Kär - i en krokodil

2009-07-30 @ 19:22:20
Ni har säkert märkt för länge sedan att matte har en stor faiblesse för väskor. Nu har suveräna webshopen Le chien fått in en exklusiv modell som får mig att dregla som en hund! Spana in den här godbiten i krokodilmönstrad lack - med taklucka! Väskan har god ventilation, koppelfäste, två fack för prylar, bottenplatta klädd med fuskpäls och korta handtag såväl som axelrem. Gavlarna går dessutom att fälla ner så att man kan ha med väskan som "hundens hus". Men det bästa av allt är nog att väskan finns i storlek L - som skulle rymma båda mina töser. Som andra modebloggare skulle ha sagt: Ge mig! Vill ha!


Croco Carrier Fancy kostar 995 resp 1 195 kr beroende på storlek.
Vilken färg tycker ni att vi ska välja?!

 Dollys nya outfit

2009-07-28 @ 20:10:22
I går tog Dolly och jag en fika med Fiona på Himmelska hundar. Vi var nästan ensamma på kaféet så lillan kunde undersöka de nya omgivningarna i lugn och ro. Och pinka in badrumsmattan på toaletten ...

Fiona hade med sig det glammiga koppelsetet från Amsterdam, som var ännu vackrare i verkligheten än på bild. Jag tänker prova det på bägge pudlarna och sedan får ni avgöra vem det klär bäst!

Kvällen tillbringade vi på en uteservering med middag och livejazz. Dolly gjorde succé i sin nya sele som vi har klickat hem från Spoiled dog. Jag lyckade också för första gången göra en tofs i hennes lilla lugg!


Fina Fiona bekantar sig med Dolly.


Mattes bebis pustar ut efter all leverpastej.


Passivitetsträning - hur tråkigt som helst, tycker Dolly.


Dagens outfit: Puppias somriga sele Essence A med matchande koppel.
Lite stor och lite på sniskan - men sjukt söt!

 Halsband från Holland

2009-07-26 @ 19:41:59
När man har jobbat hela natten är det vidrigt att bli väckt av telefonen, vilket hände mig häromdagen. Men humöret vände raskt uppåt igen när det var fina Fionas röst jag hörde i luren. Hon var på semester i Amsterdam, hade hittat en himmelsk hundaffär – och undrade om jag ville att hon skulle köpa något åt mig! Gulligt va? Nu har hon kommit hem med det här lyxiga koppelsetet från DoggiDog. Frågan är bara om det ska gå till Maggie eller Dolly …



Orientaliskt, guldglammigt och handgjort i Frankrike.

 Rullande resenärer

2009-07-26 @ 04:37:21
Gillar ni konceptet med hund på hjul – men tycker att Teafcos prislapp svider? Då finns det några schysta alternativ hos Hundskafferiet. Märket Trixie bjuder på två varianter, varav den ena kan användas som ryggsäck, men snyggast är krokomönstrade trolleyn från Nobby:


Bor du i Stockholm kan du fingra på dessa hos Boas zoo på Söder.
Brun eller rosa – 995 kr.



Låg, bred modell som rymmer två små vovvar, 995 kr.


Multifunktionell väska med sidofack, 895 kr.

 Poodles on wheels

2009-07-24 @ 14:00:50
Begrav bärväskorna – och rulla i stället in den här raringen! Nya generationens transportmedel kommer från Teafco, ett märke som specialiserat sig på hundväskor för längre resor, särskilt i luften. Värstingväskan på hjul är tyvärr i största laget för svenska flygbolag, men jag har siktet inställt på SJ i sommar. Argo Tally-Ho Wheeled Pet Carrier (puh) har gott om svängrum för vovven i botten medan den övre delen rymmer mattes prylar. Superlätt nylonmaterial, god ventilation, extra fack på utsidan, utdragbart handtag, vattentät botten, stor öppning och tåliga hjul är bara en del av allt som utlovas. Men ska man ensam jonglera både packning och pudlar kan det behövas lite extra resurser! Summan är dock i saftigaste laget: 2 145 kr inkl frakt hos Doggie. Tur att Anna som vanligt pressar priserna – hon har precis beställt ett ex åt oss från USA för en lite mindre penning.

Klassisk look men med många finesser.
Tror ni att jag kan köra tjejerna till tåget i den här?



Teafcos väskor finns i massor av modeller, storlekar och färger.


Beställ via Posh pooches – priser från 599 kr.


 Vinn ett jeanshalsband!

2009-07-24 @ 04:22:26
Vi är även med och tävlar om ett halsband från Pinkaholic hos Posh pooches! Det är i denim med prickigt bomullstyg och en bencharm. Halsbandet är ställbart (18,5-30 cm) och vinnaren får välja mellan rosa och blått. Tävlingen avslutas inte förrän den 10 augusti så du hinner också prova lyckan!

 Glassig tävling hos Spoiled dog

2009-07-24 @ 04:21:33
Juli är snart förbi, men än hinner ni delta i Spoiled dogs månadstävling om en gullig leksaksglass från underbara märket Ruff Ruff Couture. Vinnaren får välja mellan rosa (den har Dolly spanat in) och blå!


 Tävla om t-shirt för kille & tjej

2009-07-24 @ 04:20:36
Gizmo & Leeloo har en schyst tävling i samarbete med Small to big på sin blogg. Vinnaren dras den 27 juli och i potten ligger två tuffa tröjor från Pampet:


 Höstnytt från Pinkaholic!

2009-07-22 @ 11:11:59
I år kom hösten tidigt - i form av nya kollektionen från Pinkaholic! Märket (som riktar sig framför allt till tikar) lanserar nu flera tuffa nyheter, utöver det gulliga och prickiga som vi känner igen från tidigare säsonger. Efter en snabbkoll har jag plockat ut mina fem favoriter: plagg i rosa/svart och en glammig bärväska i metallic. Det finns även en blank täckväst, en jumpsuit med volanger, mysiga bäddar, en vacker rosett med rosor och en svårburen men söt rutig serie vid namn Preppy i katalogen - som du kan tjuvkika i här. Beställer du från Posh pooches före den 29 juli får du 5 % i rabatt! Märket finns också hos Spoiled dog, som lockar med fri frakt. Mejla butikerna för att få och jämföra priser!


Toy poodle - söt tischa i 100 % bomull med pudelapplikation.
Jodå, den är redan hemklickad till både Maggie och Dolly!


Foxy - vattentät vinterjacka med paljetter och fuskpäls.

Anime - hoodie med samma roliga djurmönster som i detaljen på jackan ovan.
Som namnet antyder flörtar designen med japanska serier.


Skully II - uppdaterad version av jumpsuit med dödskallar.

Victoria - bärväska i fuskskinn med hardware i guld.
För vovvar upp till 4,5 kg.

 Travelling toys

2009-07-21 @ 12:27:32
När pudlarna fikade i fredags hade de inte tid att ställa upp på outfitbilder men väl hemma igen ordnade vi en fotosession på uteplatsen. Här har jag fått till perspektivet så att ni ser storleksskillnaden. Och visst gör Dolly framsteg när det gäller poserandet! De coola jetsetter-linnena bar tjejerna även när vi åkte till Skåne på semester, och ni kan tro att de gjorde succé på flyget. Fattas bara annat när vovven halar upp sin egen biljett ur fickan på ryggen!


Jag ser upp till dig, syrran!


Strike the pose!


Busenkelt, det här klarar jag ju själv nu.


Linnena (I see spot) och selarna med matchande koppel
kommer från Le chien och rosetten från Pudelparadiset.


 Lyssna på mig i radio!

2009-07-20 @ 18:05:55
I dag blev jag uppringd av Sveriges Radio, som ville att jag skulle vara med i Studio Ett och prata om förmänskligandet av våra husdjur, med tanke på den aktuella debatten om dödsannonser för hundar i tidningen. Vill ni höra mina tankar om hunden som familjemedlem, bebis och stylad fashionista kan ni göra det HÄR. Diskussionen börjar 12.20 in i programmet, 25.20 pratar en intressant zoolog och kort därefter är det min tur. Det var väldigt roligt och jag tycker att jag skötte mig bra!

 Pudelpresenter

2009-07-19 @ 20:53:04
Maggie tackar så mycket för alla gratulationer - jag har precis läst dem högt för henne. Tack även för alla andra fina kommentarer! Det är så roligt att blogga igen, särskilt när vi får ett så positivt bemötande. Vi håller ju ett lite lugnare tempo nuförtiden men försöker titta in hos er när tiden räcker till. Har ni frågor? Ställ dem i kommentarsfältet - så svarar vi där!

I går firade vi födelsedag på Djurgården, med långpromenad i solen och middag på en mysig restaurang med hundmeny. På hemvägen överraskades vi tyvärr av regnet så det var två ynkliga trasselsuddar som återvände till förorten. Nu har dock Maggie fått ett bad och är äntligen redo att visa upp sina fina presenter. Nej, hon bär inte stickad tröja mitt i sommaren, men när det kommer spännande paket från Göteborg måste man ju få prova! Tack, Monica, du är en raring! Och tack till Le chien, som skickat flera söta charms till båda pudlarna. Nu senast fick de även smyckeshalsband att fästa blinget i!



Presentskörden från familjen går i rosa: Linne från Pinkaholic, modemagasin (pipleksak) från Haute diggity dog och en lyxig jordgubbscharm. Allt är köpt på Small to big, och Ninnie skickade med de smarriga kakorna från Gourmet Bakery som bonus. I paketet från Monica fanns det gåvor även till matte och Dolly: En pudelhandväska, ett tufft pudelhalsband, tuggvänliga skor och söta snoddar! Eftersom Dollys lugg är på utväxt fick Maggie låna en av rosetterna.


Med silverlänken från Aria (som väger nästan ingenting) kan du designa ett personligt halsband. More is more, är Maggies devis!



 Maggie fyller 2 år!

2009-07-18 @ 13:49:33
I dag fyller hundmodevärldens trendigaste pudel 2 år! Nu ska vi åka på utflykt och fira födelsedagshunden. Bilder på alla presenter kommer senare! Grattis, älskade Maggie bus!


Hurra för mig!

 Fritt fram för fika!

2009-07-17 @ 20:27:29
I går fick Dolly sin andra spruta. Hon skrek lite men det gick snabbt över när jag mulade henne med godis. Veterinärens våg visade för övrigt exakt samma siffror som när Maggie var tre månader - drygt 1,5 kg - så vi siktar fortfarande på toy. Nu är i alla fall lillan redo att börja socialisera och redan i dag drog vi till Small to big för att träffa Maggies mamma Trixie över en kaffe. Hon har faktiskt varit surrogatmamma åt Dolly också (vars egen mamma inte fick någon mjölk) så visst kan jag kalla mina pudelprinsessor för systrar! Det blev ett kärt återseende för alla tre vovvarna och en trevlig fikastund för Carina och mig.


Dolly var lite blyg i början och sökte trygghet i mattes långa kjol.
Maggie var det däremot full fart på direkt!


Åtminstone tills det vankades korv och köttbullar vid bordet ...


Toksöta Trixie och Carina. Tack för i dag!


 Sömnig servering

2009-07-17 @ 05:00:43
Jag började miljöträna Maggie tidigt (läs: släpade med henne överallt) och det har betalat sig. Så nu är det dags för Dolly att lära sig att världen kan vara stor men ändå trygg. Hittills har hon åkt bil, taxi, buss, tunnelbana och flygplan. Shoppat en del så klart – och besökt ganska många uteserveringar. Lillan är hur soft som helst och har redan lärt sig av syrran hur man bäst fördriver en fika på stan (ha överseende med bildkvaliteten, det är baksidan med iphone):


Sovande systrar – visst är de sötast i världen!


Finns det inga filtar att låna får man använda sin egen.


Nej, det är inte ölen som har fått Dolly att däcka på bordet …


… det är bus i gräset, sol, mat och vatten.

På tal om vatten tipsar vi gärna om handi-drink, flaskan med utfällbar skål, som är supersmart när man är på äventyr och hunden blir törstig. Vår röda finns i välsorterade djuraffärer men de minsta och sötaste hittar du hos Le chien i tre olika färger. Klicka bara på bilden!



 Gräsligt söt

2009-07-14 @ 19:35:46
När värmen slog till igen blev det lite svettigt med luvtröja, så Dolly klickade raskt hem ett par linnen med koppelkrok från Le chien. Tack för snabb leverans – till vår semesterort och allt! Är inte lillan cool i sin armylook, så säg? Vi har ännu fler fina shoppingfynd att redovisa men först måste matte tydligen jobba lite för första gången på en dryg månad …

Långlinan från Dogtag matchar också. För att inte tala om gräsmattan!
Fötterna tillhör Dollys "mormor", som är mycket nöjd med sitt senaste barnbarn.

 Sailor sisters

2009-07-11 @ 12:07:36
Ni noterar att Dolly har växt massor sedan vi fick hem henne och det stämmer. Men hon är fortfarande en liten plutt - det är bara svårt att få rätt perspektiv på bilderna. Vid 8 veckors ålder låg hon under den "magiska" viktgränsen på 1 kg och drygt 11 veckor gammal mäter hon nu bara 18 cm i mankhöjd. Än så länge ser hon alltså ut att bli en toy.
Många har också undrat över hennes färg, som har flera olika nyanser. Jo, Dolly ska bli vit som vuxen, precis som sina föräldrar, men många vita pudlar föds tydligen med mer eller mindre gula och champagnefärgade inslag. I vilket fall så syns smutsen bra på henne så i dag har Dolly badat. Hon har även fått klorna klippta och lilla nosen rakad för första gången - helt utan strid! Maggie deltog också i dagens spa-aktiviteter och visade hur cool man bör vara i baljan. Sedan klädde pudlarna upp sig i matchande sjömansselar - redo för böljan!


Alle hund på däck! Attans, Dolly har gått i däck.


Selarna kommer från Dogo/Le chien och Maggies rosett från Modern dogg.

 Syrran är sotis

2009-07-09 @ 10:39:08

Update: Jag har ju glömt att berätta att matte och Maggie hade lite egentid i söndags. Vi lämnade snorungen hemma med husse och åkte in till stan för att fika med våra bloggfavoriter Fiona & Maxi. Bilder från vår träff på Himmelska hundar hittar ni här.
Leksaken på bilderna nedan kommer förresten från märket Petstage, vars söta och smarta prylar säljs hos Hungarian PetNet. Där hittade jag också ett helt otroligt pris på lyxiga flexikopplet Petite Elegance: 159 kr!

Nu har valpen bott hos oss i några veckor och den nya familjebilden funkar riktigt bra. Maggie och Dolly leker och busar och har redan stor glädje av varandra. Men visst blir det en del gruff också. Maggie ska ständigt förvissa sig om att hon fortfarande är nummer ett och är ganska svartsjuk. Ropar man på Dolly så kommer Maggie. Får lillan filmjölk till frukost så hetsäter syrran allt på två sekunder - trots att hon avskyr smaken. Fast Dolly är inte så värst mycket snällare. Hon retas gärna och försöker sno Maggies tuggben/leksak/mat, och har hon ingen framgång så sätter hon sina vassa valptänder i svansen! Ibland åker hon på spö, men samspelet funkar bättre och bättre. Dolly vet när hon ska underkasta sig och Maggie vet hur mycket (lite) hon kan ta i. Omvänd psykologi (som att lägga valpfodret i Maggies skål) funkar förresten inte alls. Och får de exakt likadana saker ska det ändå bytas och bråkas. Särskilt Maggie vet precis vad som är avsett för Dolly, och då ska hon ha det. Tja, helst ska hon förstås ha allt ...
Så här kan det se ut hemma:


Först tar Maggie alla leksaker och lägger i sin väska. Sedan lägger hon sig själv i Dollys väska.


Dolly leker med pipisen i bädden ...


... men strax är det någon annan som är pudel på täppan.


Matte kan i alla fall tjejerna samsas ganska bra om - tur det!

 Dollys första outfit

2009-07-07 @ 10:29:13
Glöm det där med att valpar inte går många meter ifrån matte och husse. Dolly är en morsk krabat som gärna drar till skogs - och förvånansvärt fort går det! Jag vill egentligen vänta med halsband och koppelträning tills vi gjort lite mer kontaktövningar och övat in några baskommandon, men vi kan ju inte riskera att hon springer ut i gatan. Sele och långlina kanske? Bra idé, men till och med de pyttiga modellerna jag beställde krånglar hon sig ur. Jag tycker inte att hon är sååå himla mini, men hon består väl av mycket päls och lite kropp. Lösningen fick till sist bli hoodien från Le chiens egen kollektion. Den har koppelkrok på ryggen i de minsta storlekarna och trycket fördelas så att lillan knappt märker om man måste stoppa henne med linan. Själva tröjan bryr hon sig inte om, den är mjuk och skön. Succé! Fast framför kameran har Dolly en hel del att lära av storasyster ...


Kamomönstrad hoodie från Le chien och nylonkoppel från Small to big.


Maggie visar hur man gör, i naturvitt skinnhalsband med svarta stenar från Swarovski/Le chien.

 Dolly drar i kopplet

2009-07-05 @ 08:49:43
Nejdå, vi har inte ens börjat med koppel än. Men Dolly har valt ut två färgglada textilset från Small to big, där hon inte bara provade utan provsmakade före köp:


79 kr för ställbart halsband och koppel. Fynd!
Fler bilder från shoppingturen hittar du här.

I Dollys hörna av garderoben hänger också det lila sammetshalsbandet med pärlor från Modern dogg, samt lite prylar som matte har klickat hem från Le chien:


Gul regnjacka från Monkey daze (Maggie har en rosa)
och kamo-hoodien Fleur de lis (japp, Maggie har en sådan också).


Grön och skön sele i fuskmocka, 225 kr.
Ställbar från 1 till 5 kilo och räcker hela livet!


Supersöt sailor-sele med matchande koppel och charm, 325 kr.
Här fick Maggie också ta del av kakan, hon valde en röd och Dolly en blå.
.

 Viva väskhunden!

2009-07-03 @ 15:42:39
Medan bloggen har legat nere har det ändå strömmat in kommentarer på gamla inlägg, bland annat klassiska attacker på temat "hundar ska inte sitta i väska, de ska gå, springa, busa och leka". Vad är det som får folk att tro att en hund som har en väska aldrig lämnar den? Tror de även att folk som köper bil aldrig mer tar ett steg? Eller att ungar som åker barnvagn inte får lära sig att krypa och gå? Jaja, trots sin ringa ålder har i alla fall Dolly redan varit ute på shoppingtur – och slagit till på just en väska. Maggie har testat många varianter och samlingen av lyxiga vrålåk är stor, men en favorit som aldrig går ur tiden är den billiga, lätta och välventilerade modellen från Pampet/Small to big. Prickig, söt och prydd av en pudel! Maggies väska är röd och nu är Dolly stolt innehavare av en likadan fast rosa:


Dolly provar sitt nya transportmedel. Tack, Ninnie, för bilden!


Så här såg syrran ut i början av sin karriär som väskhund.

 Hello, Dolly!*

2009-07-01 @ 19:26:10
Låt mig presentera Posh Poodle 2.0 – även känd som Maggies lillasyster Dolly! Semestern förgylls just nu av denna lilla vita valp, som troligen kommer att växa upp till en tjusig toy. Dolly är ett riktigt A-barn. Hon sover hela natten, äter glatt upp sin mat (pudlar kan annars vara ganska kräsna) och gör sina behov ute eller på tidning (en enda gång på mattan räknas faktiskt inte). Maggie har efter en mindre livskris börjat växa in i rollen som stolt storasyster och just nu trängs båda pudlarna i mattes knä. Tjejerna är inte släkt på riktigt men de kommer så klart från samma härliga uppfödare.


Dolly heter Tripwire Faith och spås bli en riktig stjärna!


Dagens outfit är ett lila sammetshalsband från Pet supply/Modern dogg.
Köpt till halva priset på deras nu pågående superrea!


Vi får väl se hur posh lillan blir. Hon visar i alla fall redan intresse för
designerväskor som den här mjukisen från Chewy Vuitton (Small to big)!


Nej, det här innebär nog inte en comeback för Hundmodebloggen. Åtminstone inte i samma skala som förut. Men det har kliat i tassarna sedan sist, och jag kunde ju bara inte undanhålla er den nya bebisen! Något nytt inlägg lär nog dyka upp med tanke på att det redan har beställts matchande outfits …

*Hello, Dolly! är titelsången till Broadwaymusikalen med samma namn. Den mest kända inspelningen gjordes av en viss Louis Armstrong 1964, som då petade ner Beatles från topplaceringen på Billboardlistan. Om du hellre läser än lyssnar kan vi även rekommendera Amanda Svenssons debutroman Hey Dolly.

RSS 2.0