Välkommen till förorten

2009-03-13 @ 12:43:24
Vi är tillbaka! Har ni saknat oss? Allt lät så bra i förväg: Telefon, tv och bredband ingår i avgiften, rubbet finns på plats och fungerar när ni flyttar in. Tjena. Husse har kämpat mot telefonköer, bortkopplingar och urladdade mobilbatterier - tills vi nu äntligen är online igen. Tv-kanaler har vi kanske till helgen.

Flytten har i alla fall varit en upplevelse, med ett visst mått av drama. På onsdagsmorgonen var Maggie så nervös att hon kräktes, satte i halsen och höll på att kvävas. Både hon och jag hade grav dödsångest medan jag förtvivlat rotade i halsen på henne och förbannade mig själv för att jag aldrig gick den där första hjälpen-kursen på Himmelska hundar. Men tack och lov gick det bra! Lillan var rätt spak en stund, men blev sitt vanliga pigga jag när vi gick till parken. Så till slut vågade jag lämna bort henne till barnvakten som planerat.

Sedan kom tre fantastiska flyttgubbar och tog sig an våra "tre trappor utan hiss". En av dem ville ha paus för att se sin svärmor skrapa triss i tv, och sedan gick jobbet om möjligt ännu bättre eftersom han skulle få hälften av pengarna (200 000 blev det). Mindre fantastiskt var det att vid nyckelutlämningen mötas av beskedet att vår fondvägg i nya sovrummet behövde tapetseras om, för tredje gången, mitt i själva flytten. Och det var inte alls fantastiskt, utan snarare fruktansvärt, när ena målaren fick en stöt från eluttaget, ryckte till och skar upp hela armvecket med tapetkniven! Jag hörde vrålet, slet åt mig en handduk och rusade in i sovrummet och lade förband. Stackaren fick åka till akuten och sy.

Tapeten? Jodå, till slut satt den på plats. Utan blod och allt.

Tja, sedan kom persiennfirman, vitvarubudet, ett ton nya möbler - och grannarna. Efter middag på lokala puben hämtade jag hem Maggie, testade den lyxiga duschen och stupade i säng. Vi sov som stenar, alla tre!

I går var det också fullt ös, med flyttstädning, bortforsling av gamla soffan, turné på stan för att plocka upp inredningsbeställningar, samt projekt bygga ihop möbler. Puh! Men i dag är det faktiskt bara en leverans och en kontraktsskrivning på schemat, så vi ska nog hinna blogga lite också!

Så hur har Maggie klarat omställningen? Jo, hon är lite förvirrad och väldigt mammig, men så länge hon får vara nära (helst mellan mig och Ikeas bruksanvisningar) och har hamburgaren inom synhåll går det bra. Och så fort kaoset lägger sig lär hon uppskatta den stora ytan att ha pudelfnatt på! Dock måste vi genast förhindra att hon gör karriär som vakthund. Nu när vi bor på bottenvåningen gäller det tydligen att gruffa på alla skummisar som går förbi ...

Eftersom Simone undrade: Maggie har tre egna flyttlådor. Och dem ska vi ta itu med nu, så att hon slipper det skandalösa med att gå i samma tröja för tredje dagen i rad!

Kommentarer
Postat av: Alisa -[Amor Vincit Omnia]-

Welcome back:D:D:D

Åh jisses vilken händelserik flytt haha:D Men skönt att allt ändå löste sig till slut hehe! Gizmo var likadan brevid oss och på IKEA bruksanvisningarna haha:D



Hoppas på bilder så småningom:D Lycka till i ert nya hem och hoppas att ni dunder trivs.

2009-03-13 @ 13:13:07
URL: http://alisagonzalez.se
Postat av: Cecilia

Oj, vilken dramatik!! Skönt att det börjar rulla på nu i alla fall! Jag hoppas, precis som Alisa här ovanför, på att få se liter bilder framöver:)

Nu ska födelsedagsvovven här hemma få öppna ett paket, vi kör ett paket lite då och då hela dagen lång:)

Kramar!

2009-03-13 @ 13:35:03
URL: http://ceciliasdrommar.blogg.se/
Postat av: Ira

Vilken drama grät faktiskt lite nu när jag läste inlägget löjligt kanske men blev så känslosam. Att det påverkade Maggie så mkt att hon kräktes och kvävdes. Fy 17 skönt det gick bra. Sen drama med el stöt Usch. Man tror allt ska vara klar när man flyttar in men icke. Nu bara att packa upp montera inreda sen kommer det lugna ned sig och det kommer bli bra. Förstår Maggie vill vara nära dig hela tiden osäkert nytt plats och mamma håller på med montera etc hela tiden. Puss på er.

2009-03-13 @ 14:53:40
Postat av: Karin

Ooops vilken flytt. Hoppas inget mer händer nu och att ni trivs i er nya lägenhet. Kram

2009-03-13 @ 15:41:38
URL: http://sakerochting.se
Postat av: Cisco & Pixie

Maggan, värm upp!! För snart kommer vi och rejsar i nya lägenheten. Matte har bestämt sig att vi får följa med om din farsa tror att han orkar med oss om vi blir pipiga. För det vet vi ju alla att morsan är bäst trots allt :P



Nospussar <3

2009-03-13 @ 15:56:31
URL: http://vov.psdekor.nu
Postat av: Cisco & Pixie

pssst... se till att din morsa packar upp leksakerna först!! Annars kan man alltid göra konfetti av en flyttkartong ;)

2009-03-13 @ 15:58:07
URL: http://vov.psdekor.nu
Postat av: Lena o Nikko

Välkommen tillbaka!

Åh herregud, vilken mardrömsflytt!!! Slår till och med vår flytt den gången vi packat för mycket böcker i varje kartong och vi trodde flyttgubbarna skulle få blodstörtning eller hjärtslag... Också 3 tr upp utan hiss, herregud, en av grabbarna var alldeles grå i ansiktet! Stackars Maggie, gud vilken dramatik. Och stackars dig och husse!



Försök nu varva ner i helgen, uppackningen hinner ni alltid med, ät en god middag och drick lite vin, lägg upp fötterna på soffbordet och njut av all space omkring er.

2009-03-13 @ 16:26:34
Postat av: Monica Hansen

Så skönt att ni har överlevt all denna dramatik och hoppas allt fungerar snart.. nu är det roliga kvar att göra fint:)

2009-03-13 @ 17:42:47
URL: http://gingerbeerblog.blogspot.com/
Postat av: Simone & Nellie

Ojoj vilken flytt!

Haha, tre flyttlådor, ja det var ju inte lite :P

kramar från oss! :)

2009-03-13 @ 17:48:56
URL: http://everlastinglove.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Välkommen tillbaka!

hoppas ni kommer iordning i nya bostaden snart!

2009-03-13 @ 18:05:04
URL: http://thulasana.blogg.se/
Postat av: Danielle

OJ OJ OJ!!!

Jag förstår dig precis, när man flyttar går allt INTE som planerat hehehe.

Gjorde det förra året hoppas inte flytta ingen på länga år.

Härligt att det värsta är över och att Maggie har sin burgare till tröst^^

Trevlig helg!

massor med kramar

2009-03-13 @ 21:54:52
URL: http://pompom.blogg.se/
Postat av: HUNDMODEBLOGGEN SVARAR

Tack kära ni! Jo, det var en mardröm emellanåt men nu har vi som sagt bara det roliga kvar. Vi har kommit hyfsat i ordning och ska absolut varva ner i helgen. Kolla schlager i nya soffan! Men nu får vi nog stanna här i några år, för jag orkar inte göra om något liknande på länge ;) Maggie är förresten coolare i dag, kan ligga kvar i sin bädd fastän jag lämnar rummet :)

Trevlig helg! Kram på er!

2009-03-14 @ 01:28:22
Postat av: Ninnie

Hej snygging!

Kan tänka mig att du är helt slut efter flytten,men gu vad spännande & härligt med allt nytt!

Hoppas att ni redan trivs bra alla 3!

Massor med kramar Ninnie/Small To BIG

2009-03-14 @ 17:54:45
Postat av: Jessica och Alice

oj! stackars liten. de kan inte vara lätt att vara hund som flyttar, dom förstår ju inte vad som pågår.

Men om några dar så kommer allt vara finemangs!

Du får höra av dig när du orkar/hinner med en liten fika:)

vi saknar er, och håller alla tummar att allt går som planerat=D

tusen kramar!

2009-03-14 @ 20:48:21
URL: http://pudelprinsessan.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Ser att många redan kommenterat samma saker jag tänkte på. Så jag nöjer mig att önska er lycka till i ert nya hem.

2009-03-14 @ 22:55:07
URL: http://astasdagbok.blogspot.com
Postat av: Fiona

Hej!

Lycka till med flytten! Hoppas att Maggsan trivs!!



Kram från Mig å Iris

2009-03-15 @ 13:45:15
Postat av: Indra

Jag hänger på övriga kommentarer här, och säger bara - Herregud, vilken flytt! Skönt i allafall att det gick bra med Maggie. Jag fick en liten tanke där, är det så att pudlar har lite lättare för att sätta i halsen? För Elliot gör det ofta och vi får alltid tänka på det när vi ger honom godisbitar och liknande. Särskillt efter en otroligt dramatiskt resa till Blå Stjärnan en gång när han satt en liten pinne på tvären i halsen, eller längst bak i gommen snarare. Han var fullkomligt hysterisk och vi kunde inte göra annan än att åka iväg, där dom fick ge honom lugnande för att ta bort pinnen.

Lite off Topic i ditt flyttinlägg, men tanken väcktes när jag läste om Maggie nu.



Hur som helst, hoppas ni får en fin dag i dag och njuter av det roliga i att inreda nu. :-)

Massa kramar!

2009-03-17 @ 10:48:15
URL: http://cherlindrea.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0