Dollys första rosett

2009-08-31 @ 14:17:23
Min lilla docka är hemma igen! Den rufsiga valplooken är plötsligt borta och nu ser Dolly ut som en riktig pudel, om än i litet format. Efter en rejäl brottningsmatch med Maggie sover hon sött i mattes knä, helt slut efter helgens äventyr. Det gick strålande på utställningen i Arboga och Dolly är tydligen en mycket lovande tjej! Vi får väl se om jag orkar hålla henne fullpälsad så att Marianne kan ställa henne fler gånger …


Andra plats och HP blev det – här är hennes fina kritik:


Utmärkt balans och proportioner. Vackert välformat huvud med utmärkt uttryck. Babybett med härlig bredd i hakan. Bra bröstkorgsdjup och längd, välvinklad bak och väl ansatt svans. Rör sig med bra steg. Mycket lovande.

 Dolly hos domaren

2009-08-29 @ 08:08:57

I dag får ni hålla tummar och tassar för min lilla valp - som gör premiär i ringen! Vår uppfödare Marianne (kolla in nya hemsidan) har lånat Dolly över helgen för att testa hennes star quality. Under tiden passar Maggie, matte och husse på att åka bort. Jag hoppas att det lilla monstret sköter sig på utställningen och ser fram emot att få hem henne i snofsig pudelfrilla. Hittills har det nämligen varit sisådär med glamouren ... För medan Maggie verkligen är posh har Dolly visat sig vara en riktig "ur och skur"-hund som helst gräver i rabatter och rullar sig i mossa!



Skööönt att smutsa ned sig!


 Bloggen hjärta BonTon

2009-08-24 @ 06:04:43
På söndag kammar någon hem den fina BonTon-hållaren i PomPoms tävling. Om vi inte har lyckan med oss tänker vi som tröst klicka hem en annan godbit ur Nano-serien. (Tack, Nicki, för tipset om att den nu säljs i Sverige!) Hos Vipdog och hos Sea Hund & Katt kan du numera köpa de lite mindre hållarna, formade som hjärta eller ben:


Prickiga BonTon Nano Coeur kostar 139 kr hos Sea.

Blingade BonTon Nano Luxury finns i silver, svart och rosa för 179 kr hos Vipdog.
Sea säljer bara hållaren i svart – men har å andra sidan refillpåsar för 45 kr.

Missa inte att det är just de gröna som passar till Nano-serien!


… och när produkterna äntligen kommer till Sverige, då släpper United Pets en ny variant:
BonTon Soft Touch är precis som det låter en hållare med mjuk yta i stället för den vanliga blanka hårdplasten. Hjärtat finns i fyra färger – vi vill ha ett lila i höst!


 Bland tomtar och troll

2009-08-21 @ 05:22:16
Här kommer ett första smakprov från vår Ölandsweekend – bokstavligen. Mitt i en lång promenad tog vi paus på ett mysigt ställe med konstutställning, prylbod och … oändligt många trädgårdstomtar. Här serverades i alla fall kaffe och våfflor i det gröna, och pudlarna har nog aldrig haft så bra bordsskick som när det vankades grädde och sylt!


Vovvarna fick sin våffla "on the house"!


Tjejernas selar (Dolly: Essence, Maggie: Soft harness) kommer från Puppia.

 Nytta eller nöje?

2009-08-18 @ 17:08:26
Mellan dagens dopp och kvällens kräftor försöker vi komma överens om vad vi ska köpa för presentkortet. Dolly säger att hon snart har växt ur sin regnjacka, och att hon behöver ett eget badlakan. Men Maggie tycker att de ska satsa på något roligare i stället, som de här tuffa linnena. Matte är benägen att hålla med. Vad säger ni?



Tanktops med attityd för 155 kr. Sista trycket passar ju utmärkt!

Jag är lite sugen på de nya, lyxiga designskålarna också!
En svart hund, en vit hund och ett underlägg – 495 kr hos Le chien.




 Vi vann!!!

2009-08-16 @ 18:56:16
Varje månad lottar Le chien ut ett presentkort på 1 000 kr, och nu senast var det jag och pudeltjejerna som tog hem vinsten! Jag visste väl att vår hysteriska shopping skulle löna sig en vacker dag. Nu får vi plocka ihop en schyst kundvagn – helt gratis!


 På besök hos pudelmaffian

2009-08-15 @ 14:23:00
Tack för alla kommentarer och åsikter! Maggie tog hem en jordskredsseger i blingduellen, men som vissa diplomatiskt påpekar kan ju tjejerna faktiskt få turas om. Matte själv lutar nog åt att Dolly är finast!

Just nu befinner vi oss på norra Öland, efter en bussresa på sju timmar. Dolly imponerade än en gång som en väldigt cool liten valp. Hon sov, gosade, käkade lite grisknorr och sov igen. Inget gnäll, inga olyckor – inga problem. Här njuter vi av solen, havet och den vidsträckta utsikten från en kompis stuga, och hundarna har en halv trädgård var i pälsen. Vår internetuppkoppling är något oengagerad, men väl hemma igen ska vi nog kunna bjuda på lite bilder. Så länge kan ni få se en glimt av Söderköping, dit vi for förra veckan för att hälsa på Pia, Cisco och Pixie. Ni kan tro att det blev action med fyra pudlar på samma gång! På eftermiddagen åkte vi in till stan utan grabbarna grus – och då slocknade tjejerna som ljus:

Tupplur efter glasstund vid ån i Sörping. Otroligt vacker liten stad!

 Blingduellen

2009-08-12 @ 21:39:26
Härligt att ni äntligen kan se nya headern! Fråga mig inte vad jag gjorde, men nu tycks bloggen funka även i Explorer. Låt oss fira med de utlovade bilderna på Dolly och Maggie i det lyxiga koppelsetet från DoggiDog Paris! Ni får avgöra vem som passar bäst i denna knallrosa blingfest. Rösta!


Två nybadade skönheter – med matchande snoddar.


Dolly vill gärna lägga tassarna på koppelsetet …


… men Maggie tänker inte ge sig utan kamp.

 Sleeping beauty

2009-08-11 @ 04:26:14
Valpar behöver sova mycket för att växa sig stora och starka - och Dolly är inget undantag. Hon sover helst i famnen men kan slockna precis var som helst, när som helst. Här är några av mina favoritbilder på den sömniga sötnosen:


I husses knä ...


... bland kuddarna i sängen ...


... i resväskan, med mattes klänning som täcke ...


... på mattes fötter under bordet ...


... och på matte själv - som också behöver ta en lur ibland. God natt!

 Exklusiv BonTon Nano

2009-08-09 @ 18:01:33
Sista tävlingen ut för i dag är även den bästa: Hos PomPom kan du vinna en exklusiv bajspåsehållare - i form av en söt guldfisk - från italienska United pets. Pepsi köpte den under sin semester och modellen går inte att få tag på i Sverige! Vinnaren dras den 30 augusti och en rulle rosa påsar med hjärtan ingår också i priset. Vi vill ha!

 Vinn en cherry charm

2009-08-09 @ 17:51:46
Nästa tävling hittar du hos Spoiled dog - som lottar ut en lyxig charm i form av gnistrande körsbär. Maggie har faktiskt en sådan här, men Dolly vill ju ha en likadan! Tävlingen avslutas den 31 augusti.


 Coolt halsband från Cane Minore

2009-08-09 @ 17:47:15
Ni missar väl inte att Anneli och vavvorna har en tävling? I potten ligger ett cerise halsband från Cane Minore, prytt med stjärnor. Storleken 27-33 cm är lite väl tilltagen för mina tjejer, annars hade vi lätt tagit chansen. Vinnaren dras den 23 augusti.


 Little Miss … ja, vadå?

2009-08-09 @ 16:09:38
Lyckan var stor när Small to big började sälja Little Miss & Mr Men-plagg förra året. Maggie är stolt ägare till två klänningar och så här glad är hon till exempel i sin Little Miss Trouble. Nu har Posh pooches tagit hem ännu fler modeller för både hane och tik, och det till kanonpriser! Luvtröjor kostar från 199 kr och t-shirts från 129. Listan över samtliga tryck hittar du här – vilka hoodies ska jag köpa till mina små fröknar i höst?



Tröjorna finns i storlek XS–L.

 Lifta lätt

2009-08-05 @ 23:16:38
En läsare bad om tips på väskor att ta till när unghunden inte orkar gå lika långt som sin vuxna vän. Jag är ju själv i samma situation, med Maggie som behöver motion och Dolly som bara ska strosa och nosa. I skogen vill man inte släpa på tunga hundhandväskor, så därför har vi grävt fram några enkla, lätta och sköna modeller som är praktiska på promenaden. Designen lämnar kanske en del att önska, men funktion före fashion är ju mitt mantra när det gäller hundmode!


Magväskan Pet-A-Roo från Outward hound kostar från 295 kr hos Hungarian PetNet.
Finns i flera färger och storlekar – jag har själv klickat hem den minsta i silver.


Smarta Pet Sling kommer från samma ställe.
För 299 kr får du ställbar axelrem, säkerhetshake och resår i öppningen.


Mångsidig kvalitetsväska från klassiska Sherpa bag, 999 kr hos Le chien.
En bonus är att den är godkänd på flyget!


Hundskafferiet säljer både ryggsäcken från Trixie …


… och Gibbons axelväska med extra stadig bärrem.
För ännu fler väsktips, glöm inte att kolla hela kategorin Doggybags!


 Design inklusive Dolly

2009-08-03 @ 03:48:20
Kolla vilken snygg header vår duktiga tecknare Fredrik svängde ihop när han hade en stund över på jobbet! High fashion! Jag var sugen på lite förändring och passade samtidigt på att byta färg – och inkludera Dolly i presentationen. Vad tycker ni? (Tryck på F5 om du inte ser nya designen.)

 Puppias vinterkollektion 09

2009-08-01 @ 17:31:36
Meteorologerna lovar sommarvärme i augusti men när jag tittar igenom Puppias nya kollektion längtar jag nästan till hösten. Här är några smakprov på nyheterna - som till mattes förtjusning ofta kommer i Maggies och Dollys "egna" färger rött och rosa. Priserna är ännu inte officiella men räkna med runt femhundralappen för en vinterjacka. Jag har fallit hårdast för den rutiga täckvästen som är en schyst mix av preppy och sport. Samt de romantiska luvtröjorna. Men att modellen Loveholic - som Maggie äger i i lila - har uppdaterats med lite extra pynt utgör ett i-landsproblem: Ska Dollys tröja få skilja sig lite från syrrans, eller måste vi köpa två av den nya?


Vår favorit TGIF och den sportiga skidjackan Fargo.


Galet söt pudel - men på ryggen av tröjan Innocence
finns en applikation som faktiskt påminner mer om en schnauzer.


Loveholic heter numera Amore. Ljuva hoodien Juno har boll på luvan.


Ännu mer preppymode: Jumpsuiten Argyle med rutig överdel och matchande halsduk.


Kollektionens snyggaste väsknyhet heter Dolly! Och Smurf House skulle hon nog gärna flytta in i.


Från Puppias lyxlinje gillar vi den skimrande selen och koppelsetet Ostrich ...



... samt den djuriskt snygga modellen Golden zebra.


Pluspoäng för det snygga beslaget mellan koppel och handtag!

RSS 2.0