Mesigt modejobb

2008-03-27 @ 02:21:04
I dag har DN ett stort hundreportage, "Hot dog", i sin söndagsbilaga. Silvana Skoglund, ägare till Modern Dogg, säger så här om trender och hundmode:

"Strass och blingbling, kamouflage
och rosa har varit hett jättelänge nu.
Tyvärr är det svårt att hitta tuffa
grejer för lite större hundar.
Men dödskallemönster är populärt."


Jag bläddrar vidare och jublar snart högt: ett helt fashion spread för hundar! Men vid närmare anblick visar det sig att DN, trots vinjetten mode, inte har vågat sig på ett renodlat klädknäck. Nej, det blandas in både leksaker och prylar. Och skor - till matte. Vovven bjuds bara på tre plagg, några koppel och bootsen från Little Lily. Trist.

 Väsknöden har ingen lag

2008-03-27 @ 02:12:09
Jag tog inte med någon doggybag ut på stan i dag, så när Maggie tyckte att vi hade shoppat klart hoppade hon ner i min handväska! Där bökade hon omkring en stund bland plånbok, mobil och nycklar - för att sedan somna sött.

image47
Är hon inte ljuvlig, min lilla påskpudel?
Foto: Ninnie Juhlin

 Hjärtan om halsen

2008-03-27 @ 01:58:42
I Maggies påskägg: ett nytt halsband från tyska Karlie. Jag föll pladask för det svarta med sött, rött hjärtmönster. Gjort i mjukt och lite glossigt konstläder med stilrent silverfärgat spänne. Halsbanden är nyinkomna hos Small to big och finns även i rött och vitt. Min enda invändning
(en petitess, jag vet) är märkeslappen. Varför sitter den upp och ner?

image45
Halsbanden finns i flera storlekar och kostar 179 kr.

 Hippiehund

2008-03-27 @ 01:51:19
Dagens långpromenad blev bara en halv, eftersom Maggie frös så i snöovädret. På bussen hem satt en liten terrier i ett skitsnyggt denimtäcke som väckte ha-begär. Är verkligen sugen på ett jeansplagg till Maggie i vår! Pampet gör en söt jacka med små fickor:
image42
Helt rätt med ljus tvätt. 269 kr hos Small to big.

Jag gillar hela hippietrenden
, med blommor och 70-stuk. Ska försöka hitta en riktigt färgsprakande småblommig top. Och jag längtar tills Maggie kan börja använda den tuffa ponchon jag köpte förra veckan!

 Hellre fleece än frys

2008-03-27 @ 01:19:09
Från vårshopping till värsta vintern, hur gick det till? Jag trodde att Maggies fleeceoverall från Hurtta hade gjort sitt för säsongen men i dag åkte den fram igen:

snow 2 big

snow 3

snow 1 big

Visst är den ganska ful, men måste ändå rekommenderas varmt. Kardborreknäppningen sitter smidigt nog på ryggen, en reglerbar midjeresår fixar till passformen och de tajta små muddarna hindrar snön från att komma in. Reflexband? Självklart. Är det riktigt ruskigt väder kan man knäppa ihop fleeceoverallen med en hyfsat matchande regnoverall (den köpte jag dock aldrig), och plaggen finns i väldigt många storlekar. Det smärtar lite att säga, men ibland måste funktion gå före fashion!
image41
Varm mjukis som tål bus i snön, 219 kr hos fyrbent.se.

 Oslo, here I come

2008-03-25 @ 17:47:35
Jag vill åka till Norge och shoppa loss hos Pet shop girls! Har surfat runt på deras sajt halva dagen och skrivit en lång önskelista. Vad sägs om de här fina halsbanden och jackorna i vår?
image38
Ovanligt halsband med änglar och små stjärn-charms, från 698 norska kronor.
Övriga halsband, i härligt knalliga vårfärger, kostar mellan 239 och 349 norska kronor.

image39

Trenchcoat, 498 norska kronor. Skinnpajen kostar 1 250, på rea.

Varje jycke borde ha en klassisk trench i garderoben. Och den tomatröda skinnjackan är grym! Kolla in detaljerna! Blixtlåsen! Jackan är dessutom nedsatt med mer än halva priset. Från början kostade den 2 798, lika mycket som den här, ack så underbara, bärväskan från Juicy couture:
image40
Denimblå velour. Rött skinn. Och ett hjärtformat fönster. Vill ha!

Jag måste mejla och fråga om man kan handla via nätet från Sverige ...

 Vårnyheter

2008-03-21 @ 17:03:05
Efter en lång inköpsresa över jul och nyår har Ninnie äntligen öppnat butiken Small to big igen. Gissa vem som hängde på låset för att kolla in vårnyheterna? Med stamkunden Maggie i tankarna hade Ninnie tagit hem en gullig overall i mjuk velour:
Pudeldresspudeloverall
Jumpsuit från Pets Society, 269 kr.

Egentligen är det sockersöta och babyrosa inget för mig, jag vill ha tuffare eller glammigare hundkläder. Men eftersom overallen hade en pudelapplikation på ryggen var jag ju tvungen att slå till. Och det försatte mig tydligen i något slags "pink flow" för plötsligt hade jag köpt rosa hårspännen och ett rosarandigt linne också:
fjärilartop model
Fjärilarna är sötast, cirka 69 kr. Linne med rosetter och kaxigt tryck. Från Doggydolly, 199 kr.

För att återställa ordningen valde jag till sist ut en färgglad, virkad poncho. Very hippie-chic!
Poncho1Poncho2
Kolla in pärlemoknapparna! Poncho med fransar, 279 kr.

 Pjuck till pudeln?

2008-03-21 @ 16:28:07
Plötsligt vägrar min lilla primadonna att gå. Hon tvärnitar, sätter sig på backen, skakar av köld, lyfter på en tass i taget och bara piper. Till sist tar hon några steg på den torra trottoaren, men gå på det frostvita gräset? Aldrig i livet.
Jag vågar knappt tänka tanken. Skor? Pratar med hundkunniga bekanta. Frågar i ett par affärer. Jaha, vissa hundar går inte ut på vintern utan skor. Maggie får prova en uppsättning amerikanska kvalitetspjuck från Little Lily, minsta storleken passar faktiskt perfekt.
Hon ser ju ut som Bambi på hal is, tydligen ska man vänja vovven sakta, med en sko i taget. Men hon glömmer förvånansvärt snabbt bort vad hon har på tassarna och störtar glatt iväg
över butiksgolvet. Hm. Nej. Jag köper tassvax i stället. Någon jävla måtta får det vara.

image16
image18image41image19
Little Lilys boots finns i flera färger hos Modern dogg.

 Disco dog

2008-03-20 @ 10:51:21
Kolla, en liten discohund! Det glada utropet kommer från några tjejer vi möter när vi äntligen inviger Maggies new rave-snygga vinterjacka från Pinkaholic New York. Jackan är fantastisk och bombastisk: blank och lilametallic, moderätt kviltad med snygga detaljer och pälskantad luva (som är avtagbar). Mjuk, skön och vattenresistent, med fleecefoder, dragsko i nederkanten, tryckknappar under magen och ett koppelfäste på ryggen. När jag såg den på nätet (här) var jag bara tvungen att klicka hem den pronto, trots prislappen (499 kr). Och den är värd varenda spänn!
image9

"Jeremy jacket" ...
image14
... finns även i rosa ...
image15
... och brunt.

 Guldgruva i Gamla stan

2008-03-19 @ 22:51:46
Bland mina "hotspots" för hundshopping finns Modern Dogg, en boutique i Gamla stan som köper in exklusiva designkläder från bland annat Frankrike, Italien och USA. Jag som alltid har varit lite svag för limited edition-prylar i största allmänhet gillar tanken på att Maggie blir (nästan) ensam om ett plagg. Förutom alla kläder finns här också väskor, accessoarer och riktigt lyxiga halsband. Ett som jag dreglade länge över innan jag slog till är detta:
image8
"Collier Couronne".

Handsytt i Frankrike, i supermjukt rött skinn. Stenarna som pryder kronan är äkta swarovskikristaller och koppelkroken sitter mitt på, så att blinget syns även på promenaden.
Det matchande kopplet är ganska kort, ett så kallat citykoppel, och i samma mjuka kvalitet.
Märket heter Bobby och designar även klassiskt snygga kläder. Mycket ytterplagg, allt från
söta regntäcken till extravaganta pälskappor, som väcker intensivt ha-begär!

 Hundmode som hobby

2008-03-19 @ 22:38:19
Klä på hunden? Klä ut den, menar du? Okej, typ nakenhundar måste kanske ha sina plagg för att inte frysa. Och visst är det lite gulligt. Men är inte hundkläder mest till för brudiga brudar som vill matcha chihuahuan med sin it-bag? Kanske är allt Paris Hiltons fel. Ni vet, "hetaste accessoaren - en liten hund".

image3
Paris och Tinkerbell.

Så tänkte jag
innan jag fick hem toypudelvalpen Maggie. Pytteliten, jättesöt - och stelfrusen på kvällspromenaderna redan i september. Nu är hundmode ett stort intresse och snart är Maggies garderob lika stor som min egen. Välkommen att kika in!

 Välkommen hit!

2008-03-19 @ 00:29:35
Posh poodle - hundmodebloggen!

RSS 2.0