Fina vinthunden Fari

2008-05-31 @ 17:48:24
Här kommer en fin bild på Erik Hedins egen ögonsten Fari, en italiensk vinthund som snart blir fyra månader. Italienare som han är klär han sig gärna i Milan-tröja!




Tröjan finns hos Small to big och kostar 99 kr på rea.

 Maggie ska bli modell!

2008-05-30 @ 19:51:02
Häromdagen sprang jag på den duktige konstnären Erik Hedin, som gör otroligt vackra hundporträtt med handgjorda ramar. Han tyckte att Maggie skulle bli en fantastisk modell -
och ska för första gången måla av en hund med kläder! Nu gäller det att välja ut den perfekta outfiten ... Är lite sugen på att klä henne i den rödrutiga klänningen. Eller något klassiskt i svart och vitt. Med pärlhalsband. Tänk Chanel! Men bli inte oroliga nu, Maggie behöver inte sitta och posera. När Erik väl har bildat sig en uppfattning om hunden så målar han utifrån fotografier.


Exempel på Erik Hedins hundporträtt. Fler finns att beskåda på hans hemsida.

 Barker & Biter

2008-05-30 @ 03:44:03
Ha ha, medan Hargreaves Little Miss-plagg är på väg till Sverige för första gången, finns det redan parodier på dem i USA. För obstinata små hundar som skäller, morrar eller bits - här är roliga tanktops från Ritzy Rover. Kostar 20 dollar, och alla varianter finns i svart, vitt eller rosa.


 Little Miss till Sverige!

2008-05-28 @ 23:08:20
Hundmodebloggen skrev i april om plaggen med tryck från trendiga Little Miss & Mr. Men. Då undrade jag vilken svensk butik som skulle bli först med att ta in dem - och nu har jag svaret: Small to big. Efter att ha träffat den amerikanska återförsäljaren på hundmässan Interzoo i Nürnberg så har Ninnie beställt hem en laddning med de toksöta tröjorna. Maggie får nog bli Little Miss Sunshine. Eller Little Miss Trouble!

 Box till blinget

2008-05-28 @ 12:17:25
Kolla in det här smyckeskrinet för hundar! Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg det. En rosa, benformad box med fack i två lager, för alla rosetter, hårspännen och charms. Skulle passa perfekt till Maggies blingbling, som just nu ligger huller om buller i en plåtburk. Den ljuvliga lådan är senaste nytt hos Le chien, som alltid lyckas hitta det där lilla extra. Lägg undan en åt Maggie, vi knappar in en beställning snart!


"Aria Jewelry Box" är 25x10x7 cm och kostar 175 kr.

 Dagens outfit

2008-05-27 @ 17:14:04
Maggie har pudelfnatt (vilket faktiskt är ett vedertaget begrepp) konstant i det här vackra vädret. Hon vill bara springa, springa, springa - efter pinnar, bollar och fåglar - i solen och gräset. Tur då att det finns långlinor, så att man kan hålla yrvädret sällskap från en picknickfilt!



Naturvitt linne, Dogfever/Small to big
Orange halsband, Eco society/Jannes zoo (Hägersten, Stockholm)
Orange koppel, Bobby/Modern dogg
Orange klämma, Le chien
       

 Rätt med ränder

2008-05-26 @ 16:46:13
Ännu ett plagg Maggie fick prova i lördags är den här söta t-shirten från Dogfever, vit med ränder i pastellfärger. Pricken över i är en liten ficka på ryggen - med en tass på. Tröjan fanns som minst i storlek 3 men var faktiskt inte för stor. Den satt luftigt, men snyggt. Anledningen till att jag inte köpte varken den eller klänningen nedan, är att Ninnie har varit på en gigantisk hundmässa i Tyskland i helgen. Och jag vill se vilka fynd hon har med sig hem innan jag spränger månadens shoppingbudget!



T-shirten "Striped paw" från Dogfever kostar 189 kr hos Small to big.

 Dressed for success

2008-05-26 @ 16:02:22
Under helgens shoppingtur passade vi på att prova ett par härliga sommarklänningar från DoggyDolly - nyinkomna hos Small to big. Jag föll pladask för "Jessica Barker", en prickig halterneck i tunt tyg med rejäla volanger. Men den passade inte! Maggie har oftast storlek M
i DoggyDollys kläder, men även S var för stor i den här modellen. Eftersom klänningen knäpps med ett enda kardborreband under magen måste det sitta exakt för att kjolen inte ska halka
på sniskan när hunden rör sig.


Halterneckklänningen finns även i marinblått och kostar 259 kr.


Nästa provning gick dock betydligt bättre. Här sitter klänningen i M som en smäck på Maggie! Snacka om bondromantik med rutorna och all spets. Jag ser redan framför mig hur hon blir sötast på midsommarfesten ...


Lantligt romantiska klänningen "Miss Pepita" finns i rött eller svart. Kostar också 259 kr.


 Presenter & policy

2008-05-25 @ 13:47:41
Det kom ett paket på posten i veckan - med presenter från Le chien! Maggie fick ett turkost linne med tryck och en hel påse med söta små rosetter till luggen. Tack så mycket, Annelie!


Det här känns som ett bra tillfälle att klargöra Hundmodebloggens policy: Bloggen är inte sponsrad, tar inte emot några pengar och gör ingen smygreklam. Skulle någon vilja göra reklam får de köpa annonsplats. Maggie har, i egenskap av stammis och storshoppare, 10-15 % rabatt på flera hundbutiker och har i de flesta fall haft det långt innan bloggen ens var påtänkt. Så länge eventuella presenter inte är alltför dyra och inte kommer varje vecka ser jag inget problem med det. Alla gåvor kommer dock tydligt att redovisas som sådana. Däremot tar Hundmodebloggen gärna emot kollektionsprover och recensionsexemplar - eftersom bloggen blir bättre ju mer jag kan testa och skriva om. Ni läsare ska kunna lita på att jag alltid skriver vad jag tycker - även när något är dåligt, fult eller har kass kvalitet - och det kan ni!

 Linne med lista

2008-05-24 @ 23:58:37
Eftersom ingen röstar Perrelli så bloggar jag lite i stället - och passar på att visa upp dagens shoppingfynd! Ett skönt linne i oblekt bomull med en miljövänlig lista på ryggen. "Top 25 things to do to stop global warming":




Linnet kommer från Dogfever/Small to big och kostar 199 kr.

 Paris Hilton - Limited edition!

2008-05-23 @ 16:17:53
Glamourprinsessan Paris Hilton hade visst ett ess i klänningsärmen ändå! För några veckor sedan (se här) efterlyste jag den uteblivna vårkollektionen från hennes samarbete med Little Lily - och nu kommer den! Ett fåtal somrigt romantiska plagg, i begränsad upplaga som naturligtvis gör dem extra åtråvärda. Funnyfur har precis börjat ta förbeställningar på kläderna, som kommer att skickas ut till kunderna från och med den 15 juni. Så om du vill lägga tassen på en av dessa godbitar till din lilla vovve - skynda dig att surfa dit! Maggie och matte gillar särskilt klänningen "Lola", med blomapplikation och flera små spetsvolanger i olika nyanser. Så söt!

Paris Hilton by Little Lily - Limited Edition Collection:
In Love Lilydress och In Love Lilysuit (med små hjärtan på), Niki Lilydress (rosa eller blå),
Lola Lilydress och Lola Lilyskirt. Priser mellan 52 och 60 dollar hos Funnyfur.


 Nyheter från Wooflink!

2008-05-22 @ 15:00:34
Äntligen har coola Wooflink börjat lägga ut sin nya kollektion på hemsidan. Som vi har längtat! T-shirts, hoodies, jackor, kjolar, byxor och klänningar kommer i uppdaterad form. Säsongens stora nyheter är att Wooflink börjat göra bärväskor - och smycken! Roliga prydnadshalsband, klockrent matchade med vissa plagg. Dessutom kommer snart vanliga halsband och koppel, som jag är mycket nyfiken på. Här är några favoriter som gärna skulle ta plats i Maggies garderob. Kolla särskilt in den lilla denimkjolen med tillhörande leggings! Very big in Japan. Enda svenska återförsäljaren av Wooflink är Small to big, men de har både webshop och butik på Kungsholmen i Stockholm. Ninnie, säg att kläderna snart är på väg!


Sprillans nya godbitar från Hong Kong och designermärket Wooflink.
Priserna är inte satta än men lär hamna på cirka 250 kr och uppåt.


 Man, vilka mästare!

2008-05-21 @ 23:38:55
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

 Heja United!

2008-05-21 @ 20:57:43
Nu är den igång, Champions League-finalen mellan Manchester United och Chelsea. Maggie är laddad - och har självklart bytt om till sin fotbollströja. Håll tassen för United!!!


Manchester United-tröja, Pampet/Ellios hund och katt

 Dagens outfit

2008-05-21 @ 19:30:11
När vi kom hem efter helgens äventyr låg paketet från Hippa på hallmattan! Härligt med snabba leveranser! T-shirten passade perfekt och bägge koppelseten var jättesöta. Maggie fick inviga det blåa halsbandet med små silvriga ben på först:

T-shirt, For pets only/Modern dogg
Blått koppelset med benapplikation, Hippa
Blå rosett, Small to big


 Minihunden kostar massor!

2008-05-20 @ 23:19:19
I dagens Aftonbladet finns ett roligt knäck om att världens minsta hund - chihuahuan - även är världens dyraste. Drygt en miljon kostar vavvan under sin livstid! Adde Fredblad intervjuas och berättar om sin chi Arne och hans välfyllda garderob. Hur stort klädkonto Maggie har vågar jag knappt tänka på, men enligt artikeln hamnar pudeln på en åttondeplats med en totalkostnad på 537 555 kr. Topplistan domineras annars av stora raser. Billigast av alla? Det är jack russeln.
Läs meraftonbladet.se


Arne och Adde - kända från tv-serien Top dog.
Foto: DRAGAN MITROVIC/AFTONBLADET.SE


 Dagens outfit

2008-05-19 @ 23:03:08


Linne med virkade blommor, Pampet/Small to big
Ceriserosa nithalsband, Mirage/Small to big
Svart blingat lackkoppel, Le chien
Gult hårspänne, Accessorize

None
None

 Griffonerna shoppar loss

2008-05-19 @ 15:47:39
Söta griffonerna Daisy och Nelly var ju med på bild här
i Hundmodebloggen häromdagen. Mitt hjärta klappade för Daisy och hennes kala fläckar, så jag gav henne en t-shirt
i present. Då fick tjejernas matte blodad shoppingtand och begav sig raskt ut på stan för att köpa en tröja även åt lilla Nelly! Kul när man kan inspirera! Här är griffongänget
i köptagen på Small to big. Nyfiken på vad Nelly fick för plagg? Kolla här, på Ninnies butiksblogg, för fler foton.
Daisys sportiga t-shirt --->



Nelly och Daisy i provrummet.

 Läckert från LilliBoo

2008-05-18 @ 18:00:00
Italienska klädskaparen Daniela Carotti arbetade i många år åt modehuset Versace. Sedan bestämde hon sig för att även de fyrbenta skulle få ta del av hennes design och nu är hon en av personerna bakom lyxiga hundaccessoarlinjen LilliBoo. Alla halsband och koppel sys för hand
i Italien, i skinnimitation eller slitstarka tyger. Kollektionen innehåller väldigt många olika stilar, men genomgående är det färgstarkt och exklusivt som gäller. Jag gillar att märkets koppel är
så arbetade, med mycket detaljer, vackra sömmar och bling. Så här lyder företagets filosofi:

"Koppel ska vara som kläder - man kan ha mycket av dem
och byta färger och modeller varje dag."

Lilliboo marknadsförs och säljs i Sverige av Beautydog, som tack vare sin direktimport kan hålla låga priser. I deras webshop kan man dessutom köpa halsband och koppel fraktfritt! Vissa modeller säljs numera även hos Spoiled dog. Jag önskar bara att dessa designskatter börjar tillverkas i mindre storlekar. Totallängden på halsbandet i XXS är 32 cm och egentligen lite för stort för Maggie ...

LilliBoo gör halsband och koppel för alla smaker. Här är modellerna Seattle Gold, Munich White,
Paris Denim, Lisboa Black och London. Halsband kostar 138-499 kr beroende på sort och storlek.
Koppel finns i två längder, 100 eller 140 cm, och kostar 206-275 kr hos Beautydog.


LilliBoo gör också snygga namnbrickor, som säljs hos Beautydog och Small to big.
En del av företagets inkomster går till projekt som hjälper hemlösa hundar i Italien.


 Flytväst med monogram

2008-05-18 @ 11:32:16
Redan för en månad sedan skrev Hundmodebloggen om flytvästar för hundar. Nu har jag
hittat en till, med ovanligt lyxig design. Flytvästen är skumfylld med yta av bronsfärgad vinyl,
har dubbla handtag på ryggen - och pryds av ett monogram med vovvens initial! Som om inte
det vore nog är bokstaven blingad med 2 eller 3 rhinestones. Västen ser för all del ut att vara
lite framtung, men visst är den glammig! Den som kan tänka sig att hosta upp 89 dollar hittar
flyttyget hos Neiman Marcus.

neiman
Monogrammed dog life vest.

 Dagens outfit

2008-05-17 @ 22:33:14
Vi hälsar på husses familj över helgen. Maggie lämnade ett regnigt och gråkallt Stockholm för att fyra timmar senare anlända till en solig destination söderöver. Som hon njöt av att få springa på en stor gräsmatta - och leka med sin älskade tennisboll!



Prickigt linne, Dogapet/Small to big
Turkost nithalsband, Mirage/Small to big
Svart blingat lackkoppel, Le chien
Turkost fjärilsspänne, Small to big


None



 Hippa sajten Hippa

2008-05-17 @ 20:49:24

Tack vare bloggerskorna Lily och Stina-Lee (som shoppat till sina små chihuahuaflickor) har jag fått nys om en svensk sajt med hundkläder, halsband och koppel som jag faktiskt inte kände till innan: Hippa. Här finns ett ganska litet utbud men fina grejer och sjukt bra priser! På stående tass klickade jag hem två koppelset och en t-shirt. För typ 200 spänn! Fina va?


Prickigt halsband med strasspänne, 95 kr inkl matchande koppel.


Koppelset i konstläder med benapplikationer, nu 60 kr på rea.


Blingad tee med trycket DIVA, 65 kr. Maggie ska få en rosa!

 Stjärna i solen

2008-05-17 @ 18:13:07
Inte för att det är så mycket hundkläder på den här bilden - men ser det inte härligt ut när Rihanna softar på en uteservering med sin röda toypudel Oliver på axeln? Solen - kom tillbaka!

image313

 Dagens dubbel-outfit

2008-05-17 @ 00:53:01
Det var grönt som gällde på långpromenaden och under dagens lite kyliga uteserveringsfika:


Love me hoodie, Puppia/Modern dogg
Turkost nithalsband, Mirage/Small to big
Svart lackkoppel, Le chien
Grönt hårspänne, Accessorize

None


På eftermiddagen åkte vi och hälsade på ett par kompisar och deras två små döttrar. Tjejerna har varit mycket nyfikna på Maggie och hennes garderob, så besöket till ära svidade hon om till randig sommarklänning med matchande röda accessoarer:


Bulldogg dress, Pampet/Small to big
Rött blingat koppelset, Iaa′s food & fashion for pets
Prickig rosettklämma, Small to big
(den sistnämnda gick sönder under allt bus)





Klänningen passade perfekt på nalle också!


Maggie kvalitetstestar alla leksaker ...

 Perfekt till prinsessan

2008-05-16 @ 14:33:48
Prince och princess-tryck är oerhört populärt på hundkläder. Plaggen är i princip alltid blå respektive rosa och så stereotypa att jag blir hjärntrött. Då är det skönt att hitta en variant som sticker ut. Söt, men ändå tuff. Från amerikanska märket Monkey Daze - och på min önskelista:
image360image361
Vit eller svart tanktop till prinsessan med päls. 225 kr hos Le chien.

 Dagens outfit

2008-05-15 @ 23:05:40
Hemma igen efter kursen på Dogga - och Maggie ligger däckad under soffbordet. Hon var superduktig och vi fick massor av beröm för vår fina kontakt! Största delen av tiden var vi utomhus och mot slutet blev det lite kyligt, trots tröja. Då var det skönt att få komma in till
kaffe, köttbullar, bus och avslappning! Så här fin var lilla loppan i dag:







"Hangeul hoodie", Puppia/Modern dogg
Halsband med hjärtan, Karlie/Small to big
Matchande koppel, Karlie/Small to big
Prickig rosettklämma, Small to big


 Budget/mellan/lyx

2008-05-15 @ 15:06:55
Designade hundkläder från kreddiga märken väcker ofta massivt ha-begär, men vad gör
man när prislappen får plånboken att skrika? Jo, man nosar upp en billigare kopia. I heta streetmärket Chi wow wows senaste kollektion Tattoo collection finns en riktig godbit: tuffa klänningen "Dragon rose" - för 60 dollar. Hundmodebloggen har hittat två andra plagg, en tee och en klänning, i samma stuk men med betydligt lägre priser. Vilken skulle du välja?

tattoo
Budget: "Unconditional love", Funnyfur
Mellan: "Love tattoo dress", Ritzy rover
Lyx: "Dragon rose tank dress", Chi wow wow/Funnyfur
(Alla priserna i dollar.)

 Matte har ordet

2008-05-15 @ 14:04:41
Hej kära läsare! Ni är ett gäng varje dag
och det är jättekul! Särskilt med tanke på
hur ny Hundmodebloggen är. Lämna
gärna en kommentar när ni tittar förbi
så blir Maggie och jag extra glada!

I dag är det dags för bad och klippning.
Jag brukar ju göra jobbet själv, men tänkte
lyxa till det genom att lämna in Maggie på
Dogga design, i Lenas trygga händer.
Ska bli skönt att få gå på stan själv ett par
timmar och sedan hämta upp en fräsch
och fin sötnos!

Redan i kväll lär hon dock smutsa ner sig igen, när vi ska gå på unghundskursen.
Det har jag nog glömt berätta förresten,
att Maggie går i skolan! Vi gick aldrig någon
valpkurs utan har tränat mycket själv, men nu går vi fortsättningskursen. Även detta sker hos Dogga, tillsammans med två chihuahuor, en dvärgpinscher, en jack russell och några andra fina vovvar.
Maggie har varit jätteduktig (klok som en pudel) - hoppas det går bra i kväll också!

 Stencool staff

2008-05-14 @ 22:59:53
Engelska staffen Kita (smeknamn för Nikita) fyller snart 1 år. Hon är charmig, snygg, alltid glad - och visst blir det en skön kontrast när en så tuff hund bär babyrosa! Kitas koppel är ett retrieverkoppel som hennes matte har gjort om till ett vanligt utan stryp och selen är en klassisk "soft harness" från Puppia. Vill du ha en likadan kan du klicka hem den från Doggie för 229 kr.






Bonusinfo: När Kita är duktig belönar husse
henne med leverpastej - direkt ur tuben!



 Vrålsnygg väska!

2008-05-14 @ 21:16:49
Är det en sele - eller kanske en liten väska? Tja, det är faktiskt både och. PuppyPurse är ett revolutionerande alternativ till den traditionella bärväskan och lyckas närmast perfekt kombinera funktion med fashion. Den tunna väskan/selen tillverkas för hand i mängder av material och färger och är ergonomisk och skön för hunden. I hemlandet USA är den utvecklad i samarbete med, och hyllad av, veterinärer. Om man har en liten valp som inte orkar/ska gå så långt, en gammal hund, en skadad hund eller en helt frisk liten hund som man bara vill ha nära sig - då kan PuppyPurse vara något att satsa på. De olika handtagen och remmarna gör att hunden kan bäras på flera sätt: i handen, på axeln, tvärs över bröstet eller på magen (tänk babybjörn). Och när hunden ska gå själv kan man koppla loss en rem i ena änden och använda den som koppel!

Disco Dog Pink, Puppy Love, Twinkle Toes, PAWradise Island och Cuddle Bunny.

Har du en valp eller en minihund (med bröstmått på max 26,5 cm) ska du surfa in hos Le chien - Sveriges enda återförsäljare - som slumpar ut väskorna för 395 kr. Det är billigare än i USA, trots att dollarn är så låg. Om du har en större vovve eller vill välja mellan fler modeller är mitt hetaste tips att handla hos engelska Elmo′s wardrobe. Även där är alla PuppyPurse rejält prissänkta och kostar just nu cirka 480 kr (plus en fast fraktkostnad på cirka 70 kr). Själv är jag väldigt sugen på att klicka hem en till Maggie. Väljer mellan den svarta med blingad tass och den turkosa med rosa palmer på. Vilken skulle du köpa?

 Team Griffon

2008-05-13 @ 19:58:01
Vi har fått två nya kompisar i parken: Griffonerna Daisy, 9, och Nelly, 5. Två sofistikerade damer som suckar lite åt Maggies vilda framfart. Tjejerna hänger mest runt bänken där deras matte sitter och solar. Men ibland blixtrar de till och rusar efter en boll! Bägge är champions och framför allt Daisy har en lång och framgångsrik utställningskarriär bakom sig. På lite äldre dar har hon tyvärr fått lite problem med sköldkörteln och tappar därför sin päls. Jag har tipsat hennes matte om bra butiker med snygga t-shirts - som skyddar de kala fläckarna både mot solen och undrande blickar!

daisy 2nelly 1
daisy 1nelly 2
Slurp, vilka synkade sötnosar!

 Dagens outfit

2008-05-12 @ 23:31:12
080512
Blingad t-shirt, For pets only/Modern dogg
Cerise nithalsband, Mirage/Small to big
Svart lackkoppel, Le chien
Strassklämma, Accessorize



 Wow, vintage!

2008-05-12 @ 13:11:58
Hundmodebloggen fortsätter med miljötänket och slår ett slag för Los Angeles-baserade streetmärket Chi wow wow - som 2004 började sy hundkläder av gamla t-shirts. Resultatet av denna vintage-återvinning är coola hundplagg med massor av attityd som riktar sig till tuffa hundkillar och pojkflickiga hundtjejer. Och varje design är one-of-a-kind! Chihuahuan Elvis är företagets nos utåt och designern Carolyn Paxton låter sig inspireras av gatumodet i LA:
chiwowwow
Köp de unika vintagetröjorna hos Funnyfur. Pris: 92 dollar.

Förutom den recyclade vintagekollektionen gör märket även en så kallad signaturkollektion
- med plagg i större upplaga. Hoodies, tees, tanks, jackor, klänningar, halsband, koppel och bärväskor finns i sortimentet, som ständigt växer. När Chi wow wow-familjen utökades med chihuahuatjejen Izzy släpptes Izzy Galore - the hip girly collection, vars signum är "bellbottom hoodies", luvtröjor à la 70-tal med långa, utsvängda framben:

cww pink dots

cww aqua pucci

"Pink dots" och "Aqua pucci", cirka 40 dollar.

Det senaste från Izzy är Love my chi, en riktigt flickig kollektion med söta klänningar och färgglada mönster. Men de tuffare tjejerna bör spana in Chi wow wows rykande heta minikollektion Tattoo och då särskilt klänningarna!

cww lemonade tank
cww couture carrier
"Lemonade tank dress" kostar 60 dollar och "Couture carrier" 250 dollar.
Gulligt till vavvan från kollektionen Izzy Galore - Love my chi.


tokyo girl
Coola "Tokyo girl dress" ur senaste kollektionen Tattoo. 60 dollar kostar klänningen.

 Ny modebutik - med hundkafé!

2008-05-11 @ 23:51:14
lokalencarrie litenBarking breaking news i hundmode-
branschen: Small to big ska flytta till
Gustaf & Evitas lokal på John Ericssons-
gatan på Kungsholmen - och utöka sin
verksamhet med hundkafé!
I mitten på juni slår Ninnie upp portarna
till sin nya stora butik - dit man alltså kan
ta med vovven för att shoppa och/eller
ta en fika. Spännande!
Gustaf & Evita tänker i fortsättningen
satsa helt på sin grossistverksamhet.

 Titta, hunden svävar!

2008-05-11 @ 18:08:09
Måste bara bjuda på en härlig bild: Maggie och hennes älskade boll flyger fram - bokstavligen!

svävarhund
Nu har jag packat filten, några hundprylar, tidningar, godis och vatten. Tänkte plocka upp lite thaimat på vägen och sedan avnjuta kvällssolen i någon grön oas, medan vi väntar på att husse ska komma hem. Mysigt va?

 Lördagsgodis

2008-05-11 @ 15:48:02
Efter all frisk luft toppade vi med lite hundshopping hos Small to big. Jag och Ninnie surrade på som vanligt - och plötsligt var Maggie borta! Hon hade inte krupit in i tältet, kunde inte ha smitit ut och vi fattade inte vart hon hade tagit vägen. Förrän vi sänkte blicken och hittade henne längst ner i hyllan med hundbäddar, där hon låg och sov sött ...

sovshopping
Känner sig som hemma.

I shoppingkassen hamnade en rolig "Dior"-tee och ett sött linne med "Daddys girl" broderat på ryggen. Mest som en kul grej, eftersom husse har varit på jobbresa i flera dagar och kommer hem i kväll. Det turkosa nithalsbandet från Mirage som vi köpte sist är så sjukt snyggt - och i så bra kvalitet - att jag köpte ännu ett. Knalligt ceriserosa. Och till det matchades ett supermjukt smocklinne med små virkade blommor på:

dior teedaddys girl
mirage collars

cerise linne
Tee och linne från Pampet, 99 kr på rea. Nithalsband från Mirage, 239 kr,
och linnet "Summer candy
", också från Pampet, 179 kr.

 (Går)dagens outfit

2008-05-11 @ 14:54:45
Långpromenad i solen, bollkastning i parken och fika på lokala konditoriets uteservering -
vilken härlig start vi hade på dagen i går! Tyvärr strulade bloggen, men det ska vi ta igen nu.
Så här lördagsfin var lillan:

080510
Kasta bollen igen!

080510
Powernap efter lite leverpastej.

080510
Orange linne, Little bones/Le chien
Svartvitt snake-halsband, Modern dogg
Guldkoppel, Hunter/Dogga design
Vit plastblomma, Accessorize



 Pytteliten pudel

2008-05-10 @ 10:50:33
Minipudeln Maui är en av världens sötaste kändisvovvar. Här gör hon stan med matte Ashley Tisdale, känd från High school musical. Maui sportar en rosa tee med hundben på men hennes bärväska från Louis Vuitton har fått stanna hemma. Ashley bär handväska i stället - självklart
av samma märke. Maui är verkligen supergullig, men varför envisas amerikanerna med dessa tufsiga teddybjörnsklippningar på sina pudlar?

image368

 Näpna nakenhundar

2008-05-09 @ 16:37:23
Säg hej till två kanonsnygga kineser: Sabina och Lilla My. Chinese crested-tjejerna är vårfina i turkosblå t-shirts, som deras matte har köpt på Älvsjömässan i samband med en hundutställning.
Och självklart har "systrarna" likadana, blingade halsband!

nakenfisar
Kolla kompis, det kan vara godis på gång.

sabina stor
Sabina är yngst men har maffigast man ...

lilla my
... och Lilla My är minst men har mest attityd.

 Dubbelt bortskämd

2008-05-08 @ 23:25:05
I den här härliga vårsolen är tunna, ljusa t-shirts verkligen en hit. Maggie blir så vansinnigt het
i sin svarta päls, men med en liten tröja som skydd verkar hon besväras betydligt mindre av värmen. Flera har tipsat mig om att man längre fram, när det blir riktig sommarhetta, dessutom kan blöta t-shirten. Som en kylduk - men moderiktig!
Surfade lite och stötte på nyinkomna, söta linnen hos Le chien. Eftersom Maggie är en aning bortskämd skulle väl trycket "spoiled" passa bra? Butiken har sedan tidigare en annan top med samma text, men den nya med små blommor på är nog finast. Eller?
image358image359
Lila linne i ribbad bomull, 155 kr. Det rosa kostar 195 kr.

 Dagens outfit

2008-05-07 @ 23:46:56
080507
T-shirt, Dogfever/Small to big
Svart halsband med hjärtan, Karlie/Small to big
Svart koppel, Karlie/Small to big
Prickig rosettklämma, Small to big

 Skärp dig!

2008-05-07 @ 19:38:00
På tal om att tänka på miljön: Det här är handgjorda, helt unika, hundhalsband tillverkade
av återvunna skärp och bälten! Designern/hemmafrun Shannon Ritscher började göra sina Greenbelts för att lära sin lille son hur man kan återvinna prylar i hushållet på ett kul sätt.
Familj och vänner älskade hennes hundhalsband och nu kan alla lägga vantarna på ett via
Greenbelts sida hos webshopen Etsy. Gamla skärp strömmar in från grannarna i Seattle
och allt som halsbanden dekoreras med är också "skräp". Greenbelts finns i storlekarna XS (halsmått 21-26 cm) till XL (55-62 cm) och kostar mellan 20 och 50 dollar. Inget är det andra likt - go Greenbelts!

greenbelts
Snygga smakprov ur Greenbelts sortiment:
1 Little boy blue, XS, 25 dollar. 2 Blue snakeskin sparkles, S, 25 dollar.
3 Pretty pink pierced, M, 30 dollar. 4 Metallic tan spiky, L, 50 dollar.
5 A ribbon runs through it, XL, 45 dollar.


 Miljömedvetet mode

2008-05-06 @ 16:07:03
I dessa klimathotets tider växer marknaden för ekologiska kläder. Medvetna konsumenter kan nu hitta rättvisemärkta, giftfria plagg i organisk bomull även till sina fyrbenta vänner! Främst i ledet hittar vi New York-baserade företaget Kee-ka. De är kända för sina miljövänliga babykläder men gör nu också tanktops till hundar. Tillverkningen sker i norra Israel, där en grupp minoritetskvinnor syr kläderna, samt i ett bondekooperativ i Indien. Arbetsförhållandena såväl som lönerna är rättvisemärkta och produkterna levereras i förpackningar gjorda av återvunnet papper. Hundtröjorna har oerhört söta tryck och finns i storlekarna XS, S och M (för hundar upp till cirka 9 kg).

kee-ka
Köp Kee-ka hos Robbins pet care. Pris: 16.99 dollar.

Hos kanadensiska boutiquen Molly & June hittar man skräddarsydda ytterplagg med hög modegrad. Enligt designern France Simard duger bara de bästa materialen, och detta innebär
allt från kashmir till - just det - ekologiskt.
molly june
Molly & June, som fått mattes märke uppkallat efter sig.

Vare sig vovven är blöt efter ett bad i karet eller havet, kan det vara skönt att bli insvept
i en mjuk badrock. Hos Harry Barker finns sådana i organisk bomull, i storlekar som passar
både minisar och de allra största. Företaget månar om sin värdegrund och använder, förutom bomullen, hampa, giftfria färger och återvunnet material i sin produktion. De investerar även
i olika välgörenhetsprojekt, till exempel djurterapi för barn som har det svårt.

harry barker

Harry Barkers badrockar finns i vitt, blått, rosa och rött. Priser från 18 dollar och uppåt.

 Toksöt tax

2008-05-05 @ 23:59:02
Ulliga, gulliga taxvalpen Miró, 3 månader, kom förbi vår picknickfilt och busade med Maggie en stund. Han bar ett fint koppelset i klaraste rött, som matte hade köpt i djuraffären Odenplan zoo.
miro 2
Miró ska bli en långhårig dvärgtax när han blir stor.

 Rea på Theo

2008-05-05 @ 19:00:04
Isländska hundmärket Theo gör klassiska baskläder som håller mycket hög kvalitet. Kollektionerna består främst av overaller och jackor som skyddar mot vind, regn och snö - perfekt anpassade till vårt klimat - men också mycket t-shirts, gärna med hoodie, i mjukaste bomull. Designen är väldigt basic och plaggen kommer oftast i enfärgat, preppyrandigt eller kamo. Maggie är en perfekt storlek M och jag är supernöjd med de plagg hon har!

Tips: Under hela maj månad har webshopen Spoiled dog cirka 20 procents rabatt på alla Theo-produkter! Jag har särskilt spanat in en av vårens nyheter - denna medaljongmönstrade t-shirt med luva och stretch:
image347
"Short sleeve hoodie" finns i svart/guld och vit/silver. Kostar nu 185 kr (ord pris 229 kr).
image348
Theo säljs på många ställen och ofta i "vanliga" djuraffärer.
På nätet har Anicare bra priser, just nu särskilt på bärväskor och selar:
image352
"Theo carrier" i kamo kostar nu 998 kr (ord pris 1298) i storlek S och 1249 kr (ord pris 1598) i L.
image350
Anicare har inte väskan i svart, men den finns hos Spoiled dog och även hos Le chien.

image351
Selen, som finns i tre olika färger, kostar 409-419 kr beroende på storlek. Ord pris från 549 kr.

 Converse? Dogverse!

2008-05-04 @ 17:36:54
Converse All Stars gör gigantisk comeback i år och skorna sitter på både kändisars och vanliga dödligas fötter igen. Säg hej till hundmodebranschens motsvarighet: Dogverse kicks! De små dojorna med coola mönster och roliga namn som "When pigs fly" och "Graffiti love" är skapade av designern Rayna Tamarin, som började sin hundmodekarriär med att göra cowboyboots till sin lilla papillon Paris Bebe Cheri. Skorna kostar 55 dollar per par (fyrtal, menar jag) och kan även klickas hem från Marilyn Muttroe eller The Haute Hound.
dogverse
Hund-Conversen finns även i klassisk denim.

 Dagens outfit

2008-05-03 @ 23:56:03
NY
Halsband "Yummy", Foufou dog/Pawprint
Matchande koppel, Foufou dog/Pawprint
Charms och blingade bokstäver, Pawprint
Blomklämma, Accessorize



 Trixie fixar trycket

2008-05-02 @ 17:27:55
Hundmodebloggen har efter idogt letande lyckats nosa upp två sajter till som säljer de kitshiga kläderna med Little Miss and Mr. Men. Hela kollektionen finns hos The New York Dog Shop och Trixie + Peanut har enstaka plagg. Jag hoppas dock fortfarande att någon svensk butik tänker ta in linjen, det blir ju så dyrt att handla från andra sidan Atlanten ...

trixie 2trixie 1
"Mr. Noisy", "Little miss Naughty" och "Mr. Perfect" kan du köpa hos Trixie + Peanut.

mr perfect

 Posh i Paris plagg

2008-05-01 @ 18:23:36
När "hotellarvtagerskan" Paris Hilton började synas med chihuahuan Tinkerbell för några år sedan sköt rasens popularitet genast i höjden. Just lilla Tinkerbell gick ofta klädd i Little Lily från topp till tass. Hon blev någon slags inofficiell tales-"person" för märket och förra året tog fröken Hilton steget fullt ut och började designa hundkläder i samarbete med Little Lily. I år kom dock ingen ny kollektion (det ryktas att Paris i stället har planer på en helt egen linje) men jag tycker att höstens plagg funkar utmärkt även i vår. Sötast är de små ballongklänningarna, Paris "signaturplagg", som fått en allt mer vågad design. Vid det här laget har Hilton flera små hundar - och självklart bär de sin mattes kreationer!

paris 540
Hundmodebloggens favoriter ur kollektionen "Paris Hilton by Little Lily".

RSS 2.0