förmänskliga hunden, det är vad de som tillskriver den mänskliga känslor håller på med. Och du som tycker att hunden ska härdas, lämna din egen jacka hemma mitt i vintern och se om det känns bättre dag tre.
Maggies husse uttrycker det hela väldigt enkelt:

- Hundjäveln fryser. Punkt.

Något som stör mig hos kritikerna är att de sällan själva har hund men ändå tror sig veta bäst. En annan grej är att typen av kläder verkar spela stor roll. Ett vanligt hundtäcke orsakar inte några ramaskrin på stan, men en designad jacka gör det. Varför? Det är samma sak - i ett snyggare utförande. Ytligt? Dyrt? Ja visst, men när blev det förbjudet att intressera sig för mode?

Slutligen, beträffande just Maggie. Jag skulle aldrig ta på henne något som begränsade henne eller orsakade obehag. Jag köper kläder i bra material med bra passform. Hon är van vid att bli påklädd och avklädd och verkar inte märka att hon har något på sig överhuvudtaget. Alla som träffar henne slås av hur välmående, välskött och väluppfostrad (oftast) hon är. Hon är en toypudel, men knappast en leksak. Ingen accessoar heller och verkligen inte någon statussymbol. Hon är en hund och hon lever ett underbart hundliv. Alla som inte fattar det -
ni kan hålla käften.

Punkt.

 Action shots

2008-04-24 @ 16:09:44
I väntan på det kan vi bjuda på lite soliga bus-i-parken-bilder från den senaste veckan.
Maggie träffar dansk-svenska gårdshunden Bellis, bichon frisén Milli, sheltien Linus och
ett helt gäng andra små sötnosar:

bellis

bellis 200 milli 200

action 1

action 2

linus 2

linus 1

flocken
Självaste Cesar Millan skulle vara stolt över harmonin i den här flocken.

 Puppi-jaaa!

2008-04-24 @ 16:02:17
Har jobbat mycket senaste dagarna, därav den lite glesa uppdateringen. Men nu är det nya, friska tag! Vaknade till ett mycket efterlängtat mejl: Beställningen från Puppia har äntligen kommit in hos Modern dogg! Det var sannerligen på tiden, kläderna skulle egentligen ha skickats ut kring påsk (!). Nu är det för varmt för nya hoodies, men enligt prognoserna ska det snart bli kallare igen. Maggie kanske kan fira valborg i något sprillans nytt! En sak är i alla fall säker -
om en stund gör hon stan i ett glassigt, knallgult halsband:
image58image59
Nu drar vi och shoppar, lovar att lägga ut bilder på min posh poodle i nya kläderna snart!

 Dödskallar åt alla

2008-04-22 @ 23:38:49
Dödskallen har alltid varit populär som mönster på hundkläder, men man behöver inte längre hålla till godo med en vanlig svartvit Jolly Roger. Fantasirikedomen är enorm och designers kommer ständigt med nya variationer på temat. Hundmodebloggen har därför satt ihop ett stort dödskallespecial - med märken från B till W.
Vilken är din favorit?
image147
Svenska Doggylicious säljer märkena Monkey Daze och Hip Doggie. Dogfever, Pampet och Wooflink hittar du hos Small to big. Doggie har Pet Flys och Puppy Angel, vars hela utbud säljs hos brittiska PetzCrazee. Övriga märken kan du köpa från amerikanska sajten Funnyfur.

 Sköna söndag

2008-04-21 @ 13:40:52
I går kom äntligen våren - och det med besked! Klädde Maggie i hennes tunna hoodie från Wooflink, men så fort vi kom ut åkte den av igen. Solens strålar räckte gott! Efter en lång och skön promenad i Vinterviken åt vi lunch hos Lasse i parken och bara myste i det vackra vädret.

080420
Dagens outfit:
Halsband med krona, Bobby/Modern dogg
Matchande citykoppel, Bobby/Modern dogg
Blå rosettsnodd, Dog tag

(T-shirt med luva, Wooflink/Small to big)




 ID-smycken

2008-04-20 @ 12:40:49
En id-bricka i hundhalsbandet är en extra trygghet - och varför inte se den som ett smycke? Min favorit från Red dingo är i rostfritt stål med emalj och håller mycket hög kvalitet. Välj mellan tre storlekar, åtta olika mönster och nio färger! Enklast är att klicka hem en från Tails (från 199 kr, fraktfritt), men bor du i Stockholm kan du spara några tior på att köpa brickan hos Modern dogg.

red dingo 2
Den nionde färgen man kan välja är ljusblå.

red dingo 1

Tips! Byt ut den medföljande nyckelringen mot en liten karbinhake, så är det lätt att flytta med id-brickan om du skiftar mellan olika halsband.
id-brickor
Maggies samling - hittills.

 ... och pyttis med pride!

2008-04-20 @ 12:33:23
Sent i går kväll, efter några glas vin med en väninna (och Maggie ihoprullad i knät), gick jag för att hyra film. Och vem trippar då in om inte lilla Bettan! Yorkie, 9 år gammal och klädd i en färgexplosion, en tröja randig i regnbågens alla färger:

bettan 1
Bettan var blyg, men mobilkameran gjorde sitt bästa.

bettan 2
Kreationen är köpt på Street.

 Moderiktig mini ...

2008-04-20 @ 00:35:04
Träffade sjukt söta yorkiepoon Wilma när vi tog en fika efter vår härliga långpromenad i solen. Trodde först att hon var en valp, men det visade sig vara en dam på 8 år. En väldigt lyckad korsning mellan toypudel och yorkshireterrier, vackert silvergrå, sammetsmjuk och så liten! Wilma hade ett svart halsband med blingbling, men hennes matte var sugen på ett nytt, limefärgat, till sommaren. Jag råkar veta att snygga, blingade koppelset från Karlie, bland annat
i limegrönt, snart kommer in både i butik och webshop. Så håll utkik här på bloggen!

wilma1 wilma3
Gulliga Wilma är modell hos en hundagentur!

wilma4
Halsbandet är fint, men ska snart få mer färg.

wilma2
Har du bilden nu?

 Stickat med stil

2008-04-19 @ 16:36:12
Efter att ha uppfört sig exemplariskt i badet fick Maggie busa lite med dagishundarna på Dogga. Och agera smakråd åt dvärgpinschrarna Zipper och Happy, som skulle shoppa nya stickade tröjor till sina småkyliga vårpromenader:

zipper
Maggie och Zipper är överens, han är snyggast i grönt ...

happy 2happy 1
... medan Happy väljer mellan två röda modeller. Nr 1 blev det till sist.

 Pudel i plurret

2008-04-19 @ 16:22:41
I går styrde vi kosan mot Dogga design, ett schyst ställe med hunddagis, butik - och trim. De erbjuder så kallat wash ´n´go, vilket innebär att man
hyr trimmet, lånar all utrustning och gör jobbet själv. Jag tycker att det är riktigt mysigt att pyssla med Maggie, plus att det blir mycket billigare än att
lämna in hunden. Just nu har lillan ganska kort päls så det behövdes ingen klippning utan bara ett bad och rakning av nosen.
Före ...



bad 1bad 2
Mycket blöt och lite ynklig i badkaret.

trim 2
Powernap på trimbordet innan fönen kommer fram.

080418
... och efter!

Dagens outfit:
Poncho, Pampet/Small to big
Rosa koppelset, Le chien
Gul klämma, Accessorize


 Blingade burar

2008-04-18 @ 10:34:40
Du som brukar använda en vanlig transportbur när hunden ska ut och åka - varför inte höja modegraden genom att slå till på en stilren italiensk designerbur? Senaste nytt hos Le chien.
Blingbur svartBlingbur rosa
Burens storlek är 48x33x35 cm. Prislapp: 325 kr.

 Dagens outfit

2008-04-17 @ 23:14:26
Ett glamouröst leopardkantat täcke i mockaimitation fick väga upp Maggies något tufsiga look.
I morgon har vi tid på trimmet för att fixa frillan!

080417080417
080417
Leopardtäcke, Pampet/Small to big
Orange halsband, Eco society/Jannes zoo
Orange koppel, Bobby/Modern dogg
Leopardklämma, Accessorize

 Inte sämst klädd

2008-04-17 @ 22:16:41
Britney Spears hamnar ständigt på listor över världens sämst klädda kändisar. Det kanske
inte är helt orättvist, men tjejen förtjänar lite beröm också - för hur hon klär sina vovvar! Yorkshireterriern London är ljuvligt söt i sin knallrosa klänning med denimdetaljer och rosett. Klänningen borde ju vara en ledtråd, men det spekuleras i om London är hane eller tik. Vet ni?

london

 High fashion från Japan

2008-04-17 @ 15:42:37
På tal om Paris Erotica: Det japanska märket började göra kläder för tjejer 1998 och utvidgade senare med hundmode à la street och vintage. De gör flera underlinjer - Pink Gold (som ligger bakom just Rolling Stones-kollektionen), Pariero, Rococo och Paris Erotica Maniac - och har nu äntligen en amerikansk webshop, Pariero NY. Designen är kontrastrik och verkligen over the top, med tryck, nitar, applikationer, blingbling, broderier och stickningar. Och gärna allt på samma gång! Kläderna säljs bland annat hos Funnyfur, och ett litet urval hittar du hos Pet shop girls. Där ligger priserna högre (Paris Erotica är överhuvudtaget dyrt), men å andra sidan slipper man ju tullavgifterna som tillkommer vid beställning från USA. Kolla särskilt in klänningen som gör parodi på Djävulen bär Prada, samt min favorit Strawberry tee.
pariero 2
Katyusha hoodie, 698 NOK.
pariero 1
I crown NY t-shirt, 398 NOK.
image219
Punk rock skirt, 89,99 dollar på rea hos Funnyfur.

pe prada pe prada 2
The devil wears Pariero dress, 92 dollar.
image220
Bubble flower hoodie, 76 dollar.
strawberry
Strawberry tee, 598 NOK.

 Dagens outfit

2008-04-16 @ 18:10:48
Guuud så söt! Kolla, vilken gullig hund! Lilla prinsessa! Åh, vad fin.
I dag har nog Maggie slagit rekord i komplimanger på stan. Kanske är det vårsolen som gör människor extra glada - eller så var hon bara ovanligt snygg. Döm själva:

080416

080416

Hoodie Paw story, Puppia/Modern dogg
Blingat koppelset i svart lack, Le chien
Rödprickig rosett, CKH Djurtillbehör



 Rolling "Doggy" Stones

2008-04-16 @ 16:00:23
stonesRolling Stones är ju högaktuella med filmen "Shine a light"
- men också inom hundmodebranschen! Japanska couturemärket
Paris Erotica har i samarbete med de gamla rockrävarna nyligen
släppt en limited edition-kollektion. Plaggen pryds av den karaktärisktiska tungan, ofta smyckad med äkta swarovskikristaller, och är härligt glammiga. Priserna ligger
mellan 60 och 400 dollar (bärväskan är dyrast) och plaggen
kan också klickas hem från Funnyfur.
Ett måste för alla rockiga Stones-fans till hundägare!


stones 1 stones 2
stones 4
stones 6
stones 5
image209
Smakprov ur kollektionen The Rolling Stones with Pink Gold.


 Kvällens outfit

2008-04-15 @ 23:50:14
Hundgodispåsen ekade tom så vi gav oss ut med siktet inställt på en djuraffär. Regnet hängde i luften så Maggie fick byta jeansjacka mot regnkappa. Matte däremot hade inget skydd när himlen öppnade sig ...

080415
Regnkappa, Puppy angel/Doggie


 Dagens outfit

2008-04-15 @ 23:23:43
080415
Volangtop, For pets only/Modern dogg
Orange halsband, Eco society/Jannes zoo
Orange koppel, Bobby/Modern Dogg
Rosa fjärilsspänne, Small to big
Jeansjacka, Pampet/Small to big (Ja, jag köpte den!)


 Doggydejt

2008-04-15 @ 23:17:11
I går hade Maggie en dejt med chihuahuan Nisse på hundkaféet Himmelska hundar.
Nisse, en av Small to big-Ninnies tre hanhundar, var uppklädd till tänderna i finskjorta med inbyggd slipover och ett lysande blått blinghalsband:

nisse
Stilig kille!

Efter ett inledande kärleksgnabb kom det lilla paret bra överens och avnjöt varsin meze-tallrik med leverpastej, skinka, ost och blodpudding - som de slukade på ungefär en minut. Maggie fick dock snabbt konkurrens av två andra chihuahua-killar. Många hundar kan ju vara lite ras-rasistiska och helst ty sig till sin egen sort. Men hon gav sig tappert in i leken ändå.

minisar
Maggie, Nisse, Boss och Paco.

chihuahuor 2
Hög på Ninnie!

chihuahuor
Chihuahua-gruppkram.

paco
Harley-sele med nitar - man muckar inte med Paco.

 Hundväder

2008-04-13 @ 22:50:43
Tur att vi fick den där utefikan i går, för i dag vräkte regnet ner igen. Maggie var inte särskilt sugen på att promenera men piggnade till när vi mötte jack russel-tjejen Carmen. Hon var också nio månader gammal! Vovvarna hade inte riktigt tid att sitta stilla - utom när det vankades godis:

carmen

080413
Dagens outfit:
Lila stickad tröja, Dogga design
Svart regnoverall, Theo/Hundaffären
Blingat koppelset i svart lack, Le chien
Naturvit blomklämma i plast, Accessorize


 Snyggast på Street

2008-04-13 @ 22:29:45
Lördagen bjöd inte på någon sol, men vädret var hyfsat ändå. Maggie fick en lång promenad, jagade fåglar i Tanto (när ska hon begripa att hon aldrig hinner ifatt dem?), charmade fotgängare och busade lite med andra småvovvar i parken. Sedan pustade vi ut över en fika nere vid marknaden Street, där vi tappert satt utomhus.

497668-162
Hörde jag en fågel kvittra?

streetstreet 2
Brr, tur att det fanns filtar på uteserveringen.

080412
Dagens outfit:
Chaneldräkt, Modern dogg
Guldfärgat koppelset, Hunter/Dogga design
Grön rosett med pärlor, Le chien




 Flyt för jycken

2008-04-13 @ 21:11:56
Båtsäsongen närmar sig, och för dig som tänker tillbringa tid nära vattnet är flytväst till vovven en bra idé. En nyhet på flytfronten är Dog Float från Dog Artist, som samarbetat med flytvästtillverkaren Baltic. Första kollektionen heter Star och har nyligen nått återförsäljarna. Västarna finns i många olika storlekar samt i tre färger; marin, röd och silver.
dog float 1
dog float 2
Flytvästarna från Dog Artist kostar mellan 649 och 699 kr.

Eventuell skillnad i kvalitet och säkerhet kan jag inte uttala mig om, men de absolut snyggaste flytvästarna kommer från amerikanska storsäljaren Paws Aboard. Min favorit är Nautical med klassiskt marint mönster i glada färger.
Paws nautical

pink dot

blue dot

Riktig söt är också den prickiga flytvästen som finns i rosa och blått, med reflexer, koppelkrok och handtag på ryggen. Du kan köpa den hos Le chien, som från och med i dag ger 10 % rabatt på alla flytvästar!

 Vovve i vårsolen

2008-04-12 @ 20:44:18
Åh, vad jag längtar till uteserveringssäsongen! Så här mysigt har American Idol-deltagaren Katharine McPhee det i vårsolen tillsammans med sin chihuahua Nena.
Helt rätt med knallrosa sele!

Nena

 Allt ska bort!

2008-04-07 @ 01:05:58
Webshopen Pawprint ska bomma igen och säljer ut rubbet. Rean har pågått ett tag men i dag sänktes priserna ytterligare och nu är det läge för riktiga fynd! Mitt bästa tips är halsbandet Yummy från Foufou dog. Mjukt läder i flera fina färger - självklart finns det matchande koppel.
yummy halsbandyummy koppel
Halsband 99 kr och koppel 139 kr.
maggiehalsband
Blinga halsbandet med bokstäver för 15 kr styck.
Du kan också välja bland massor av charms.

Missa inte heller marknadens sötaste bajspåsehållare - miniväskan Bella bag. Det finns bara ett fåtal kvar ...
bellabag 3bellabagsbellabag 1
bellabag 2bellawipes
Bella bag kostar 119 kr på rea och levereras med två remmar, en lång och en kort.
Ett 24-pack refillpåsar kostar 17 spänn och det finns även våtservetter som passar i väskan.


 Ready to ride

2008-04-06 @ 01:18:27
Jag är redan lite förälskad i Wooflink - och så blir det ännu bättre! Den nya kollektionen, som är på gång, är så cool att jag blir helt svimfärdig. Kolla in den to die for-snygga bärväskan!
Rockig, glammig, punkig - med maffig logga och feta kedjor. Ja, designen är ju inte blyg direkt. Måste, MÅSTE ha!

Wooflink carrier

Ser också fram emot de matchande kläderna, samt premiären för Wooflinks accessoarer.
De som annars gjort sig kända för att matcha bärväskor med plagg är ju Pet flys med sin "Ready-2-ride apparel". För varje ny carrier som designas släpps också en tanktop och en liten klänning, antingen med samma tryck som utanpå väskan eller i samma fuskpäls som inuti.
Här snackar vi också kaxig design, och väskorna har en massa tuffa detaljer som gallerfönster, dragkedjor med symboler, adresslapp och plats för ett foto på den lilla resenären.
PF Koi bagPF Koi tee
Min eviga favorit "Forever Koi" från Pet flys.

PF Sailor teeSailor bag NY
Senaste tillskottet är babyblåa "Sailor".

Pet shop tees SEtt litet utbud av Pet flys finns hos Doggie och ännu fler väskor hittar du hos norska Pet shop girls (man kan beställa via mejl). Här ligger priserna något lägre, men jag vet inte hur mycket som tillkommer i frakt. PSG skickar med en blingad tee på köpet, dock inte en ready-2-ride.

Obs! Minsta storleken (mini/XS) ska räcka till hundar upp till 2,2 kg men är verkligen MIKROliten (yttermått: 20x20x32 cm). Så ifall du inte har en riktig teacup - köp S eller M!

 Dagens outfit

2008-04-04 @ 00:07:45
hundtand

Hundtandsmönstrad kappa
, Puppy Angel/Doggie
Rött halsband med strasskrona, Bobby/Modern dogg
Matchande citykoppel, Bobby/Modern dogg
Hårspänne med strass, Accessorize

audrey coatbobby red lead

 Plats för pudeln

2008-04-03 @ 23:55:02
Måste bara visa en av Maggies favoriter! Sportigt söt bowlingmodell med mycket nät = bra utsikt och god ventilation. Fast jag köpte den så klart för att den har en pudel mitt på. Nuförtiden har Maggie andra färdmedel ute på stan, men pudelväskan tjänar bra som sovplats hemma:

pudelbag M
497668-142


pudelbag pinkblackbag
Finns även i rosa, och i svart med trycket "Love Pet" i stället för pudelmärket.
Från Pampet/Small to big, 399 respektive 479 kr.


 Uppklädd till tänderna!

2008-04-03 @ 23:49:20
Utöver sina vanliga kollektioner gör Little Lily flera specialkollektioner. Den allra glammigaste, Red carpet collection, innehåller kopior av stjärnornas Oscarsklänningar! LL:s designer Lara Alameddine har länge gjort kläder till hundar på film (chihuahuan i "Legally Blonde" bär t ex hennes kreationer) och Laras make och affärspartner Daniel Dubiecki jobbar som filmproducent, så idén till plaggen kanske inte låg så långt borta. Men det gör ju inte resultatet mindre speciellt! Bara två dagar efter årets Oscarsgala lanserades dessa lyxiga pjäser:
image57image56
garnerimage50
image51anne

clooneyimage59
Jessica Albas, Jennifer Garners, Anne Hathaways och George Clooneys kläder
finns i limiterad upplaga och kostar 120 (de svarta plaggen) respektive 104 dollar.
Finns att köpa hos Funnyfur, Glamourdog eller Tails in the city.

Om prislappen känns för saftig och du kan tänka dig att hålla till godo med förra årets Oscarstrasor (J-Lo:s gudinneklänning är fortfarande min favorit) så finns de just nu på rea
hos Barking babies.

image61

Foto: Reuters
image62image63image64
Nicole Kidmans röda Balenciaga, Leonardo DiCaprios Prada-smoking,
Jennifer Lopez Marchesa-blåsa, Reese Witherspoons Nina Ricci-klänning och Penelope Cruz
aprikosa volangdröm från Chanel. Nu från cirka 55 dollar!

image199
Jennifer Lopez på röda mattan 2007.

 Lullull i luggen

2008-04-03 @ 23:44:41
tiarorMaggie har alltid uppsatt lugg (för att kunna se ordentligt) och den pryder jag gärna med spännen eller rosetter. Ibland vill man att vovven ska vara extra fin och det finns faktiskt små tiaror för hundar! Dessa är dock lite väl bombastiska, svåra att fästa och de vassa kammarna känns inte helt safe. Så döm om min lycka när jag sprang på de här vackra hårklämmorna med strass! Perfekt till en liten pudel:

strassclips
Egentligen för människor - från Accessorize.

 Dagens outfit

2008-04-03 @ 23:14:51
Randig kappa
Stickad sweatshirtjacka, Small to big
Orange halsband, Eco society/Jannes zoo
Orange koppel, Bobby/Modern dogg
Orange bollsnodd, Small to big
orange koppelsetbollsnoddstickad jacka2


 Liten men tuff

2008-04-03 @ 22:54:20
I dag mötte vi lilla blandiskillen Eldvino på stan. Han är 25% yorkie och 75% chihuahua - och supersöt. Tyvärr finns inget bildbevis, men han sportade det här klassiska polartäcket från Hurtta.
Hurtta polar

 Love Little Lily

2008-04-02 @ 03:01:35
Visst handlar storyn bakom Little Lily om skor (lilla yorkien trampar på en glasskärva, veterinären ordinerar skor som skydd, matte och husse hittar inga snygga utan designar egna
- och vips är märket fött) men vi får inte glömma deras fantastiska kläder! Min jakt på den ultimata blommiga tröjan i hippiestil slutar här:
image67
Ashley Lilytank, cirka 50 dollar.

Vår- och sommarkollektionen har äntligen landat i butik. Kläderna är jättesöta generellt, men det som sticker ut är som vanligt klänningarna. Audry Lilydress har alla rätt: volanger, paljetter och en stor fjärilsbrosch. Här är den, tillsammans med två andra favoriter:
image70
Dylan LilydressLana Lilydress
Audry med fjärilen kostar 72 dollar. Dylan och Lana är lite billigare - 56 respektive 64 dollar.
Alla återförsäljare finns listade på Little Lilys hemsida. Störst utbud hittar du hos Funnyfur.

 Sockerchock

2008-04-02 @ 02:38:09
Blake Lively från tv-succén Gossip girls, har en av världens sötaste vovvar. Lilla Penny (som jag tror är en korsning mellan malteser och teacup poodle) söker värme innanför mattes jacka - men visst anar vi en klassisk stickad tröja?

image64


 Wooflink - wow!

2008-04-02 @ 01:45:05
Som första butik i Sverige har Small to big tagit in sju plagg från Wooflink, ett Hong Kong-baserat designermärke vars signum är vintage och streetmode. Jag höll på att gå bananas när jag fick se kollektionen! Plaggen är välsydda och arbetade, med riktigt tuffa detaljer. Nitar, blingbling, läderapplikationer, sammet, spännen, dragkedjor, band, tyll och volanger. Wow! Materialen har hög kvalitet och till och med emballaget känns lyxigt. Eftersom det bara fanns ett ex i varje storlek gick jag loss rejält: två klänningar, en hoodie och ett linne åkte ner i shoppingkassen. Men bara lugn, påfyllning kommer inom kort. Dessutom planerar Ninnie att ta in ännu fler Wooflink-produkter framöver!

WooflinkWooflink pink dress
Dagens Wooflinkshopping! Priserna ligger på 279-299 kr.

Obs!
Plaggen är väldigt små, åtminstone en halv storlek mindre än till exempel Pampets. Så tänk på det om du handlar över nätet!

 Se rött i regnet

2008-04-02 @ 01:33:33
Aaargh! Varför klickade jag inte hem den här röda regnjackan från Pinkaholic NY så fort jag såg den? Nu finns den bara kvar i storlek L och XL. Du som har en lite större vovve - go get it!
image61
"Pinka jumper" kostar 399 kr hos Doggie.

 De designar själva

2008-04-02 @ 01:26:57
Poshpoodle har nosat upp en växande trend: egendesignade klädkollektioner. Annelie på
Le chien avslöjade för mig att hennes egen design kommer att dyka upp i shopen i vår. Kollektionen sägs bli genomtänkt, sammanhängande och innehålla välmatchade plagg för både hundkille och -tjej till vettiga priser. Spännande!
Lite närmare i tiden ligger Doggylicious (före detta Fashion for dogs) som inom två veckor släpper sin DoggyliciousLine. De har flaggat för detta länge men nu är det alltså äntligen dags. Fyra "snygga och prisvärda basplagg i många olika storlekar" utlovas.
En som länge har designat hundmode är Ninnie på Small to big. Hon brukar inte skylta med det (varför inte?!), men har själv tagit fram både bärväskor och kläder till butiken. Vissa plagg har hon också designat i samarbete med varuhuset Harrods.
goldbagkorsettsilver bag
sverigejackagolftees
Några smakprov på produkter som Ninnie har designat för Pampet.

 Puppias vårkollektion

2008-04-02 @ 01:08:51
Vår- och sommarplagg från klädjätten Puppia har börjat droppa in i utländska webshops och ska enligt uppgift nå Sverige när som helst. Jag fick en sneakpeak på kollektionen redan i vintras men är inte särskilt imponerad. Puppia håller alltid hög kvalitet men jag efterlyser mer nyskapande design! I vår blir det som vanligt lite gulligt, lite tufft, lite basic och lite sportigt. Några godbitar finns dock ? de här tänker jag lägga beslag på åt Maggie:
image56
image57
image58image59
"Hangeul hoodie", "Love me", "Nymph collar" och "Nymph lead". Pax för det gula setet!

En grej som förbryllar mig lite är att Puppia lanserar fyra lyxiga festplagg som nya för säsongen. Det är bara det att kläderna fanns med i Puppia Tokyos kollektion redan hösten/vintern 2006. Å andra sidan ligger ju Asien, och främst Japan, ljusår före västvärlden när det gäller hundmode. Och vad gör det att märket recyclar lite när man bjuds på en sådan här fullträff?
image60
Kappan "Diva" lär bli snuskigt dyr - men Maggie måste ha den. Snacka om posh!

 Matchad med matte

2008-04-02 @ 00:13:31
Så här påpälsad var Mariah Careys JR när han semestrade med matte i Aspen tidigare i vinter. Visst kan kamo vara coolt, men här har det nog blivit lite för mycket av det goda.
image53

 Stockholm international dog show

2008-04-02 @ 00:05:42
I dag klev jag upp i ottan och åkte till Älvsjö och "Lilla Stockholm". Tittade lite på pudelutställningarna men egentligen var jag ju på plats för att kolla in den andra sortens utställare - hundföretagen. I klädväg fanns det dock bara två montrar värda att nämna, men de var välbesökta och hade bra mässpriser.

dogshow

dogshow
Silvana (till höger) äger Modern dogg.

Hos Modern dogg låg en hel trave ljuvliga toppar från For pets only och fullkomligen skrek efter mig. Köpte två - till halva priset! Värsta kapet! Fingrade lite på en tredje tröja men lyckades behärska mig.
fpo-hoodiefpo-hoodie bakfpo-tee
Fräscha tröjor i mjuk mikrofiberkvalitet, ord pris 499 och 479 kr.

Jag har köpt mycket via nätet från Le chien så det var roligt att träffa kvinnan bakom, Annelie. Och orsaken till att hon började sälja hundmode: pyttelilla chihuahuan Phoenix. Mässans sötaste "skyltdocka" var klädd i pärlhalsband och först baskettröja, sedan rosa kappa. Självklart från mattes butik.

annelie
Annelie i Le chiens monter.
    
phoenix 2
Mini-Phoenix charmade alla.

Nätshopping i all ära, men vad kul det var att få pilla på alla prylar! En bärväska som jag suktat lite efter visade sig vara fantastiskt snygg och välgjord. Fast efter lång betänketid slog jag i stället till på en purfärsk step-in-sele med en blingad dödskalle på, ett linne, en scarf och ett rosa koppelset. Gulliga Annelie skickade med en charm till halsbandet, och lät mig välja mellan ett hjärta, "cutie" och "diva". Vad det blev? Ja, är man posh så är man ...
orange linnescarf
döskallesele pink lead

divacharm
Shoppingfynden från Le chien!

RSS 2.0