Oh my god!

2008-09-30 @ 21:46:43
Parfym för hundar? Nu får det väl ändå vara nog, tänkte jag först. Men så läste jag på lite
om hundparfymen Oh my dog och fick veta att den inte innehåller några ämnen som kan störa hundens luktsinne, eller samspelet hundar emellan. Att doften är allergisäker och utvecklad i samarbete med veterinärer. Sedan kom jag att tänka på att vi redan använder många produkter till hundens päls - schampo, balsamspray och så vidare - som är parfymerade. Och nu vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska tycka. Vad säger ni?




Oh my dog från Dog Generation doftar rosenträ, mint, fresia, iris, vanilj och sandelträ.
Doften är framtagen av tre fransmän som tidigare jobbat åt Givenchy och Guerlain
och
tanken är att "unisex"-parfymen ska användas av både hund och hundägare!

 Moderiktiga myskläder

2008-09-30 @ 15:32:39
Vi avslutar vårt lilla Friis & Co-special med några gosiga mysplagg från märket. Kläderna är
i jersey eller velour, har hoodie och påminner starkt om en kollektion från Juicy Couture - fast till ett mycket mer överkomligt pris. Sweatshirten på hunden kostar 249 kr, jumpsuiten i velour 399 kr och luvtröjan Fabolous går på 299 kr. Jag gillar designen men är inte imponerad av passformen. Modellerna är korta och breda och sitter nog bara snyggt på kompakta små vovvar!

Puppy Love by Friis & Co säljs hos All4Dogs.


Vill du hellre ha "äkta vara"? En sådan här hoodie från Juicy Couture kostar cirka 850 kr.
Norska Pet shop girls säljer ett litet urval av tröjor och (dyyyra) väskor från JC.

 Frakta med stil

2008-09-29 @ 16:46:48
Om du gillar att tokmatcha finns det även bärväskor i samma Friis-kollektion. Modellerna är pyttesmå och passar valp eller riktig mini. Den vita väskan är fullt utrustad, passar bra till resor och kostar 599 kr. Den rosa i påsmodell är mer tänkt för vardagsbruk och blir din för 499 kr. Väskan som matchar det svarta koppelsetet är tyvärr slutsåld - men jag lyckades hitta en på annons för 400 kr. Kolla HÄR.

Micolina weekendväska och Milou påsväska. Från All4Dogs.

 Fint från Friis

2008-09-29 @ 16:22:56
Visste ni att danska designern Friis & Co, mest kända för sin snygga handväskor, har gjort en hundkollektion? Snyggast är seten med halsband, koppel och en liten börs. Perfekt för hundgodis eller bajspåsarna - och avtagbar ifall du inte vill ha den hängande på kopplet. Accessoarerna har många lyxiga detaljer men med tanke på att materialet är canvas eller skinnimitation tycker jag att priserna ligger lite väl högt.

Fabolous är krokopräglat och har kedja, spänne och hänge i guld. 549 kr.
Micolina är kviltat med lackdetaljer och krona i guld. 599 kr.
Milou är i rosa logo-canvas med silverberlock och strass. 599 kr.
Koppelseten hittar du hos All4Dogs.

 Coola Cane Minore

2008-09-28 @ 23:09:22
Jag fikade ju med Anneli och två av hennes vovvar i går. Då visade det sig att det är hennes dotter som ligger bakom ett märke jag länge tänkt skriva om - Cane Minore. Kläderna designas främst för chihuahuor, men självklart kan även andra små hundar bära dem. I kollektionen finns sweatshirts, hoodies, västar, regnjackor och täcken. Vissa plagg görs i limiterad upplaga och det finns även möjlighet att få plagg och selar uppsydda efter egna önskemål. Just nu fungerar inte webshopen, men det går bra att ringa in sin beställning!

Tröjorna kostar 249 kr, västarna 299 kr och galonjackorna 379 kr.


Ett stort litet fan är chihuahuan Paco, som brukar hänga på hundkaféet
Himmelska hundar. Här bär han en västsele med Harley-märke och nitar!


 Sele till salu

2008-09-28 @ 20:18:45
Psst! Indra vill sälja en oanvänd sele från Puppia för 150 kr. Modellen heter Rainbow blue och storleken är medium.

 Som spunnet socker

2008-09-28 @ 15:34:52
Egentligen hade jag belagt mig själv med tillfälligt hundshoppingstopp. Men det var innan jag snavade över de här små nyheterna från Ankie och acbkonst i går. Handstickade minihalsdukar
i mohair! Med ludd och fluff och kantband och rosetter! Jag smälte. Maggie provade. Vi handlade.


Sötare än socker. Från designern bakom stickade tröjan vi köpte nyligen.


Maggie tog plats mitt i klädhögen och provade en röd halsduk.


Så gosig att man blir sömnig!


Halsduken är "färdigknuten" och träs lätt över huvudet.
Finns i massor av färger och säljs hos Small to big.


 Dagens outfit

2008-09-27 @ 23:00:39
Maggie invigde sin lilla ryggsäck i dag - men det var väl ingen större hit. När jag kommit på att jag kunde korsknäppa banden så satt väskan lite bättre, men halkade fortfarande omkring när hon sprang. Ryggsäcken är gullig som accessoar och kanske kommer till användning som sådan någon gång - men funktionen får tassen ner! För övrigt är tydligen hösten här:





Röd tanktop, Puchi/Elmos wardrobe
Blått koppelset med silvriga hundben, Hippa.se
Rödrutig ryggsäck, Doggie Designer/Fina hund
Rutig rosettklämma, Modern dogg


 Bloggdoggs

2008-09-27 @ 19:28:37
I dag har Maggie haft fikadejt med två söta långhåriga chihuahuor! Yoda, 3, och hans lille son Romeo (som i Alfa Romeo, inte Romeo & Julia), 9 månader. Deras matte heter Anneli och driver smarta bloggen Hund i Sthlm, som tipsar om hundvänliga ställen i stan. Vi pratade hundliv över varsin latte på Small to big medan vovvarna busade. Jättetrevligt!


Yoda poserar fint och har för säkerhets skull skvättskyddet på.


Lillen Romeo ville vara med på närbild.


Till sist fastnade hela trion på samma kort!

 Rött är sött i regnet

2008-09-26 @ 23:47:04
Maggies höstgarderob fortsätter att fyllas på - med en leverans från Doggie. Den röda vind- och regnjackan från Pinkaholic levde upp till alla förväntningar, med söta prickar och gulliga volanger på både huva och ärmar. I shoppingvagnen slank det också ner ett par accessoarer från Puppy Angel: En mysig halsduk och det roliga hårspännet med en liten hatt!

Pinkaholic NY
Jackan är fodrad med mesh och har dragsko i nederkanten.


Halsduken har en avtagbar brosch i form av ett blingat hjärta.


Visst är Maggie pudel för sin hatt!

 Toksnygg täckjacka

2008-09-26 @ 17:25:54
Paketet från Fashion dog gjorde oss glada igen. Hela beställningen var inte klar, men tjejerna hade skickat ut det som fanns så länge. Det gillar vi, otåliga som vi är. Täckjackan Shooting star från Puppias nya kollektion är en höjdare! Välsydd i en härlig rosa färg, fodrad med gosig fleece och full av tuffa detaljer. Det rynkade skärpet är elastiskt och har ett blankt silverspänne. Tyget är lätt skimrande och diskret strukturmönstrat, med pyttesmå fyrkanter (se detaljbild). Jackan har en snygg logga, ett hål för koppelfästet - och en pytteliten ficka på ena ärmen! Totalt onödigt men ack så gulligt. Enda invändningen är nog att kragen i fuskpäls kändes ... fuskig.

Täckjacka från Puppia


Jackan knäpps med rejäla kardborrband under magen. Detaljbilderna är klickbara:







 Stenhård shopping

2008-09-26 @ 14:33:04
Ni missar väl inte rean hos Fina hund? Själv kunde jag inte hålla tassarna borta utan klickade hem ett par saker till Maggie från märket Doggie Designer. Prismässigt var de riktiga kap, och leveransen kom blixtsnabbt. Men! Den himmelsblåa tröjan är alldeles stel! Stenhård, som om den vore stärkt. Trots att jag valde en stor storlek var den svår att få på - och satt säkert allt annat än skönt. Vilken besvikelse! Ni är härmed varnade!

Doggie Designer
Jättesöt tröja - men vad hjälper det när den inte är skön? Jag ska tvätta med sköljmedel och se
om den mjuknar. Om inte får man väl vara glad att man betalat 85 och inte 285 kr (ord pris).


Det andra köpet, mest som en kul grej, blev den lilla rutiga ryggsäcken som jag bloggat om tidigare. Den var mjuk och gullig men lite större än jag hade trott. Rymmer nog både tennisboll, bajspåse och några hundkex. Maggie ville spara testkörningen till på lördag, då vi ska fika med en bloggläsare!
Doggie Designer
53 pix kostade ryggan på rea. Tror vi knep sista exet! Remmarna är sköna men i längsta laget.

 Glitter i garnet

2008-09-26 @ 00:22:11
I nästa paket låg en liten cerise tröja med glittriga guldbårder och en guldkrona på ryggen. Jättemjuk, stretchig - och supersöt! Tröjan är i minsta laget men jag tänker ändå hålla på den ett tag - i fall det en dag skulle komma en ny valp ...

Det här var sista gången Maggie modellade i Monicas handstickade plagg. Provpudeln har gjort sitt med produktutvecklingen, och vill vi ha fler fina tröjor får vi göra som alla andra: Köpa dem!





En rosa, gosig dröm. Tack söta Monica!

 Härligt handstickat

2008-09-25 @ 19:09:21
Två av paketen i vår posthög var från Monica. I det första hittade vi två snyggt spräckliga tröjor, stickade i samma garn men med olika tekniker och olika färg på muddarna. Garnet går att tvätta i maskin - en stor bonus för en liten hund som gärna smutsar ner sig!





Första tröjan är lite slätare i stickningen, rymlig i modellen och har halvpolo.
Muddarna är mörkt lila - snyggt!







Nummer två har gröna muddar och en jättegullig detalj: En liten tub för svansen!
Håller tröjan på plats och värmer samtidigt svansroten, som ju ska vara rakad på en pudel!

 Skynda fynda selar!

2008-09-25 @ 12:13:39
Först kommer vi hem till vår älskade husse/make. Packar upp fyra spännande paket (bildbevis kommer under dagen). Får veta att vi har vunnit det snygga halsbandet från Bobby. Kan det bli bättre? Ja! Maggie har uppenbarligen blivit hundmode-Sveriges Blondinbella. She´s got the power! I går förutspådde/efterlyste vi ett priskrig på selar - och nu är kriget här! The Pet Shop sänker priset på ALLA Puppias selar till 199 kr! Skynda fynda!

Puppias klassiska Soft harness och rutiga Lattice harness.

 We are the winners!

2008-09-25 @ 02:11:35
Det här är Melwin, en av hushundarna hos The Pet Shop i Göteborg. Ser ni vad det står på lappen? Hundmodebloggen Emma. Vet ni vad det betyder? Att vi vann hösttävlingen - och
får det fina halsbandet från Bobby! Jippie! Tack så mycket!


Helt slut efter dragningen. Eller ville han behålla vinsten själv?


Handsytt i Frankrike - och snart på en pudel nära mig!

 Jag blev utmanad!

2008-09-24 @ 17:40:32

Förutom några små vardagsbetraktelser från Maggies hundliv så är ju det här en stenhårt nischad blogg. Vi snackar hundmode. Punkt. Men jag gör ett undantag och svarar på följande utmaning - eftersom den kommer från gulliga Alisa! Läs eller hoppa över, snart blir det fashion för hela slanten igen. Maggie och matte flyger hem till Stockholm i kväll, och husse rapporterar att flera paket ligger och väntar på oss!


1. Hur länge har du bloggat?

Sedan den 19 mars i år.


2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?

Jag kände till de stora, följde några få men hade ingen aning om hur enorm bloggosfären var.


3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?

Det var nog Stina-Lees, men den förälskelsen har lagt sig ...

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Jag gillar min blogg rakt igenom men känner att tonen har blivit säkrare under resans gång.
I början var jag nog lite rädd att bli kallad djurplågare. Nu står jag stenhårt för mitt hundmodeintresse. Har du problem med det? Hejdå!

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Typ 30 stycken. Vad skulle man göra utan bloggkoll?

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?

De flesta är dagboksbloggar och modebloggar. Jag tycker överlag att ganska få klarar av att hålla sig till ett ämne, även om det är deras ursprungliga ambition.

7. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Oj vad svårt. Jag tycker om många och har "klickat" med flera (både med och utan hund).
Väldigt olik mig är nog Linda Rosing, men mitt hjärta har alltid ömmat för henne.

8. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Här vill faktiskt Maggie vara med och svara på en fråga. Hon väljer Leif.

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?

Om man bortser från de som tycker att jag lägger ner för mycket tid och pengar och de som tycker att jag är helt galen - så tycker alla att det är jättekul!


10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

De känner igen mitt språk och min stil, men min blogg handlar ju inte om mig själv.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag är inte privat överhuvudtaget. Det var först när bloggen var med i tidningsreportage som jag ens syntes med namn och bild. Maggies husse är fortfarande helt anonym men jag har fått tillåtelse att blogga ett foto - så håll utkik!

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Privata saker, som sagt. Vad jag sysslar med förutom hundmode. Hur jag mår och känner. Jag visar få bilder på mig själv och inga bilder från mitt hem. Jag vill aldrig behöva ångra att något hamnat på nätet. Däremot tycker jag om att vara personlig och är nog det framför allt i kommentarer hos andra.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?

Från början - inte alls. Nu - säkert en del. Det är en kick att få fler läsare, fler kommentarer och mer uppmärksamhet.

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Om bloggen är personlig/privat/ärlig/utlämnande? Då kan man nog lära känna en person åtminstone till viss del.

15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?
Ja, flera stycken, och ännu fler är på gång! Jag försökte att inte bilda mig någon stark uppfattning om hur de skulle vara i förväg, men om jag blev förvånad så var det bara positivt.

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Det kan det säkert. Vissa kanske utvecklar en form av beroende - eller mår jättedåligt av kommentarerna. Dessutom chockas jag ibland av folks gränslöshet. Många tycks glömma att det som hamnar på nätet finns där för alltid. Även om man inte bryr sig just nu så kanske det kan ligga en i fatet om tio år.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Första taskiga kommentaren gjorde mig lite kallsvettig. Men när någon är elak på bloggen så hoppar de ju bara på en liten del av mitt liv, inte hela mig. Vissa fattar tyvärr inte att det finns en mottagare, inte bara en avsändare, och att man inte kan säga vad som helst i skydd av en datorskärm. Men jag vägrar att ta åt mig av bittra och osäkra människors vidrigheter.


18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Nej. Jag tänker ibland: Vore det ok om mamma läste det här? Mina chefer? Mina framtida barn? Eller precis vem som helst? Om inte - då skriver jag det inte.


19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?

Timmar kan försvinna. Och kreditkortet riskerar överhettning av all hundshopping.

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Jag tror det. Antingen på en sporadisk hobbynivå för att livssituationen har förändrats. Eller så driver jag ett imperium, eftersom de påklädda hundarna håller på att ta över världen!

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Ja, jag tror att bloggvärlden vid det här laget påverkar den riktiga världen. På gott och ont.


22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Först och främst är det roligt att pyssla med bloggen. Från början fanns den bara offline, helt för min egen skull. Men nu är det fantastiskt kul att interagera med läsare, att få feedback och kunna göra folk glada (och ibland upprörda). Sedan trodde jag aldrig att jag skulle "träffa" så många härliga och generösa människor. Som tipsar, ger Maggie presenter, bjuder hem oss, skriver fina mejl osv.

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?

Jag har lärt mig mycket och fått många goda skratt. Men framför allt lärt känna underbara vänner!

24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Karin (Saker och ting)
Dilek Isabelle (Storstadsproblem)
Lina (Monroy)
Marie (Monstars)
Frida (Little Peaché)


 Bra bag - billigt!

2008-09-24 @ 13:42:13
Det måste ha funnits någon mening med att vi hittade Posh pooches just i går. Här har man letat efter den ultimata väskan på andra sidan Atlanten - och så fanns den rakt under nosen!
Lika svart, lika klassiskt kviltad (vi älskar allt som ser ut att komma från Chanel), lika ljuvlig. Men till en mindre penning och utan tull!

Väskan Poppy (svart eller rosa) blir din för 600 kr hos Posh pooches. Vill haaa!


Hjärtmönstrade väskan från Puppy Angel är inte heller dum.
Modellen Rosett kostar 1 050 kr och finns även i vitt.

 Posh pooches

2008-09-24 @ 12:48:50
Vi fick en ny läsare i går, som blev så förtjust i Hundmodebloggen att hon skrev ett helt inlägg om oss! Urgulligt! Och tack vare Indra hittade vi en nystartad webshop som verkar mycket lovande. Posh pooches säljer framför allt kläder och accessoarer från fina märket Puppy Angel - till kanonpriser! Och när det gäller selar spöar butiken Doggie, som hittills varit billigast i Sverige. Har vi kanske ett priskrig att vänta?



Chihuahuan har jag sett förr men nu finns fler söta t-shirts från Pet London,
med bland annat bichon frisé och yorkie (men var är pudeln?!). Pris: 229 kr.
Gillar du att skylta med din ras ska du även kolla HÄR och HÄR!


Gosiga hoodies i fleece från Puppy Angel passar bra i höst. 250 kr.


Selar från Pinkaholic kostar 190 kr, liksom selar från Puppy Angel.
Butiken kan också fixa alla modeller från Puppia - till priser från 220 kr.

 Stickad - och unik

2008-09-24 @ 01:58:11
Här kommer ett tips i natten! Vår kära vän Monica har ju haft Maggie som testpilot för sina handstickade hundtröjor. Nu är hon varm i kläderna, har finslipat alla mönster och tänker börja sälja sina alster! Tröjorna är one-of-a-kind och vovven din blir alltså helt ensam om varje plagg. Shoppingsugen? Kolla HÄR!


Först ut är en cerise tröja med guldstjärna på ryggen.
Storleken är XS och passar typ chihuahua, yorkie eller liten toy.

 Heta handväskor

2008-09-23 @ 12:02:42
Den ultimata hundhandväskan - en bärväska som är lika snygg och lika praktisk som en vanlig handväska - är inte lätt att hitta. En läsare berättade att hon letat sig fördärvad efter en klassisk svart väska, diskret och med bra förvaring. Så nu tänkte jag hjälpa henne lite på traven! Märket Kwigy-Bo vet hur man får det att vattnas i munnen på en modebloggerska. Kolla in de här fina väskorna, som så självklart förenar vovvens behov med mattes krav på design. Och har extra fack för såväl hundgodis som läppglans!

Väskorna går att beställa direkt från designern, de levererar över hela världen. Priserna som anges är märkets egna, men just nu är faktiskt Funnyfur några dollar billigare på vissa modeller!


Väskan Alexa kostar 132 dollar och kan förbeställas för leverans senare i höst.


Alex (min favorit) finns i matt skinn för 158 dollar eller i lackad luxe-variant för 176.


Väskan måste ju inte vara svart! Alex finns i många färger, bland annat kamel och rosa.


Gillar du glamour? Satsa på luxe-modellen i guld som kommer i november.


Andra snygga modeller med bra förvaringsfack är Charlie (198 dollar), Marylou (165 dollar) ...

... och Pamela, som kostar 176 dollar.

 Dagens outfit

2008-09-22 @ 21:51:15
Maggie har varit lite hängig i dag, men ut måste man. Och det finns ju inget dåligt väder ...


Kan vi gå in nu?


Röd regnkappa, Max´s closet/Modern dogg
Svart halsband med röda hjärtan, Karlie/Small to big
Svart flexikoppel, Le chien
Rött blomspänne, Accessorize

 Ekologisk rock´n´roll

2008-09-22 @ 15:31:41
Jag har bloggat om ekologiska hundkläder tidigare. Att modebranschen tar sitt miljöansvar
är naturligtvis bra, men särskilt när det gäller t-shirts har plaggen ofta sett ganska trista ut.
Nu kommer undantagen! Doggie har precis fått in färgglada tröjor i certifierad ekologisk bomull, med tryck inspirerade av rock, glamrock, vintage, tatueringar och psykedeliskt 60-tal. Tuffa!




Tröjorna finns i ännu fler modeller och kostar 249 kr.

 Engelska Elmo - en flopp

2008-09-22 @ 13:21:40
I nästan tre månader har jag kämpat för att få hem den här tröjan till Maggie. Engelska Elmos wardrobe skickade först fel vara. Sedan svarade de inte på
mejl förrän jag vid tredje försöket blev riktigt otrevlig. Då erbjöd de sig att skicka en ny t-shirt och samtidigt låta mig behålla den felaktiga (som jag gav bort till en annan hund). Schyst! Men det kom aldrig något paket. Efter ännu fler mejl påstod de att tröjan måste ha kommit bort på vägen men att de skulle skicka ännu en. Och till slut kom faktiskt plagget - i fel storlek. Jag ger upp! Sortimentet hos Elmos är bra, men som ni förstår rekommenderar jag inte att
ni klickar hem något därifrån!
Angel från Puchi - bara att glömma.


 Sweet doggy dreams

2008-09-21 @ 23:42:49
Hittade den här bilden i kameran, måste vara husse som har knäppt kort på en utslagen Maggie (i vår säng, så klart). Hur som helst passar den ju bra till kvällens sista blogginlägg.
Sov gott!


 Dagens outfit

2008-09-21 @ 22:28:16

Lila fleecehoodie med hjärtan, Puppia/Small to big
Cerisemetallic nithalsband, Mirage/Small to big
Lila rosett med pärlhjärta, Le chien
Svart flexikoppel, Le chien


 Vinn ett lyxigt halsband!

2008-09-21 @ 16:05:06
The Pet Shop i Göteborg tipsade om sin hösttävling - där man kan vinna ett snyggt halsband från franska Bobby. Märket håller mycket hög kvalitet och tillhör Hundmodebloggens favoriter. Självklart är vi med och tävlar - se till att delta ni också!


Bobbys halsband är handsydda i supermjukt skinn.

 Fynda hos Fina hund

2008-09-21 @ 13:13:24
Webshopen rensar sina lager för att kunna fylla på med en massa nytt - och har helt galet bra priser på vissa varor just nu. Mina favoriter på rean är glammiga bärväskan Napoli, Puppias halsband Funky och den stickade tröjan från Doggie Designer. Alla erbjudanden går ut vid olika tidpunkter, många först i oktober men några redan på torsdag!


Bärväskan är prissänkt från 975 till 245 kr.


Halsbandet kostar nu 95 kr - men finns bara kvar i rosa.
Tröjan, som finns i både blått och rosa, har jag precis klickat hem.
Den lilla fjärilsbroschen ingår!

 Rätt i regnet

2008-09-20 @ 15:42:39
Senaste nytt hos Le chien: Kamomönstrade regnjackor! Luvan är avtagbar och plaggen är fodrade i rosa respektive orange. Jättesöta!

Regnkapporna kostar 225 kr.

 Dagens outfit

2008-09-19 @ 23:25:00
Hej bloggen! Maggie och matte har haft fullt upp senaste dagarna, med jobb och packning.
Nu är vi i Skåne på minisemester och har avnjutit en sen men god middag. All uppfostran gick
väl upp i rök i kväll när Maggie fick sitta på en egen stol vid bordet - och smaka av "morfars"
smarriga oxfilé ... I morgon ska vi försöka hinna svara på alla fina kommentarer! Det dök upp
lite nya namn bland dem när vi bloggade om Wooflink, kul att ni gillar streetmode så mycket!
Pudelprinsessan har invigt sitt nya smyckeshalsband i dag, det blev supercoolt:

Så fort flygresan var avklarad fick Maggie pinka in stadsparken.


Hemma i trädgården sken solen - och bollen från i somras fanns kvar!



Linne, Wooflink/Small to big
Smyckeshalsband, Wooflink/Small to big
Svart step-in-sele med blingad dödskalle, Rouge New York/Le chien
Röd och svartprickig rosett, Small to big

         


 Grönt är skönt

2008-09-18 @ 20:07:44
Hundmodebloggen har fått ett önskemål: Tipsa om snygga gröna halsband och koppel! Grönt är faktiskt en ganska ovanlig färg i sammanhanget, men jag har nosat upp några sköna set. Maija, nu hoppas jag att du läser det här! Du lämnar konstiga länkar när du kommenterar så jag kan inte svara. Här får du ett helt inlägg i stället!

Gröna halsband och koppel
Ljusgrönt koppelset med rosa blommor, 499 kr, All4dogs.
Grönt koppelset i krokomönstrat skinn med blingade ben, Puchi/All4dogs.
Superlyxigt set i pytonmönstrat skinn med blingade ben.
Halsbandet kostar från 569 kr och kopplet från 995 kr hos Bamses bollar.

Ljusgrönt halsband med två rader av rhinestones, 179 kr, East side collection/Doggie.
Matchande koppel kostar 199 kr.
Limegrönt budgethalsband i nylon, 69 kr, Dogglas.
Billigast är det knallgröna halsbandet med bling, 29 kr hos Fina hund.
Posh Poodle´s favorit: Retromönstrat grönt halsband från italienska Lilli-Boo.
Modellen New Orleans kostar från 250 kr hos Beautydog.

Nymph collar and lead från Puppia kostar 199 kr per del hos Spoiled dog.
Skinnhalsbandet Yummy från FouFou Dog reas ut hos Pawprint:
Halsband från 89 kr och koppel 119 kr.

Funky collar and lead från Puppia: 299 kr för halsbandet och 385 kr för kopplet hos Spoiled dog.
Paisleymönstrade halsbandet från East side collection
kostar från 49 kr hos Pawprint. Matchande koppel finns för 79 kr.

Hos Pawprint hittar du också sista exet av Puchis läckra koppel med gröna stenar för 299 kr.
Matchande halsbandet (3 st kvar) kostar 279 kr (ord pris 449 resp 429 kr).
Grönt halsband med vita och röda stenar, 249 kr, Small to big.
Grönt metallichalsband med stenar från Mirage, 189 kr hos Small to big.
Grönt blingat halsband, 159 kr, Small to big.

Länkar till alla butiker hittar du i MENYN!

 Woof, I want it!

2008-09-17 @ 21:17:34
På tal om Wooflink så har märket släppt massor av ny design som bara väntar på att få bäras
av streetcoola vovvar i höst. Jag har fallit pladask för en hel hög med hoodies - och en grym sweatshirtklänning. Det är tydligen rykande hett i Hong Kong att fästa små väskor på plaggen!
En schyst detalj på tröjornas skärp, och när den ändå sitter där kan man ju passa på att packa ner en extra bajspåse. Enda återförsäljaren i Sverige är som sagt Small to big - så jag hoppas att Ninnie läser den här önskelistan!

Wooflink
Hip Hop Doggie - Maggie bara måste ha den!


Praktisk knäppning med dragkedja - och miniväskan är så sjukt söt!

Luvklänning från Wooflink
Här är klänningen, Starlicious. Maggie måste ha!

Hoodie från Wooflink
Stjärnorna i guld återfinns även på hoodien Naughty Doggie.
Smart dragsko längst ner - och ringar att hänga bling i.
Jo, Maggie måste faktiskt ha den här också ...


Hoodie från Wooflink
Till sist: Wooflinkish, med dragkedja fram.
Okej, den här måste vi inte ha. Men den är fin!


 Blinget är bärgat

2008-09-17 @ 12:28:19
Trodde ni att vi bara fikade i går - utan att shoppa? Nej då. Jag bloggade ju om tuffa halsband nyligen, och i dag slog vi till. Skulls and Candy från Wooflink kom i en liten svart påse, som låg
i en rosettprydd ask. Lyxigt värre! En bonus är att smycket är perfekt matchat med ett rött linne från samma kollektion. Ett linne som Maggie råkar ha i sin garderob!

Halsband från WooflinkWooflink

Så nu när halsbandet är bärgat äger Maggie alltså två av tre guldkorn på bilden nedan. Bara väskan som fattas! Och den har jag längtat efter sedan i april. Fyra ex ska komma till Sverige, men eftersom de sys för hand så tar det tid. Tre av väskorna är dock redan bokade så vill du säkra den fjärde - hör av dig till Small to big!

Wooflink carrier
Snart är min lilla fashionista kittad för vilken resa som helst!

 Dagens outfit

2008-09-16 @ 23:47:21

Vit och rosa "Dior"-tröja, Pampet/Small to big
Svart step-in-sele med blingad dödskalle, Rouge New York/Le chien
Rosa rosett i siden och tyll, Gustaf & Evita

      

 Pics från provrummet

2008-09-16 @ 23:23:53
En strid ström av hundkunder kom för att prova höstkläder i butiken medan vi fikade.
Här är några sötnosar - och deras shoppingfynd:


Bostonterriern Dori, 2, provade flera olika regnjackor.


Under tiden valde hennes "syrra" ut sportiga linnen till dem båda.
Holly är en jack russell/fransk bulldog-blandis och 9 månader gammal.


Mysiga maltesern Smilla, 16 månader, hade satt upp sin långa lugg
med ett spänne från H&M. Här provar hon en glammig vinterjacka ...



... men slog i stället till på en gosig luvtröja i fleece.


Känns den igen? Det är ju för att Maggie har en likadan!


Spanska blandisen Leo fikar - redan ekiperad i en iBone hoodie.



 Fyrbent fika

2008-09-16 @ 22:19:10
I dag tog vi en sväng till Small to big tillsammans med griffonen Nelly och hennes matte.
Vi tvåbenta drack kaffe medan vovvarna avnjöt en stor tallrik med falukorv och leverpastej
- som de slukade på typ två sekunder blankt. Sedan blev det bus över hela butiksgolvet!

Fika på Small to big

Uteserveringen
Vi bangade - men för tappra själar är uteserveringen öppen september ut.

 Att göra en pudel

2008-09-16 @ 12:14:43
Se hit, alla pudelfantaster! Här är tröjan med stort T för er. Jag har haft siktet inställt på denna underbara hoodie från Puppia länge, men aldrig kommit över rätt storlek (Maggie har medium).
Men så blev det jackpot till sist, hos Lollipup. Billigt dessutom - 174 spänn på rea! Webshopen brukade vara välsorterad, men har sedan länge slutat ta in nya varor. Det är lite synd, men vi
är glada över vårt fynd! Hoppas posten kommer snart  ...


Vilken färg gissar ni på?


Nej, inte lila. Det blev faktiskt en blå!
(Enda färgen som finns, och bara i storlek M.)


 Väska att dö för

2008-09-15 @ 19:14:35
Prislappen på den här pjäsen till bärväska får en att baxna. Men drömma kan man väl få göra? Black Paw är designad av House of Dog och har precis kommit in hos Doggie. Väskan i finaste fusk-kroko är dekorerad med 627 kristaller, ditsatta för hand, och har fyra fickor - en stor utanpå och tre inuti. Den går att öppna både ovanifrån och från sidan och har tre fönster i mesh. Fodret är vattenresistent, bottenkudden går att tvätta, axelremmarna är rundsydda och självklart finns det ett litet säkerhetskoppel att fästa vovven i. Varför måste godbiten kosta 2 995 kr?


Väskans mått är 39,5 cm (L), 24,3 cm (B) och 30 cm (H).

Tassen upp för det stora ytterfacket!


Blingade detaljer - överallt.


Väskan finns även i brunt.

 Härliga höstmode

2008-09-15 @ 13:52:13
Äntligen märks det att hösten är på väg. Inte för att löven faller - utan för att nyheter börjar strömma in i hundbutikerna! Just nu väntar Maggie och jag på inte mindre än tre olika paket, men kunde ändå inte motstå lite nätshopping under söndagskvällen. Puppias vinterkollektion dröjer. En del har fått in enstaka produkter medan andra fortfarande tar förbeställningar i väntan på leverans. Men så såg jag att uppstickaren Fashion dog minsann hade de nya jackorna i lager! Ett klick senare var Maggie ekiperad för kalla dagar:

Jag älskar det kviltade tyget, och lilla luvan, och skärpet, och ... det blev en rosa!

 Glädje på Gubbängen

2008-09-14 @ 23:44:41
Innan jag lämnar utställningsbloggandet helt så måste jag skryta lite om mina nära och kära. Maggies härliga uppfödare Marianne kammade hem både BIR och BIM med sina toypudlar! Och Maggies halvsyrra blev bästa valp! Deras gemensamma pappa är champion och årets toypudel 2008. Därför ska ingen skugga falla på Maggies uppfödare på grund av den lilla tanden!

Dessutom måste vi gratta Lena på Dogga, där Maggie klipper sig, vars storpudelvalp vann sin allra första utställning! Och till sist tänkte jag också visa upp våra shoppingfynd. Inga kläder - men sjukt söta pudelprylar:


En gosig filt, en bärkasse och en adresslapp från Fluff
- ett roligt märke jag planerar ett inlägg om snart!


Den broderade pudeln är ju i och för sig vit, så kanske hade jag Mini i tankarna när jag handlade. Så ska nämligen Maggies lillasyster heta om jag får som jag vill (och det brukar
jag ju få). Kanske blir hon så här söt:

Utställning 13 sept
Bild från valpfinalen i lördags. De bruna toypudlarna är också bedårande!


 Och vinnaren är ...

2008-09-14 @ 21:52:26
Söndag kväll betyder att Maggie och matte har dragit en vinnare i utlottningen av den rosa
Hello Kitty-tröjan! Den var ju tyvärr lite tajt, så vi ger bort den till en något mindre vovve.
Och den lyckliga vinnaren är chihuahua/papillon-blandisen Leeloo! Presenten passar extra
bra just i dag eftersom Leeloo fyller 7 månader. Grattis!


Sötnosen Leeloo gillar tydligen rosa!
Bilden är lånad från mattes blogg Amor Vincit Omnia.


Tröjan som Monica har stickat kommer på posten!

 Våra minsta fans

2008-09-14 @ 15:40:14
En gullig bloggläsare som kom fram och hälsade i går var Veronica med chihuahuan Douglas. Han är 7 månader, gjorde sin första utställning och blev bäst i rasen! Veronicas syrra var också på plats med sin 13 veckor gamla valp Svennis. Han var lite blyg, men sjukt söt!


Douglas sopade banan med alla de andra vavvorna.
Han var supersnygg i blingad sele och blått koppel med tassar på!



Lilla Svennis stannade helst mellan mattes fötter.

Följ min blogg med bloggkoll

 Varför är fashion FULT?

2008-09-14 @ 13:53:25
På tal om outfits. Maggie fick massor av positiv uppmärksamhet i går men upprörde också en del. Det tisslades och tasslades bakom ryggen på oss om hennes kläder, om hennes väska och det faktum att den råkade matcha mina skor (!). "Titta, en blinghund", fnös någon föraktfullt.

Var det då bara Maggie som hade något på sig? Nej, långt ifrån. Det var som sagt kallt, och väldigt många hundar frös. Men hur löste ägarna det? Jo, genom att bädda ner vovvarna under täcken, vira in dem i filtar eller ta på dem skitiga skynken, neonskrikiga västar eller - värsta exemplet - knyta en trasa om halsen, som en slängkappa.

Om alla nu är överens om att hunden fryser och att hunden därför behöver något på sig - varför är det då så fult att välja ett riktigt plagg? Ett plagg som är snyggt och trendigt men framför allt välsittande och funktionellt? Jag begriper inte problemet. Kan någon förklara för mig? Och kom nu inte och säg att det inte är "naturligt" med rosa och blingbling, för det skiter väl hunden i!


Blinghund - and damn proud of it!

 Dagens outfit

2008-09-13 @ 23:43:55
Det vackra utställningskopplet Maggie fick i present fungerade utmärkt, och vi matchade guldet med en stor röd rosett med guldinfattad pärla. Efteråt bytte vi till vanligt halsband och koppel - plus en tjusig dress i mjukaste chenille. Visst skulle man kunna tro att den var signerad Chanel!


Stickad Chaneldress med guldknappar, Modern dogg
Rött koppelset med bling och pärlor, Mirage/Small to big
Röd rosett, Pudelparadiset

Foto: DAVID JOHANSSON

Om ni förresten undrar vem grymma fotografen David är, så är det Maggies älskade "morbror"!

 Bloggpolaren Bitchy

2008-09-13 @ 22:12:28
Fantastiskt roligt var däremot att vi träffade flera läsare och kompisar från bloggen! Flera gulliga tjejer kom fram och undrade om Maggie möjligen var - Maggie? Ja visst! Här har lillan gjort sitt i ringen, äntligen fått på sig ett värmande plagg och tar en fartfylld svängom med fina dvärgpinschern Bitchy. Hennes matte och husse var supertrevliga och bjöd in oss att testa deras privata agilitybana någon dag. Det skulle nog vara en aktivering mer i pudelprinsessans smak!


Tjejerna hade jättekul ihop! Visst ser det ut som om de dansar?!
Foto: DAVID JOHANSSON

 ... och punkt i ringen

2008-09-13 @ 21:36:53
Det är möjligt att jag hade känt annorlunda om Maggie tagit storslam (för att förekomma de som kommer att kalla mig bitter) men dagen bekräftade min känsla av att utställningar inte för något för oss. Om jag ska ställa Maggie på allvar (det finns tydligen massor av domare som inte räknar tänder) så måste vi dels odla päls i över ett år, dels sköta pälsen pedantiskt. Och det innebär en begränsning av Maggies liv. De senaste dagarna har jag inte tillåtit tuggben, eftersom de kladdar ner. Jag har gnällt på husse när han har klappat Maggie för mycket, åtminstone medhårs. Hon har inte fått springa lös på grund av risken för nedsmutsning. Och även om hon fick busa i parken i går så var det inte utan en lätt ångestfylld oro för tovor. På Gubbängsfältet
i dag var det kallt, rått och blåsigt. Maggie frös så hon skakade men någon tröja var det inte tal om - för då kunde ju pälsen plattas till. Ja, ni hör ju.

Det var roligt att testa och kul att få en fin bedömning, men vi nöjer oss så. Jag tycker inte om mitt beteende de senaste dagarna och Maggie tyckte sannerligen inte att det var kul att sitta och vänta, frysa och se en massa kompisar som hon inte fick röra.


Allvarligt talat morsan, blir det inte roligare än så här?

 Premiär i ringen

2008-09-13 @ 20:37:45
I dag har Maggie varit på sitt livs första utställning! Gick det bra? Tja, både och. Hon gick riktigt snyggt i ringen, stod hyfsat på bordet och fick bra kritik av domaren som bland annat tyckte att hon var "liten, söt och bedårande i rörelse". Domaren sa att Maggie var jättefin och att han hade velat ge henne HP - om det inte var för att hon saknade en tand! Jag visste att lillan bara hade fem incisiver (de små framtänderna) men hade hoppats att domaren inte skulle räkna ...

Vår griffonkompis Nelly (som blev BIR - grattis!) tyckte i alla fall att det var löjligt att det skulle hänga på en liten tand och gav Maggie sitt HP. Så det blev en liten lila rosett ändå!








Vem behöver förresten rosetter i ringen? När man kan ha dem i luggen!
Foto: DAVID JOHANSSON



 Maggie har redan fått guld

2008-09-12 @ 23:15:48
Maggie kommer i alla fall att vara väldigt fin. Hennes solblekta toppar klipptes på Dogga Design i går och pälsen är nu svart, fluffig och mjuk som silke. Och i dag kom det ett paket på posten - med världens snyggaste utställningskoppel! Avsändare var Hanna och UlrikaFashion dog som ville önska oss lycka till med en present. Tack snälla ni! Nu blir det bling i ringen!

Guld med vita stenar
Utställningskopplet var i guld med vita stenar - så vackert!

 På egna ben

2008-09-12 @ 23:02:49
Efter allt bus körde Maggie och jag ett träningspass inför morgondagens utställning. Lillan går
fantastiskt fint, hon är så följsam! Men hon är alldeles för duktig på att sitta fint - och inte särskilt
benägen att stå. Vi får väl se hur det går i morgon. Ni får gärna hålla tummar och tassar för oss!


Stå? Morsan, jag fattar inte riktigt vad du menar.


Halsband och koppel i guldfärgat läder, Hunter/Dogga
Röd rosett med ros och guldtråd, Pudelparadiset



 Pudelbus i parken

2008-09-12 @ 21:19:18
Det var fullt ös i parken med alla hundkompisar i dag. Allra gladast blev Maggie när toytjejen Engla kom förbi, de tumlade runt och lekte som bara pudlar kan. När jag ser sötnosarna ihop,
en svart och en vit, så blir jag alldeles valpsjuk ...


Daisy och Nelly hade vi bestämt träff med vid stammisbänken.


Snygga whippetbrorsorna Kurt och Frank är så eleganta
i sina likadana leopardkoppel. Kolla in linslusen Nelly!



Maggie tumlar runt med lilla Engla, nio månader.


Och gör klart för henne att gammal är äldst!


Man får passa på att fota när de pustar ut mellan ronderna ...


... för snart är det fullt pudelfnatt igen!





 Say my name!

2008-09-12 @ 16:03:30
I hundvärlden finns det massor av alternativ för den som vill visa vad vovven heter. Varje butik med självrespekt säljer blingade bokstäver och symboler som man kan trä på halsbandet. Men det här tycker jag är ett roligare alternativ, och ett smycke mer i linje med det som startade hela trenden: Carries halsband i Sex and the city. Den fina namnberlocken hittar du till bäst pris hos Beautydog. Nu är frågan om man ska beställa "Maggie" eller "PoshPoodle". Kanske både och?


Namnsmycket kostar 295 kr och knäpps enkelt fast i hundens halsband.

Glöm inte att delta i utlottningen av en Hello Kitty-tröja! Kolla HÄR!


 Viva Vivienne

2008-09-12 @ 05:15:18
Westwood fick tydligen blodad tand efter visningen i London. Hon har fortsatt att designa för hundar och nu finns hennes kollektioner med både koppelset och kläder att köpa - för dig med tjock plånbok. Den eldiga modedrottningen gör framför allt snygga, rutiga täcken. Klassiska och strikta i Burberry-stil, men med stråk av otippade färger som ger en sublim känsla av punk:


Det här täcket är så snyggt att det nästan är värt en smärre konkurs!

Uppenbarligen är det fler än jag som gillar hennes kreationer, för kläderna är tillfälligt slut
i Westwoods officiella webshop. Men halsband och koppel finns att klicka hem, till något mer humana priser:


Halsband och koppel i brunt skinn med präglade hundben. 55 resp 60 pund.


Ännu mer strikt punkstil: Halsband för 65 pund och koppel för 50.


Glöm inte att delta i utlottningen av en Hello Kitty-tröja! Kolla HÄR!

 Designerdiamanter

2008-09-11 @ 21:21:36
I vintras ordnade Londons shoppingslott Harrods en hundmodesvisning med betoning på lyx. Publiken fick bland annat se världens dyraste hundhalsband, designat av Stephen Webster och värt 1,2 miljoner dollar! Lite billigare men mycket mer spännande var modedrottningen Vivienne Westwoods intåg på hundscenen. Hennes couturetäcke, designat i samarbete med den engelska juveleraren Issa, såldes direkt efter showen då en anonym köpare hostade upp 5 000 dollar.

Världens dyraste hundhalsband
Riktigt smakfullt - för att vara världens dyraste hundhalsband.



Westwoods första skapelse för fyrbenta. Så glammig. Så omöjlig att bära.

 Kamma hem Kitty-tröjan!

2008-09-10 @ 21:48:40
Vid det här laget vet ni att Maggie är personlig provpudel åt Monica på bloggen Stickat & Unikt (fd Stickor & Naglar). Nu senast stickade hon en knallrosa tröja med Hello Kitty på. Vi älskar den - men den är tyvärr lite för tajt runt bröstet på Maggie. Det innebär dock att någon annan hund får chansen att bära detta söta plagg för nu lottar vi ut tröjan!

Vill du ha den? Gör då så här: Lämna en kommentar och skriv
tre saker: Din hunds namn, ras och bröstmått. Mät runt bröstet
precis bakom frambenen, där brukar vovven vara som kraftigast.
Tipsa gärna vänner med små hundar, jag skulle tippa på att tröjan
passar typ chihuahua, prazky, yorkie eller malteser.

Maggie och matte drar en vinnare på söndag. Lycka till!



Tröjan är stickad i rosa med vita franskanter och har en jättefin Hello Kitty-applikation.


Maggie poserar i tröjan - som snart kan bli din!


 Puppias purpurhjärtan

2008-09-10 @ 17:48:58
Den söta tröjan Loveholic från Puppia kom redan förra hösten, men eftersom inget finare i fleece dök upp i årets kollektion slog vi äntligen till. Materialet håller värmen bra och skyddar även lite mot duggregnet som envisas med att falla över oss.


Valet mellan rosa och lila var ganska lätt!


Maggie poserar fint bland soffkuddarna i fikahörnan på Small to big.

På lördag ska Maggie ha sin premiär i ringen så därför köpte vi även ett utställningskoppel. Ett enfärgat snöre är inget för en fashionista, så vi valde en lite roligare modell med pärlor på. Lila tycks vara veckans färg!



Alla koppel är unika och finns bara i ett ex. 99 kr hos Small to big.


 Fashionistan fikar

2008-09-10 @ 05:00:26
Maggie och jag har genom smarta bloggen hund i sthlm fått nys om ett fik på Söder där man får ha med sin hund. Vi testade Café Puck i måndags tillsammans med brorsans tjej. Det var fräscht med god mat och trevlig personal - hit går vi igen! Sedan fick Maggie tillbringa natten i Rågsved.

Kamohoodie, Le chien
Koppelset i guld, Hunter/Dogga
Rosa rosett med pärla, Pudelparadiset
Bärväska med pudelapplikation, Small to big


När matte hämtat sin ögonsten i går styrde vi nosen mot vårt stammishak Small to big. Över en smarrig macka med salami & brie planerade vi dagens inköp - som ni ser en glimt av redan här:





 Liva upp luggen!

2008-09-09 @ 17:26:04
En lång och lockig pudellugg behöver fästas upp för fri sikt. Jag brukar börja med ett pyttelitet gummiband om tofsen men pyntar sedan gärna med en rosett eller ett spänne. Det blir mycket mode - med enkla medel! Här får ni ett härligt plock med hårklämmor och snoddar - allt hämtat från svenska nätbutiker. Pudelparadiset är överlägset billigast, de tar 12-15 kr för ett tvåpack rosettsnoddar som kan kosta upp till 49 kr på andra ställen. Men vill man slå till på lite lyxigare hårspännen med bling bling så har övriga butiker större utbud. Mattes favorit? Den lilla hatten! Synd att den är svart ...


De första nio kommer från Doggie. Nallarna säljs också hos Pudelparadiset.
Raden med polaroidbilderna och de grönvita rosetterna är från Fina hund.
Följande fem spännen, till och med den blå stjärnan, hittar du hos Le chien.
Den gröna snurren och den enkla rosetten i cerise reas ut hos Pawprint.
Rosetterna med stenar, pärlor och paljetter kommer från Pudelparadiset.
Resten av pyntet (kolla in "Louis Vuitton"-rosetterna!) säljs hos Small to big.


 Knitted Kitty

2008-09-08 @ 22:40:42
I dag kom det paket från stickande Monica igen - med en knallrosa tröja med Hello Kitty på! Applikationen är jättefin och Kittys nos är gjord av guldgarn. Vi matchade med en av de nya rosetterna från Pudelparadiset och gick ut och plåtade:

 Stickat på pricken

2008-09-08 @ 13:20:30
När jag tittade in hos Fashion Dog i går hann jag fastna för den här stickade klänningen från Puppy Angel. Supersöt - och på pricken rätt i höst! Tyvärr fanns den bara i svart. Jag vill ju ha
en röd till Maggie! Eller rosa. Vad tycker ni?

399 pix kostar klänningen.

 Hollywood - nu i Sverige

2008-09-08 @ 00:27:29
För en vecka sedan tipsade jag om de här
coola halsbanden från My Hollywood Dog.
I kväll hörde UlrikaFashion Dog av sig
för att berätta att halsband och koppel från
märket nu säljs i hennes webshop! Kul!
Färgglada applikationer och nitar i massor
gör det här till riktigt ovanliga och snygga
accessoarer - i äkta läder. Priserna ligger
på 300 kr för halsband (320 kr för det rosa
där spännet är blingat) och 465 för koppel.
Modellerna Loving heart, Skulls & Daisy bling.
Två systrar i Los Angeles står bakom designen.

 Dagens outfit

2008-09-07 @ 15:42:21
Regnet hänger i luften. Tur att Maggie är galet söt i galon! Nu tar vi en riktig långpromenad.


Gul regnkappa, Puppy Angel/Doggie
(Samma accessoarer som i går)



 Charmiga charms

2008-09-07 @ 13:10:04
Ett enkelt sätt att smycka vovven är att fästa en charm i hundens vanliga halsband. Bling med
tassavtryck, hundben, hjärtan, kungakronor och dödskallar finns överallt - men här är exempel på lite mer udda och roliga modeller. Om du vill skapa ditt eget unika smycke kan du använda Arias enkla silverkedja som bas. Häng på en eller flera berlocker och variera i det oändliga! Hos
webshopen Pawprint pågår fortfarande utförsäljningen och här kan du fynda charms riktigt billigt.
En annan guldgruva är Small to big. På nätet är utbudet av berlocker tyvärr ganska sparsmakat
- men i butiken hittar du massor av ovanliga godbitar!



Doggie: 59 kr för alla utom trollsländan som kostar 69 kr.
Silverkedjan från Aria finns i två längder och kostar 39 kr.






Le chien:
65 kr styck. Jag är kär i det röda hänglåset!




Lollipup: Lyx från Puppia för 359 resp 339 kr.
Det delade hjärtat (en halva till dig och en till hunden) kostar 199 kr.




Pawprint: Blomman kostar 89 kr och de andra endast 39 kr.

 Dagens outfit

2008-09-06 @ 21:21:10
Den sura fisken var äcklig - men festen kanon! Maggie och jag har hängt kvar hos vännerna
på landet hela dagen, trots det blöta vädret. Maggie utforskade sjötomten medan matte tog ett morgondopp (vid lunchtid). Nu ska vi äta lite sen kvällsmat och svara på alla fina kommentarer!



Knallrosa sweatshirt med turkosa revärer, Le chien
Cerisemetallic nithalsband, Mirage/Small to big
Knallrosa koppel med vita prickar, Hippa
Cerise rosettsnodd, Pudelparadiset


 Födelsedagsfest med 15 %

2008-09-05 @ 14:03:32
Finfina webshopen Le chien fyller två år - och firar med att ge alla kunder 15 % rabatt på rubbet till och med söndag. Allt du behöver göra är att ange koden FIRA2 i kassan. Passa på att testa deras egen kollektion med kamomönstrade plagg, Maggie har testat och vi är mycket nöjda. Själv är jag lite sugen på att klicka hem den nyinkomna kabelstickade tröjan med luva. I lila! Men det får i så fall bli i morgon. Snart drar
vi nämligen ut till landet för att gå på surströmmingsskiva ...
Håll tummar och tassar för att vi överlever ångorna!

 Streetsnygga smycken

2008-09-05 @ 13:39:48
Här är schysta exempel på färgglada, plastiga halsband med kulor och berlocker som inte blir barnsliga utan tuffa. Streetmärket Wooflink är en stor favorit och jag råkar veta att halsbandet på vovven till höger finns i Sverige - i två ex. De syns inte i webshopen men på plats i butiken Small to big kan Ninnie plocka fram dem ur gömmorna bakom disken! Söta berlocksmycket med Hello Kitty i pandakostym är designat av Tarina Tarantino och kan klickas hem från Funnyfur. De två sista halsbanden kommer från Ritzy Rover. Jag tycker att tärningarna är riktigt balla -
och det här är ett exempel på hur trender i de tvåbentas värld så småningom dyker upp även
i hundmodet. Är det någon mer än jag som har dreglat över halsbandet med en tärningsklocka från Marc by Marc Jacobs?!



Tre halsband från Wooflinks senaste kollektion, cirka 250 kr i butik.
Hello Kitty-smycket kostar 77 dollar på rea (ord pris 90 dollar).
Tärningskedjan kostar 28 dollar och kulbandet Peppermint 32 dollar.


 Milly & Maggie

2008-09-04 @ 22:11:08
Mitt i blinget sticker vi emellan med ännu en fin bild från dagen hos Hedvig. Här bekantar sig hennes valp Milly, 4 månader, med Maggie. Gulligt va?


Foto: HEDVIG STABELL

 Plastic fantastic

2008-09-04 @ 20:04:31
Från gnistrande diamanter gör vi ett tvärt kast - till färgglada plastsmycken! Trenden är stor
både i USA och Asien, men lite för barnslig för mig. Om jag måste välja ut ett av halsbanden
till Maggie så får det bli det röda med blommor.


Alla halsbanden kommer från Ritzy Rover och kostar mellan 80 och 210 kr:
Noah′s ark, Green with envy, Sunset, Blue and green,
Orange bump, Orange flowers, Ocean mist och Kisses.

 Doggie diamonds

2008-09-04 @ 13:19:24
Samma designer ligger bakom detta bombastiska halsband med matchande små hårklämmor. Stenarna är inte äkta, så därför är prislappen bara 30 dollar. Nästa smycke däremot är prytt med riktiga diamanter - 1 600 stycken på totalt 52 karat! Lägg till platina, 18 K vitt guld och äkta krokodilskinn runt nacken, så har du världens dyraste hundhalsband. Amour Amour finns bara
i ett ex och priset fås på begäran från designern I love dogs diamonds.


Undrar vilken miljonär som kommer att köpa denna orgie i lyx!

 Juveler till jycken

2008-09-03 @ 23:15:39
Kollade ni in hundsmyckena häromdagen? Jag har snöat in på att surfa efter blingbling, så här
kommer fler glittrande godbitar. Doggie designer är överlägsna på att göra maffiga men ändå
smakfulla juveler till jycken. Favoriten just nu är de rosa banden med en stor, glittrande berlock.


Summer flower, Swarovski pandent (blå), 49 dollar, Pearly lady, 70 dollar (swarovski),
Chain of heart
, Multiful colored heart, Pink spiral gold, Diamond (i grönt, aqua eller multi), 35 dollar
och Pearl ( i silver eller guld). Smycken kostar 20 dollar styck om inget annat anges.


 Dagens outfit

2008-09-03 @ 22:54:40
Före: Halvlortig trasselsudd. Efter: Väldoftande fluffboll. Maggie åkte i badbaljan i dag innan vi mötte upp husse för promenad, pinnkastning och årets kanske sista middag på uteservering.





Lila koppelset, FouFou Dog
Blingade bokstäver och charms, Pawprint


 Rikligt med rosetter

2008-09-03 @ 22:14:46
I dag kom det ett trevligt paket till Maggie - med en hel driva söta rosetter! De var presenter från MiaPudelparadiset, som tack för lite hjälp med bilder. Oj, vad här ska göras tottar nu!


Favoriterna är nog de med stor pärla i mitten.

 Klänningen som heter Maggie

2008-09-02 @ 17:57:48
Varje garderob med självaktning innehåller en LBD (little black dress) och Little Lily har lustigt nog gjort en svart klänning som heter Maggie. Det skulle vara roligt att köpa den - om den inte vore så trist. Och den lilla rosa handväskan - ursäkta?

Maggie Lilydresses.

 Näpet om nacken

2008-09-02 @ 14:46:26
Den här lilla halsduken med blingad hjärtbrosch har nyligen kommit in i svart hos Doggie.
Kan bli hur söt som helst runt halsen på vovven när höstvindarna blåser kallt!



Butiken har även scarfen i rosa. Priset är 169 kr.


 Snygg på rygg

2008-09-02 @ 03:45:25
Stora hundar får ibland bära packning i klövjeväskor - och varför ska småttingarna vara sämre? Det finns en uppsjö av söta ryggsäckar för vovvar, där man kan stoppa ner en liten leksak eller se till att bajspåsarna alltid finns nära till hands. Jag tycker att ryggorna känns lite onödiga, men ack så gulliga! Vad tycker du?


Ryggsäck i sailorstil, 16 pund, och grå basväska, 13 pund, från Puppy Angel/PetzCrazee.
Puppias sportiga miniryggsäck kostar 29 dollar hos things4pet.
Rutor är helrätt i höst! Ryggsäckarna från Doggie Designer finns för 195 kr hos Fina hund.
Sportig variant i rosa eller turkos, 29 dollar hos GW Little.
Ännu mer rutor - plus en matchande scarf - kostar 65 dollar hos things4pet.
Chi wow wows tuffa väskor har inbyggd pipleksak och kan
även bäras som handledsväska. 16 dollar hos Funnyfur.
Kamomönstrade ryggsäckar från Puppy Angel kostar 99 kr hos Doggie.
Puppy Angel gör även
"Little farm back pack t-shirt", cirka 260 kr hos PetzCrazee.

RSS 2.0