Dagens outfit & dagens väska

2009-03-31 @ 23:31:17
Eftersom vi har världens bästa läsare är er önskan vår lag. Därför kommer nu bilder på både nya frisyren och nya väskan. Håll till godo!


Chanel-inspirerad tröja, Ruff Ruff Couture/Spoiled dog
Grönt krokohalsband, Puchi/Posh pooches
Hänglås-charm, Aria/Le chien
Blingat hårspänne, Small to big
Rosa mockajacka, Gooby/Le chien (se nedan)


Så här ser hon alltså ut nu, lillan. Päls på huvud och svans men snaggad kropp däremellan!


Och nu över till vrålsnygga väskan från Puppy Angel!
Handtagen knäpps på med skärpspännen och går att reglera en del i längd.


Öppning i topp med dubbla dragkedjor. På framsidan finns trekantiga fickor ...


... medan baksidan är helt slät. Här skymtar det lilla säkerhetskopplet också.


Meshfönstret på ena kortsidan går att rulla ner och knäppa fast
med de två remmarna som sticker upp innanför.
Då får vovven en schyst kant att vila hakan på.


Maggie tycker dock att man får ligga på vilket håll man vill.
Här ser ni det snyggt skimrande, svarta fodret!


När det gäller fickorna känns materialet lite tunt och sladdrigt,
men själva väskan är stabil och står stadigt utan att säcka ihop.
Detaljerna i form av logga, nitar, sömmar och fransar får tassen upp
- liksom färgen och den snyggt slitna looken.


Vi testade väskan på väg till fiket i dag och Maggie verkar trivas bra i den.


Så bra att hon slocknade lagom till hemfärden - på rätt håll och allt!

 Fikatajm

2009-03-31 @ 13:13:39
På tal om Small to big tänker vi sticka dit om en liten stund för en efterlängtad hundfika. Maggie är nerpackad i nya väskan och redo för äventyr. Kanske ses vi där!


Jodå, päls på huvudet har hon kvar!

 Byt tröja varje dag

2009-03-31 @ 13:08:12
Ny vecka betyder nya erbjudanden (ja, jag vet att det är tisdag men vi kan väl skylla på sommartiden?) och hos Le chien hittar du en söt presentförpackning med sju t-shirts till veckans alla dagar för pangpriset 295 kr. Har du en tik som gärna klär upp sig lite ska du i stället spana in klänningarna hos Small to big - flera modeller är nu prissänkta med 50 kr.


42 kr per tröja - det är tokbilligt!

Sötast på stranden för bara 149 kr.

 Supergirl & superboy

2009-03-31 @ 12:05:05
Vi körde ett seriefigursspecial här i bloggen i somras och skrev då om streetmärket Chi Wow Wows coola Marvel Comics-kollektion. Nu utökas den med två halsband, ett för Supergirl och ett för Superboy. Supercoola, om ni frågar mig, och ett garanterat samtalsämne när folk ser vad vovven har runt halsen. Dessutom har matte och husse alltid lite läsning till hands! För 52 dollar ingår ett matchande koppel och seten kan förhandsbeställas hos Funnyfur för leverans längre fram i vår.


På det rosa halsbandet finns två figurer från The Fantastic 4 och på det svarta ryms både Spindelmannen, Hulken och ett par andra superhjältar.

 Stick ut med avant garde

2009-03-30 @ 23:51:02

Frågan om flexikopplets vara eller icke vara har varit på tapeten förut här i bloggen. Men oavsett åsikt kan vi väl enas om att ett flexi hellre får vara fint än fult? De här roliga koppeldosorna heter Avant Garde, kommer från amerikanska 26 Bars & a Band, och börjar ta allt större plats på den svenska marknaden. Senast ut att sälja godbitarna är Spoiled dog, vars pris ligger på 399 kr för storlek S. Om du bor i Stockholm kan du fingra på märket i butikerna Iaas eller Modern dogg - som även säljer hundmode över nätet. En del av vinsten från 26 Bars går till ideella hund- och katthem, så när du shoppar gör du samtidigt en god gärning! Bakom märket står ett par som själva har fyra räddade djur i familjen.

Storlek S har 3 meters band (ingen brännande lina!) och passar hundar upp till 6,5 kg.
M har 5 meters band och klarar dubbla vikten.

Senaste modellen Fifth Avenue är vår favorit. Vilken är din?

 Grattis Sofia!

2009-03-30 @ 16:48:09
Vi har en vinnare! Grattis, Sofia och vovvarna, det blev ni som kammade hem den fina röda tröjan från Stickat & Unikt! Tack till er andra som varit med, vi kör snart en ny tävling!


Tröjan kommer på posten!

 Poodle grooming

2009-03-29 @ 23:37:58
Hej bloggen! Nu har våra gäster åkt hem, och vi kan gå från sociala varelser till bloggnördar igen. Vi har haft en härlig helg - och lite pälsproblem. När jag hade badat Maggie i fredags så tänkte jag klippa henne också. För att göra en lång historia kort så hade vi ett missöde med trimmern, som slutade med att matte fick spel och rakade ner hela hunden. Om jag vågar visa mitt verk så kommer det outfitbilder på min skalade banan, förlåt - pudel, i morgon. Vi ska i alla fall äntligen avslöja vem som vann den röda tröjan, så missa inte det!

 Bath bunny

2009-03-28 @ 01:49:09

I dag har Maggie hängt med sin älskade mormor och morfar. Hon blev helt galet glad (till den milda grad att hon blev lite inkontinent) när mina föräldrar anlände, och sedan har svansen vispat konstant. Medan de checkade in på sitt hotell passade vi på att ta ett bad inför kvällens goda middag à la husse. Nu är det dags att sova lite inför morgondagens planerade shoppingtur - hoppas ni har en skön helg allihop!



Insvept i det roliga badlakanet med kaninöron från Le chien
och ljuvligt doftande av schampo från Tigi Pet Head/Posh pooches.


Skönt att få torka i husses famn en stund, innan fönen åker fram.

 Think pink!

2009-03-27 @ 04:31:53
Vi är helt insnöade på Juicy Couture nu, de gör så galet snygga saker till vovven! På märkets hemsida kan man spana in det lilla linnet som matchar mattes badlakan – eller världens gulligaste regnkappa om nu vädret skulle svikta. Trots det nya väskköpet drömmer vi ju alltid om en riktig bowler bag från JC och nu har det kommit en cool modell i bubbelgumsrosa med trycket Will beg for Juicy (candy). Väskan som matchar snygga hoodien Queen Bee skulle också duga förstås. Svenska butiker, när ska ni nappa?

Sötaste strandraggaren!


Med mönster av äpplen och päron – och volanger to die for.


Senaste väskan – självklart med det karaktäristiska hjärtfönstret.


Tomt i börsen? En pipleksak har du råd med!

 Vilken väska!

2009-03-26 @ 20:26:08
Äntligen är den här – Maggies vårväska från Puppy Angel! Och den är helt grym, både i form och funktion. Min enda invändning inför köpet var att väskan med tanke på prislappen borde ha varit i äkta skinn. Men det spelar ingen som helst roll nu eftersom fuskskinnet har en patina som är sjukt snygg. Vi hann inte fota väskan i dag, (vi har tokstädat i stället, eftersom Maggies mormor och morfar kommer i morgon) men egna bilder utlovas snart!


Maggie har fått väskan i färgen tan och storlek L.

I paketet låg även den riviga selen i rosa leopard, som man fick ett schyst pris på när man förbeställde från Posh pooches i vintras. Recension av den kommer så fort vädret tillåter!

259 pix fick vi ge för sele och matchande koppel. Fynd!

 Juicy news

2009-03-26 @ 13:29:43
Om du kikar in hos Funnyfur – missa inte nyheterna från Juicy Couture! Sommarens slagord är Live to surf & shop, och det trycket hittar du på såväl en tanktop som en färgsprakande flytväst. Men Maggie vill nog hellre ha det coola transparenta jelly-halsbandet, det skulle passa perfekt på stranden. Linnet Juicy Couture in Bloom, i knalligaste cerise, står också på önskelistan.

På schemat står det däremot frukost, vi har just kommit in efter en lång promenad längs vattnet (matte har jobbat natt). Sedan ska vi gå till posten och hämta ut paket från Posh pooches!


40, 45 resp 35 dollar får man hosta upp för Juicys nyheter.


Den roliga flytvästen kostar 55 dollar.

 Våren blommar!

2009-03-25 @ 19:49:47
Säsongens sötaste halsband prunkar som en nyplanterad rabatt! Den flätade designen pryds av en fin blomma med flera lager av kronblad – ihopsatta med en liten jadesten – och är signerad Dosha dog. Det är Dani & Pepsi som har tipsat oss om halsbanden, som finns att klicka hem från Funnyfur. Tyvärr är de minsta storlekarna redan utplockade men jag hoppas på en påfyllning av det gröna eller gula. Prislappen på Petal collection är överkomlig, 16–24 dollar för halsbandet (beroende på storlek) och 25–30 dollar för ett matchande koppel. Hardware i guld och märkets logga på en liten bricka blir pricken över i!


Halsbandet finns i XS–XL (halsmått 25–53 cm) och kopplet i S–L.
Vilken färg skulle du välja?

 Dagens outfit

2009-03-25 @ 04:01:09
I dag fick Maggsan massor av komplimanger för sin snygga jacka. Hon svassade stolt gatan fram och viftade lite extra på svansen för varje person som sa att hon var söt! Fotograferingen sparade vi dock tills vi kom hem till uteplatsen. Den stora rosetten från Ebay ser nästan ut som en hatt på hennes minihuvud – men visst är den galet snygg med en pudel på och allt?




Hundtandsmönstrad jacka, Puppia/Divinedog
Turkost koppelset med röda hjärtan, My Hollywood Dog/Fashion dog
Röd pudelrosett, Ebay


 Godispåse i shoppingpåsen

2009-03-24 @ 19:56:15
Köp en matskål och få en godispåse på köpet! Det är veckans erbjudande från Spoiled dog. Jag har ju länge varit sugen på den glammiga skålen Coco Bow Bowl från älsklingsmärket Ruff Ruff Couture och kanske är det läge att slå till nu. Frågan är bara om vi ska ha en svart till köket, eller en rosa – till badrummet? Vilken sorts godis man får vet jag inte, men man kan ju alltid hoppas på en lyxig munsbit från amerikanska Gourmet Bakery!


Skålarna är 12,7 cm i diameter och kostar 250 kr.

 Shopping är en sport

2009-03-24 @ 14:05:43
Ett fint erbjudande varje vecka hittar du även hos Le chien – som faktiskt var först med trenden. Just nu kan du fynda en rutig stickad polotröja, men betydligt mer intressant är butikens nyinkomna godbitar. Sköna märket I see spot ligger bakom tröjorna med träningstryck (någon mer som börjar tänka på Daniel Westling – eller är jag kvällstidningsskadad?) som passar den sportiga jycken. Den som hellre glittrar än gymmar ska spana in Bling charm – råsnygg i all sin enkelhet. Och till sist slank det med en denimjacka här i kollaget. Jag gillar egentligen inte ullkanten, men föll för guldpaljetterna på ryggen!


Helfodrad hoodie: 325 kr, linne: 225 kr, charm: 65 kr och jacka: 325 kr.

 Ja tack, jackrabatt

2009-03-23 @ 22:02:26
Som utlovat fortsätter Small to big med ett nytt erbjudande varje vecka. Nu får du 100 kr i rabatt på utvalda jackor till och med söndag. Bra drag – eftersom vintern tydligen tänker bita sig fast ett tag till!


Ord pris på de här jackorna ligger mellan 359 och 399 kr.
Du kan välja mellan ytterligare fyra modeller!


 Hjärtan på stjärten

2009-03-23 @ 14:47:12
Både Maggie och matte är ju oerhört förtjusta i tikskydden från Doggie Design (som du hittar hos Le chien) och kanske ska man inte ändra på ett vinnande koncept. Men kolla in de här hjärtskärande söta trosorna som Spoiled dog har tagit in från Monkey Daze! Vi måste nog testa dem vid nästa löp!


Trosan finns även i en helrosa modell och kostar 169 kr.
Än så länge finns bara storlek M på lager (36 cm i midjemått).

 På utflykt med Romeo

2009-03-23 @ 00:20:26
På lördag eftermiddag svidade Maggie om och gav sig ut på stan. Vi skulle träffa Anneli, och eftersom hennes duktiga dotter ligger bakom streetmärket Cane Minore fick det bli en tuff outfit just därifrån. Tillsammans med chin Romeo fick lillan sedan åka buss till Djurgården, springa i en lerig skog - och fika på ett kafé som låg i ett gammalt krutförråd!

Det rustika Kruthuset välkomnar vovvar året om.


Romeo förbereder en attack mot morotskakan.


Maggie i cool (och lerig) sweatshirt med skotskrutig stjärna på ryggen ...


... matchat med koppelset från Lilli-Boo/Spoiled dog och rosett från Modern dogg.


Tur att vi njöt av vårsolen i helgen - i kväll har vi nämligen fått snö igen!


 Rosa tröjan rockar

2009-03-22 @ 13:16:05
Ingen kan tydligen kommentera inlägget med Maggies rosa tröja, så vi provar att publicera det på nytt. Det är alltså stickkonstnären Monica som har skapat ännu en preppysöt kreation, med krage och prickiga rosetter. Hon gav oss den härliga tröjan i inflyttningspresent - i stället för den röda som var för liten och därför blir pris i vår tävling. Maggie provade sin rosa dröm under en solig promenad i våra natursköna hoods och med matchande halsband från Puchi/Posh pooches och pärlprydd rosett från Le chien väckte hon stor uppmärksamhet. Det gör lillan överhuvudtaget här i förorten. Tänk att sex minuter utanför tullarna kan göra en sådan skillnad i folks reaktioner på hundkläder! Men även om vissa håller på att vrida nacken ur led när vi går förbi så är det ju många som tycker att Maggie är otroligt söt också. Och bakom disken på bageriet står en stor burk Frolic - så vi ska nog trivas!



Sötnos i solen!



 Fredagsmys

2009-03-20 @ 22:47:52
I dag har matte sprungit på stan och intensivshoppat inredning. Jag kom hem till god mat, vin - och en minst sagt kontaktsökande liten hund. När jag skulle ringa ett samtal ville Maggie helst vara mellan mig och telefonen ... 


Matte har fått lite pälsvård och blivit korthårig och blond igen.
Till vänster skymtar förresten några av mina rosa fynd till badrummet!


Är man trött efter veckan får man faktiskt ligga ner och äta middag.


Nu blir det mys i tv-soffan!

Vi ligger fortfarande lite efter med kommentarerna sedan flyttveckan, men försöker hinna svara på alla frågor. Så fortsätt lämna era tassavtryck, det gör oss alltid glada! Hoppas ni har en fin fredagskväll allihop!

 Wag the bag

2009-03-20 @ 10:16:43
Ännu ett väskmärke är nu på väg till Sverige, tack vare Posh pooches. Ready to wag (London) gör klassiska och stilrena bärväskor i äkta skinn, med många praktiska detaljer. På butikens blogg visas modellerna Matt och Eva, som båda är "hundhandväskor" med gott om plats även för mattes prylar. Om man vill vara galet rätt i vår (och det vill man ju) så tycker jag dock att man ska satsa på märkets bärväska i cerise mocka! Två glödheta trender i ett!


Matt´s satchel, i choklad eller konjak, har kviltat innerfoder och finns i två storlekar.
Eva carrier finns i svart, brunt eller konjak - med hela fyra fickor!


Bella satchel style bag finns även i sand och choklad, med kamomönstrat foder.
Den fuchsia-färgade väskan är orange inuti - vill ha!


Missa inte tävlingen om tröjan!



 Ställd mot väggen

2009-03-19 @ 22:29:33
I dag kan ni läsa en intervju med mig hos Diana! Missa inte hennes roliga serie där man får möta spännande bloggare - både kända och okända. Diana själv är en nygift, juridikstuderande modedrottning som bloggar om ett liv fyllt av vardagslyx. Hon har tre söta små hundar och en av dem är papillonprinsessan Sessan:


Här tronar Sessan vid tangentbordet!
Bilden har jag lånat från hennes matte.


 Hjälp Stella få vård!

2009-03-19 @ 17:28:04
Vi fick en kommentar av Cassie, som vädjar om hjälp med sina höga veterinärkostnader. Hennes papillon Stella, oftast kallad lilla skruttan, har patella och ryggproblem som kommer att kräva både sjukgymnastik och operation. Det är ju knappast gratis, så nu säljer Cassie en massa prylar på sin blogg för att få råd att rädda sin vovve. Det är ju så hjärtskärande att vi bara måste tipsa vidare! Kolla HÄR om det är något du kan tänka dig att köpa - det finns saker till både människa, häst och hund. Tack!


Lilla skruttan.

 Ny vara varje vecka

2009-03-19 @ 13:01:06
En nyhet hos Small to big är veckans vara – som denna första gång är en t-shirt från Pampet. En svart Gold paw (Maggie har en) eller en rosa Million dollar baby blir din för bara 129 pix (ord pris 199 kr). Priset gäller både i butiken och i webshopen till och med söndag - sedan tar nästa erbjudande vid!

Feta guldtryck för vovven som gärna klär sig lite hiphop.

 Dagens outfit

2009-03-18 @ 22:27:05
I dag har Maggie sprungit som en hind i Vinterviken, hämtat pinnen som matte kastade ungefär tusen gånger, och tagit årets första fika utomhus. Nya jackan värmde gott när hon låg och myste i väskan vid kaféet. Jackan är verkligen i största laget så lillan ser ut som ett bylsigt - men gulligt - paket! Tack för era fina kommentarer!



Hundtandsmönstrad jacka, Puppia/Divinedog
Vitt koppelset med svarta stenar, Swarovski/Le chien
Svartvit rosett, Ebay
Röd pudelväska, Small to big

 Köp 3 för 2!

2009-03-18 @ 15:34:52
Den här veckan kör Spoiled dog en kampanj med köp 3 och betala för 2! Butiken bjuder på den billigaste produkten – som får kosta högst 100 kr. Du klickar helt enkelt hem två varor i webshopen och skriver i meddelanderutan i kassan vilken produkt du vill ha på köpet. Här är våra favoriter för högst 100 kr för den som vill maxa erbjudandet:


Klämma från Ruff Ruff Couture, koppel och leksak från Puppia, charm från FPO,
skål från Wetnoz och tikskydd från Pinkaholic. Priser mellan 69 och 100 kr.


 Vinn dagens tröja!

2009-03-17 @ 21:37:37
Ett av de första paketen som landade i vår nya brevlåda kom från Monica. Ni vet ju att hon är grym på att sticka hundtröjor, men den här gången har hon överträffat sig själv. Senaste modellen har en tjusig krage, en liten volangkant bak och pryds av flera prickiga rosetter. Preppy – och supersöt! Enda molnet på vår himmel är att plagget är lite tajt och en aning kort på Maggie. Vad göra?
Vi låter era små vovvar tävla om tröjan!

Så här deltar du: Skriv en kommentar nedan! Låna gärna en bild och tipsa om tävlingen i din egen blogg – i så fall får du två lotter i dragningen. Glöm inte att ange mejl eller bloggadress, och berätta om du har länkat. Tävlingen avslutas fredag 27 mars. Lycka till!


Som riktmärke för storleken:
Maggie har 35 cm i bröstmått och 27 cm i rygglängd.




Vi har matchat med koppelset från Auburn/Iaas och rosett från Pudelparadiset.

 Mönstrad mängdrabatt

2009-03-17 @ 20:00:32
Eftersom Maggie är en sådan storkund hos Le chien brukar hon ofta få något extra i sina paket. Senast, tillsammans med alla mysiga filtar, kom den här läckra volangklänningen från I see spot. Den är skönt stretchig i ett mönster som andas Pucci! (Emilio alltså, inte hundmärket Puchi.)
Nu fick vi vårkänslor – tack snälla!

Maggies nya mönsterbomb är i mjuk microfiber.

 Fynda på bloppis

2009-03-17 @ 14:30:41
Update: Bloppisen har fyllts på med fler fräscha grejer! Spana in den sprillans nya selen från Dear dog för bara 139 pix – inklusive koppel!

Dagens nästa
tips från Posh pooches är en bloppis med gamla, nya och nästan nya prylar till den lilla hunden. Skynda dig och fynda bland Puppia vintage, Puchi-tees, bärväskor och accessoarer! Hade det bara varit rätt storlek skulle Maggie ha slagit till på den här gosiga tröjan från For pets only:


Storlek S, 349 kr.

 Vinn en påshållare från Ezydog!

2009-03-17 @ 05:54:46
Månadens tävling är igång hos Posh pooches och i potten ligger en kamofärgad påshållare från sportiga märket Ezydog. Den lilla väskan fäster du enkelt i kopplet eller i dina kläder, och de två extrafacken inuti rymmer småsaker som nycklar eller mynt. Vinnaren dras den 31 mars och tävlar gör du HÄR.

 Min hund är ingen kruka

2009-03-17 @ 05:26:27
Mer på inredningsfronten: Pawprint hälsar via nyhetsbrevet att butikens stora sortiment av rasprylar har fyllts på, bland annat med hundkrukor! En sådan här kitschig pryl kanske man skulle ha på uteplatsen i vår? Jag är också lite sugen på en dekal till dörren, men frågan är väl om någon låter sig skrämmas av en – pudel. Nä, tacka vet jag skylten som satt på en grind i vårt gamla kvarter, med bild på en ilsken dobermann och texten Break in, make my day!

På tal om Pawprint så ska Jeanette börja ta in snygga halsband för större hundar och vill veta vilka mått som efterfrågas. Mejla henne och berätta!


Den handmålade lilla krukan är 16x14x13 cm och kostar 269 kr.
Just pudelvarianten finns även som aprikos och vit.



Stoppa tjuven – för 24 spänn!

 Sleeping beauty

2009-03-16 @ 20:00:37
När vi bloggade om plastsängen som kostar tolvtusen fick vi både ris och ros – och andra tips på lyxiga sängar – av er läsare. Sandra gillar serien Victoria från Fakirtrendyhome och jag är beredd att hålla med. Under en kungakrona i guldmålat gjutjärn sover man nog som en riktig prinsessa!


Sängen kostar 2 295 kr och det finns både krok och matskål i samma stil.

 Körsbär i kärleksgåva

2009-03-16 @ 10:35:21
Väcktes ur dvalan av en gnölande Maggie, släpade mig upp och ut – bara för att upptäcka att klockan inte ens var tio. Kul när man har jobbat till fyra! Nu är i alla fall lillan rastad och jag tänker somna om. Men först kan vi ju blogga något vi glömt att visa er: Den söta alla hjärtans dag-presenten som Maggie fick av Kalle!


Ett körsbär så klart!

 Klara koppelbesked

2009-03-16 @ 00:54:31
Efter en helg i inredningsbubblan blev matte på söndagskvällen tvungen att åka till jobbet. Maggie – som börjar inse fördelarna med fler kvadrat och har haft sitt första pudelfnatt i förorten – fick stanna hemma i soffan med husse. I morgon hoppas vi få shoppingpaket på posten! Så länge kan vi glädja er med att vi har rett ut begreppen med Pupstore angående deras koppel på köpet. Det som gäller är att alla som köper en sele får ett two tone lead gratis – och att de självklart försöker matcha färgen så långt det är möjligt. Erbjudandet gäller som sagt mars månad ut!


Maggie myser med minken i nya soffan.

 Haka på Hundtestet!

2009-03-15 @ 00:49:44
Jimmie och hans coola cocker Kingen har en lista på sin blogg som vi också tänkte fylla i. Snälla, snälla (ja, jag gillar af Ugglas - och hon höll ju på att skrälla rejält), haka på ni med!

Vad heter din hund?
Maggie.

Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på?
Hon heter Tripwire Donna Magica i stamtavlan och kallades Maggie redan hos uppfödaren. Det passade henne så bra att jag inte ville byta. Men innan hade jag en hel lista med namnförslag, bland annat Lexi och Polly.

När är din hund född?
18 juli 2007.

Vilken ras är den och vilken färg har den?
Toypudel, svart.

Vart köpte du hunden och vad kostade den?
Hos Kennel Tripwire på Ljusterö, för 15 000 kr. Maggies "morfar" betalade och han säger att det är den bästa investeringen han har gjort!


Här föds hundarna upp i familjemiljö!

Varför valde du just den rasen?
Jag ville ha en liten, allergivänlig sällskapshund med härligt humör! Att pudeln inte fäller överhuvudtaget är ett stort plus.

Har du deltagit i några tävlingar med hunden?
En utställning, mest för att testa hur det var och få en bedömning. Har du missat Maggies gästspel i ringen kan du läsa om det här och här.

Är hunden rädd för något?
Sirener, larmet som går kl 15 första måndagen i varje månad samt - som en konsekvens av de förstnämnda - glassbilen. I övrigt är hon tuff som en bandyboll.

Vill du ha fler hundar av samma ras?
Ja! En vit toytik!

Kan hunden några konster och lydnad?
Maggie är väldigt väluppfostrad och lydig - och kan ju posera fint för kameran. Men det är kanske dags att träna in några riktiga tricks nu!

 Vinn en Soft Harness hos Lily!

2009-03-14 @ 15:28:19
Gulliga bloggerskan och chi-ägaren Linda Blom har dragit igång en schyst tävling i samarbete med Pupstore. Allt du behöver göra för att ha chans att vinna en klassisk Soft Harness från Puppia är att lämna en kommentar HÄR! Maggie brukar ju glatt flyga fram i sin lila sele, men hon provar lyckan och hoppas på en i favoritfärgen röd också.

 Halva priset på jackor

2009-03-14 @ 01:19:01
God kväll! Som ni vet brinner jag för hundmode - men att packa upp och pyssla i ett sprillans nytt och underbart hem smäller faktiskt högre. Därför blev det inte så mycket bloggat i dag. Men branschen snurrar ju vidare även utan oss och det har faktiskt hänt lite medan vi varit borta. Divinedog har till exempel prissänkt sina Puppia-jackor med minst 50 %! Inte de senaste modellerna ur vinterkollektionen 08/09, men den klassiska Coup Détat eller täckvästen M&C finns nu att fynda från 159 kr. Och Maggie har precis impulsköpt en tjusig Houndstooth Hood för bara 239 kr! Hon testade den uppdaterade hundtandsjackan Checker coat tidigare i vinter och var tyvärr mittemellan två storlekar (en sådan jacka i M finns i vår webshop). Men den nyinköpta modellen har dragsko i nederkanten och kan därför få vara lite stor och bylsig!


Jackan är från Puppia Luxury Collection och har pälskantad luva.
Modellen är ett par år gammal men står sig än!


 Välkommen till förorten

2009-03-13 @ 12:43:24
Vi är tillbaka! Har ni saknat oss? Allt lät så bra i förväg: Telefon, tv och bredband ingår i avgiften, rubbet finns på plats och fungerar när ni flyttar in. Tjena. Husse har kämpat mot telefonköer, bortkopplingar och urladdade mobilbatterier - tills vi nu äntligen är online igen. Tv-kanaler har vi kanske till helgen.

Flytten har i alla fall varit en upplevelse, med ett visst mått av drama. På onsdagsmorgonen var Maggie så nervös att hon kräktes, satte i halsen och höll på att kvävas. Både hon och jag hade grav dödsångest medan jag förtvivlat rotade i halsen på henne och förbannade mig själv för att jag aldrig gick den där första hjälpen-kursen på Himmelska hundar. Men tack och lov gick det bra! Lillan var rätt spak en stund, men blev sitt vanliga pigga jag när vi gick till parken. Så till slut vågade jag lämna bort henne till barnvakten som planerat.

Sedan kom tre fantastiska flyttgubbar och tog sig an våra "tre trappor utan hiss". En av dem ville ha paus för att se sin svärmor skrapa triss i tv, och sedan gick jobbet om möjligt ännu bättre eftersom han skulle få hälften av pengarna (200 000 blev det). Mindre fantastiskt var det att vid nyckelutlämningen mötas av beskedet att vår fondvägg i nya sovrummet behövde tapetseras om, för tredje gången, mitt i själva flytten. Och det var inte alls fantastiskt, utan snarare fruktansvärt, när ena målaren fick en stöt från eluttaget, ryckte till och skar upp hela armvecket med tapetkniven! Jag hörde vrålet, slet åt mig en handduk och rusade in i sovrummet och lade förband. Stackaren fick åka till akuten och sy.

Tapeten? Jodå, till slut satt den på plats. Utan blod och allt.

Tja, sedan kom persiennfirman, vitvarubudet, ett ton nya möbler - och grannarna. Efter middag på lokala puben hämtade jag hem Maggie, testade den lyxiga duschen och stupade i säng. Vi sov som stenar, alla tre!

I går var det också fullt ös, med flyttstädning, bortforsling av gamla soffan, turné på stan för att plocka upp inredningsbeställningar, samt projekt bygga ihop möbler. Puh! Men i dag är det faktiskt bara en leverans och en kontraktsskrivning på schemat, så vi ska nog hinna blogga lite också!

Så hur har Maggie klarat omställningen? Jo, hon är lite förvirrad och väldigt mammig, men så länge hon får vara nära (helst mellan mig och Ikeas bruksanvisningar) och har hamburgaren inom synhåll går det bra. Och så fort kaoset lägger sig lär hon uppskatta den stora ytan att ha pudelfnatt på! Dock måste vi genast förhindra att hon gör karriär som vakthund. Nu när vi bor på bottenvåningen gäller det tydligen att gruffa på alla skummisar som går förbi ...

Eftersom Simone undrade: Maggie har tre egna flyttlådor. Och dem ska vi ta itu med nu, så att hon slipper det skandalösa med att gå i samma tröja för tredje dagen i rad!

 Mot nya mål!

2009-03-11 @ 07:33:13
Snart kommer flyttgubbarna och sedan bär det äntligen iväg till nya lägenheten! Som vi har längtat! Vi försvinner en stund och återkommer så fort vi hinner och kan - och har internet igen. Ha en fin dag allihop!


Hörru morsan, packa genast upp mina leksaker igen!


 Godnatt, gamla lägenheten!

2009-03-11 @ 01:37:54
Puh, nu är vi äntligen klara med all packning. Jag och husse alltså, Maggie smet ju från jobbet för flera timmar sedan. Men nu är det perfekt ordning på rubbet, ända ner till lillans låda med rosetter. Tack för era kommentarer! Sov gott!


Dagens outfit: Punkigt rufs och rött halsband från Bobby/Modern dogg.


Här har lillan faktiskt varit på trimmet och blivit badad och klippt.
Sedan däckade hon på soffan - med hamburgaren under tassen.


Det går då ingen rosettnöd på oss!
Och det här är bara de som inte fick plats i smyckeskrinet ...

 Ligg fint på 12 lax

2009-03-10 @ 16:54:54
När engelska designern Kim Bull skulle köpa en hundbädd tyckte hon att utbudet var tråkigt och fult. Hon tog då fram en säng som passade hennes egen stil - och passade in i hemmets övriga möblemang. Resultatet är Mija, i centimetertjock akrylplast med en kudde i fejkmocka. Den transparenta sängen finns i flera färger och tre olika storlekar hos inredningsbutiken Pid.

Men smakar det så kostar det: 12 505 kr för största modellen. Jag hittade sängen på Alisas blogg i går (missa inte förra inlägget!) och hon förfasade sig över prislappen. Själv är jag inte särskilt förtjust i designen, men skulle jag betala tolv papp om jag vore det? Man ska aldrig säga aldrig. Jag kollar på lyxiga sängar för 3 000 kr och om jag tjänade fyra gånger så mycket skulle jag kanske vara beredd att betala fyra gånger mer. Vad tycker ni? Lyxigt eller löjligt?


Matchande matställ kan du spana in på märkets hemsida.
Priset börjar på cirka 2 400 kr för minsta storleken.


 Dagmatte sökes!

2009-03-10 @ 09:34:14
Eller husse, för all del! Nej, inte till Maggie, men de urgulliga miniblandisarna Gizmo och Leeloo behöver passning i södra Stockholm tre dagar i veckan. Om du är intresserad hittar du annonsen hos deras matte Alisa!


Ta hand om oss!

 Handduk på köpet!

2009-03-09 @ 23:40:56
Det regnar tips om tävlingar och erbjudanden nu! Om du denna vecka köper en flaska schampo från Greenfields hos Spoiled dog så får du en handduk i mikrofiber på köpet. Perfekt till blöta eller smutsiga tassar! Skriv bara i meddelanderutan i kassan vilken du vill ha - enfärgad (beige) eller med hundben på (beige eller blå).

Hundduken med ben på är 40x80 cm och den enfärgade 60x120 cm.
Produkterna från Greenfields kostar från 115 kr, vilket är ett bra pris!


 Tävla om påsktröjan!

2009-03-09 @ 20:01:23
Du som har en chihuahua eller annan mini hittar nu en fin tävling hos Monica med bloggen Stickat & Unikt. Inför påsken lottar hon ut en festlig tröja med fjädrar i gult och lila i storlek XS. Klicka på bilden så kommer du dit!


 Pälsa på!

2009-03-09 @ 14:27:18
Vi har bloggat tappert om vårkläder och sommarvärme, och ändå håller kylan i sig. För frusna jyckar gör märket bakom Maggies nya minkpläd, Charming, även dessa söta kragar. Vissa tycker att det är konstigt att använda päls på en hund som redan har just päls – men jag tycker att det är tufft!


Kragen/capen hålls ihop av en sirlig brosch.

 Tävling för kakmonster!

2009-03-09 @ 04:32:07
Spoiled dog har dragit igång mars månads tävling på butiksbloggen. I potten ligger en liten silverask fylld med hundkakor! De är formade som bland annat ben och hjärtan och pryds av passande ord som fetch och play. Har du en fikasugen vovve hittar du tävlingen HÄR.


 Nakenchock!

2009-03-08 @ 18:18:33
Den här hittade vi hos nakenfisen Bertil. Sjukt rolig – både serien och hans blogg!


 Mjukt och mysigt

2009-03-07 @ 23:45:43
I dag kunde jag inte motstå nyfikenheten längre utan gick till posten och hämtade ut Maggies stora paket från Le chien. Vi packade upp tre nya filtar, den ena finare än den andra. Leopardpläden från I see spot, som har en matchande jacka, är gosig och har flera funktioner. Den kan användas som en vanlig filt, som en sovsäck - eller som en kudde. Två fynd i fuskpäls blev det också. En tjock dyna och en tunnare matta. Och vilken klasskillnad! Bädden är skön men "minken" från USA är så len att man (nästan) kan tro att den är äkta. Vi har en vinnare till Maggies hörn av nya soffan!

Leopardfilt, 395 kr, brun pälsdyna, 195 kr, och minkpläd, 295 kr.

Marknadens sötaste hundhandduk låg också i paketet. Jag har visat dem tidigare, Barnyard friends från Casual Canine, och nu har Maggie en rosa kanin att svepa in sig i efter badet. Handduken kommer i en söt påse och är riktigt tjock och go!

Badlakanet med luva kostar 275 kr ...

... och finns även som lamm, anka eller (bad-)groda!

 Cool och sval i solen

2009-03-07 @ 04:52:27
Om vi går händelserna i förväg och börjar snacka sommar så har Puppy Angel släppt en nyhet för riktigt varma dagar. Amazing Cool Vest är ett linne som håller hunden sval genom kylblocken som finns i fickor både fram och bak. Perfekt till stranden, i bilen eller en picknick i gassande sol. Är det riktigt hett kan man lägga blocken i kylen en stund! Jag som har en svart hund vet hur plågsamt det kan bli i värmen. Förra sommaren hade Maggie tunna, ljusa t-shirts - ibland doppade i kallt vatten - som solskydd. Det här verkar dock vara ett ännu bättre alternativ. Vi ska absolut testa!


Kylvästen finns i tre färger och har kardborreknäppning i nacken.
Du kan beställa en för 249 kr hos Posh pooches. Storlek: S-3XL.



Ett annat svalt alternativ är kylmattan, som finns i många olika färger och mönster.
Kan användas både inne och ute och får också extra effekt efter en stund i kylskåpet!
Mattan är 60x40 cm och har ett tvättbart överdrag i bomull.


 Dagens outfit

2009-03-06 @ 19:44:52




Pudelklänning, Dog's day out/Ebay
Rosa blingat halsband, Puchi/Posh pooches
Rosa koppel med vita prickar, Hippa
Rosa jacka med pälskrage, Puppia/Fashion dog
Vit rosett med rosa hjärta, Ebay


 PUPDOG 2009

2009-03-06 @ 05:51:17
Har du Sveriges sötaste hund? Då kan han eller hon bli Puppias nya modell! Märkets agent Pupstar utlyser en tävling där vinnarvovven kommer att plåtas i Puppias vårkollektion, för reklam i tidningar, i katalogen och på hemsidan. Vinnaren får produkter till ett värde av minst 2 000 kr, samt en utskrift av den bästa bilden i storlek 30 x 40 cm. Inte illa!
För att delta ska man skicka in ett kul foto på sin hund, gärna klädd i Puppia. Så nu måste ni hjälpa mig, vilken bild på Maggie ska jag välja? Söt som socker är hon ju alltid, men bilden ska alltså vara rolig! Här är några exempel:





Vill du också delta hittar du reglerna och mer info HÄR! Tävlingen pågår till och med den 30 april och förutom Pupdog-priset delas 10 tröstpriser ut till de roligaste bilderna.

 Kejsarinnans nya kläder

2009-03-05 @ 17:41:06
Jag skrev ju om Maggies älskade filt häromdagen. Nu när vi satt och myste i soffan hoppade hon plötsligt ner under bordet och började böka runt. Och efter en stund trippade hon ut så här - draperad i sin röda mantel!


Hon är ju bara för söt ibland!

 Koppel på köpet!

2009-03-04 @ 21:41:52
Update: När du handlar hos Pupstore ska du inte lägga något koppel i varukorgen, eller betala för det. Kopplet kommer automatiskt vid köp av sele. Men tyvärr är erbjudandet inte lika bra som det verkar. Våra kompisar Ira och Mio fick det här beskedet via mejl från butiken:

Det är vi som bestämmer vilket koppel som ingår och det beror lite på vad
som vi har i lager just vid beställningstillfället, men att det är värt minst 100 kr.

Det finns alltså inga garantier för att du får ett matchande koppel - inte ens till de modeller där det finns speciella koppel i samma tyg. Trist - och luddig marknadsföring!


Pupstore har
ett schyst erbjudande under mars månad: Gratis koppel (värde minst 100 kr) vid köp av en Puppia-sele! Lättast är så klart att klicka hem en från deras egen webshop men om du hellre handlar i en annan butik kan du skicka in ditt kvitto efteråt och få gåvan på posten. Många modeller har matchande koppel i samma tyg och annars funkar det klassiska Two tone lead till de flesta. Och nästan alla hundar kan bära Puppias selar! S-L är standardstorlek men flera selar finns även i XL. Och modellen Flame lanseras nu i XXL!

Nästan hur stort som helst! Nja, men för hundar med bröstmått upp till 95 cm.
Flame finns i svart, rött, lila, rosa och kamo. Pris: 315-345 kr.


Det klassiska kopplet finns i tio färger och tre storlekar.

Maggie vill ha vårnyheten Essence i grönt! Pris: 285 kr, storlek S-L.

I så fall skulle vi spara 185 kr på Essence lead, som finns i M och L.

 Moderna hunden matchar

2009-03-04 @ 16:32:20
Även om man har såväl mindre budget som lägre profil (än spekulanter på den bombastiska väskan alltså) kan man göra fina fynd i nya shopen. Kolla in utbudet av halsband, där finns godbitar till både mini och maxi från Bobby, Pet supply och For pets only. Och plaggen från Dogline är riktiga kap nu med 30 % rabatt. För 209 kr får du en klassisk stickad polotröja i superkvalitet! Själva kan vi dock inte riktigt lämna kategorin bärväskor. Nu har jag nosat upp en axelväska i denim och guld, som matchar en tröja i Maggies garderob!


Väska från italienska For pets only, 949 kr.

 Orgie i ormskinn

2009-03-04 @ 11:58:09
Maggsan och jag surfar runt i Modern Doggs nya webshop och fylls av ha-begär. Den pråliga och vräkiga men ack så snygga väskan i ormskinnsimitation från Chrome Bones - som jag länge intalat mig är för dyr - är prissänkt med 2 000 spänn. Två tusen! Det kliar i tassarna. Men vi har tokshoppat på sistone. Jag gjorde en liten inventering och fann att vi bara i februari har köpt (husse, du kan sluta läsa nu) en hoodie, ett halsband, en jacka, två koppelset, två klänningar, två skålar och en drös accessoarer. Dessutom väntar vi på rejäla leveranser från både Posh pooches och Spoiled dog. Och i går kom en avi från Le chien ... Jag hade dock tänkt vänta med att hämta ut det paketet till efter flytten, om jag kan hålla mig. Det innehåller ändå hundinredning till nya hemmet, och flyttlasset behöver ju inte bli större än nödvändigt. Fast å andra sidan så är det bra att ha mjuka saker att lägga överst i lådorna, inte sant?


Glöm "less is more" och kolla in Python pink.
Då: 3 499 kr. Nu: 1 499 kr. Åh!

 Skönt grönt från PS Dekor

2009-03-03 @ 23:04:58
Kolla vad som kom med posten i dag: En grön fleeceoverall från vår pudelkompis Pia och hennes eget märke PS Dekor! Maggsan har testat i snön och nya plagget får tassen upp! Overallen är sydd i Pixie-size (Pixie är Pias toypudel) och eftersom han är något större sitter den luftigt och skönt. Lite hiphop. En matchande halsduk fick vi med på köpet!

Du vet väl att du kan beställa suveräna luvtröjor hos PS Dekor Store? De är designade för just pudel, finns i storlek toy eller dvärg och kostar bara 139 kr. Maggie har själv fem stycken!




Vi matchade med grönt krokohalsband från Luxo.
Klämman med grön blomma är köpt på Small to big.


 Varning & utmaning

2009-03-03 @ 14:06:20
Nu har en-massa-ord-på-samma-bokstav-utmaningen nått oss också. Tack, Marie! Men innan jag börjar måste jag få vara hönsmamma en stund. På många hundbloggar cirkulerar en annan utmaning just nu, där man bland annat ska lista vovvens favoritmat. Och oroväckande många skriver vindruvor - som är giftigt för hundar! Att de inte tål choklad eller någon form av lök vet de flesta, men att vindruvor (och därmed även russin) kan döda en hund verkar mer okänt. Snälla, sluta genast med vindruvorna! Du kan läsa en artikel om farorna hos Dog News - som för övrigt är Sveriges bästa hundnyhetsblogg.

Över till listan - och reglerna: Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

1. Vad heter du: Emma

2. Ett ord på fyra bokstäver: Etsa

3. Flicknamn: Ebba

4. Pojknamn: Elias

5. Yrke: Entreprenör

6. Färg: Ebenholtssvart

7. Klädesplagg: En ... klänning?

8. Mat: Edamerost

9. Sak i badrummet: Eyeliner

10. Plats/stad: Enköping

11. En orsak att vara sen: Efterfest

12. Något man skriker: Eller hur!

13. Film: En officer och gentleman

14. Något man dricker: Enbärsdricka

15. Band: E Street Band

16. Djur: Ekorre

17. Gatunamn: Essingeleden

18. Bil: Excalibur

19. Sång: En apa som liknar dig (Olle Ljungström)


Det är mycket
svårare än vad man tror! Någon som kan knäcka ett klädesplagg på E?
Testa du också - och ha en fin dag!

 Kärlek och kläder

2009-03-03 @ 03:35:47
Det är när man får kommentarer som denna som man plötsligt får energi till att vara uppe halva natten för att komma ikapp sitt bloggliv:

saknar dig!!! ja ja jag vet att du har fullt upp just nu med nya hemmet,
men du har ju en bärbar!!! blogga mera ;)
älskar att läsa det du skriver, det är min vardags morot!
Min DOG Bibel.
puss o kram

Tack söta Dani! Vi hälsar dig och alla andra god morgon med en outfit från helgen. I söndags tog hela lilla familjen en välförtjänt paus från allt vad packning hette och gick på långpromenad i gnistrande snö och strålande sol. Maggie charmade allmänheten, husse kastade outtröttligt pinne - och trots ännu värre isgator än sist höll sig matte på benen!


Grå overall med turkosa detaljer, Puppia/Posh pooches
Lilametallic täckjacka, Pinkaholic/Doggie
Turkost nithalsband, Mirage/Small to big
Silverkoppel, Le chien
Turkos rosett, Pudelparadiset

 Maggies första outfit

2009-03-02 @ 12:18:11
I väntan på att matte ska packa mindre och plåta mer, bjuder vi på vad som kan vara Maggies allra första dagens outfit: En randig Theo-tröja med luva. Här är lillan kanske 12 veckor gammal och medan jag gick för att hämta kameran hann hon slockna! Kommer ni ihåg hur det var när era hundar var valpar, hur de gick från 100 till 0 på en sekund? Filten är för övrigt Maggies absoluta favorit. Den stack ut i djuraffärens sortiment, unik och sydd av någon trendig Söder-designer, och husse tyckte att den var löjligt dyr. Men det har han fått äta upp, för inget annat har blivit mer använt här hemma. Man kan inte flytta filten utan att Maggie hänger i den med tänderna, och när vi ska ut och resa måste den packas ner allra sist för att hon inte ska plocka upp den ur resväskan igen!


Maggie - modelejon redan som mini!

 Modern dogg startar webshop!

2009-03-01 @ 12:08:30
Alla ni som spanat in Maggies snygga outfits från Modern dogg och önskat att ni kunde köpa dem - snart kan ni det! Nu på tisdag är det nämligen premiär för butiken på nätet! Siru har fått hjälp av sin mamma Marja och tillsammans har de större möjlighet att satsa och expandera. Kul! Under mars månad har Modern dogg fina erbjudanden, både i affären i Gamla stan och i nya webshopen: Halva priset på alla koppel och 30 % rabatt på kläder från italienska Dogline!


Maggie shoppar skor hos Modern dogg.

RSS 2.0