Hjärtlig överraskning

2011-01-24 @ 22:14:23
Våra senaste shoppingfynd, päls och pärlor, gjorde succé. Och som grädde på moset hade Pernilla skickat med flera fina presenter! Hon måste vara synsk, för i paketet låg både de sötaste lillstrumporna och ett koppelset som jag hade börjat snegla på inför alla hjärtans dag. I Maggies favoritfärg rött, förstås. Tack snälla! Lillan invigde halsbandet i dag när vi gav oss ut på äventyr. Tur att hon var så snygg, för hennes transportmedel var ovanligt oglammigt!

Halsband (30 cm) och koppel med hjärtan säljs just nu till paketpris.

 

Matte har en handväska från Svenskt tenn, medan jag får åka Ikea-kasse. Just snyggt!

 

Dagens outfit: Körsbärströja från Doggie design/Le chien och hjärthalsband från My little closet.


 Puppia S/S 2011

2011-01-24 @ 21:58:40
Den tredje stora modedraken på P – Puppia – har också släppt sin nya katalog, men på grund av att matte behöver en ny mac mer än Maggie behöver kläder så har jag inte kunnat bläddra i den! Kan inte ni berätta om era favoriter så länge, så får vi se om jag håller med sedan? Klicka på bilden!


 Pinkaholic S/S 2011

2011-01-24 @ 21:52:24
Nu ska vi prata Pinkaholic! Bland nyheterna finns linnen, tröjor, tikskydd, klänningar och selar – och hybrider mellan de sistnämnda. Det klassiska marina temat tolkas på ett lekfullt sätt och vi applåderar att säsongens sängar har tagit sig upp ur pastellträsket. Serien Ramona bjuder i stället på knalliga blommor i rött och grönt! I övrigt är det som alltid mycket pastellfärger, men trots namnet är Pinkaholic generellt mer unisex än många andra märken – tassen upp för det. Här finns inget vi inte kan leva utan, men våra fyra favoriter är den gula ballerinaselen med tyllkjol, en flirtig sommarblåsa med röda accenter, en enkel tisha i blått och en preppy hoodie i lila. Hela katalogen (pdf) kan du bläddra i HÄR och beställer du via Posh pooches före den 31 januari så får du 10 % rabatt!


Pinkaholic är tyvärr värdelösa på att uppdatera sin hemsida, men man kan mejla PP för prisuppgifter.


Ramona i standardutförande. Finns också som soffa, hjärtformad bädd och väska.

 Vi vann!

2011-01-24 @ 01:11:41
Yes! Maggie är nu ett steg närmare hundvärldens Hollywood. Vi vann nämligen ett halsband från Maria Montazami Collection på Facebook! Tack, DogArtist! Nu gäller det bara att välja färg – svart, brunt eller vitt?


 Dagens vita vovvar

2011-01-23 @ 23:21:16
Maggie hälsar att hon inte tänker ställer upp på bild förrän hon har fått ett bad. Vilken tur då att Pixie och Alice skickade en dagens outfit!


Dagens outfit: Likadana luvtröjor från Puppy Angel.

 Får det lov att vara en tofs?

2011-01-22 @ 17:43:20
I torsdags var det världspremiär för Maria Montazamis samarbete med DogArtist på inredningsmässan Formex. Hollywoodfrun är själv hundägare till malti-poon Bella och har designat halsband och koppel som matchar hennes nya kollektion med tofsprydda handväskor. Om du lämnar en kommentar hos DogArtist på Facebook i dag så kan du vinna ett halsband till vovven! Och Amelia (där Maria bloggar) lottar ut ett helt set, värt 1900 kr, så ta chansen att få lite gratis glamour!


Montazamis monter på mässan. Bild lånad från bloggen.

Koppelsetet du kan vinna hos Amelia. Tävlingen avslutas den 28 januari.


 Flygande start – och platt fall

2011-01-22 @ 15:33:15
Maggie och jag gick till posten och hämtade ut paketet från 4hotdogs. Packade under stor förväntan upp vår nya Pet fly, Wings Black limited edition, och gud så snygg! Helsvart, i präglat konstskinn och mocka, med sobra beslag i matt silver. Insidan, filten och bottenplattan är precis som på originalet i lila leopard, vilket ger en välkommen accent. Men! Kring fyra av fem lufthål på ena kortsidan fattades nitarna på insidan! Dels var kanterna vassa som knivar, dels kommer nitarna att ramla av. Jäkla fuskbygge! Jag har mejlat butiken och håller nu tassarna för en problemfri reklamation.


Vilken besvikelse!

 Puppy Angel S/S 2011

2011-01-21 @ 13:29:03
Åh, vad roligt att fler rykande heta kollektioner börjar rulla in! Jag lyckades få en sneakpeak på Puppy Angels nyheter och nu är det äntligen okej att skvallra. PA firar 10-årsjubileum 2011 och katalogens inspirationsbilder skriker fest. När det gäller sommarens trender är de tre främsta influenserna Rock'n'roll, Barbie och Marine. Och det är den krispiga kryssningslooken som jag tycker att märket lyckas allra bäst med – med klänningar, fyrbenta sjömanskostymer och lyxiga hårspännen. Spana också in de uppdaterade väskorna och de klickar av lime, grönt, lila och orange som sticker ut i den rosa floden. Klicka HÄR!


På tal om färg så har Anna fina kartor över kollektionen. Vi snodde helt fräckt den röda!

 Dagens fab outfit

2011-01-20 @ 23:36:33
Jo, ser ni, det var en tjuvtitt på del två av vår beställning. Fuskpäls har ju varit en enorm trend den här säsongen och det finns ingen anledning att sluta än. Men vi går mot ljusare tider och därmed klarare färger! Pälsjackan Mink coat kommer från DearDog, ett märke som My little closet är distributör för i Sverige. Maggie har inte testat det förut, men lär göra det igen eftersom plagget sitter som en smäck. Jackan knäpps med rejäl kardborre och bollarna på ryggen är en rolig detalj. Sugen? Den finns i tre färger och kostar 299 kr.



Dagens outfit: Fuskpäls och pärlkoppel från My little closet, kviltat blinghalsband från Puchi/Posh pooches och cerise rosett med pyttepärlor från Pudelparadiset.

 Pärlor på posten

2011-01-20 @ 22:36:19
Nu har vårt FabuLeash anlänt och när vi packade upp pärlorna var det koppelkärlek vid första ögonkastet! Handtaget är blankt, blingat och långt nog att trä över armen. All hardware är silverfärgad och snygg och den säkra koppelhaken ger ett extra plus. Pärlorna är trädda på en vajer klädd i transparent plast och den ska man alltså inte kunna dra sönder i första taget. Som alla smyckeskoppel är FabuLeash lite stelt i början, men det faller fint ändå och ser sammantaget lyxigt ut. En glad överraskning var att pärlorna på vissa ställen bryts av med små blingade ringar, vilket underlättar matchning med kristallprydda halsband! FabuLeash hittar du i två modeller och flera färger hos My little closet för 129 resp 199 kr.


Mega-matte och mini-Maggie på provpromenad.


Närstudie av blingdetalj, handtagsfäste … och oklippta klor.


Mäh! Vad är det här för rosa fluff? Med bollar och röda snören i skinn?

 Vårstädning

2011-01-20 @ 16:29:39
Har ni förresten sett att vi försöker väcka vårkänslor med nya, fräscha färger här på bloggen? Headern har dessutom bara en pudel nu och Maggie har lagt in en nytagen bild i menyn. Uppdatera sidan om det inte syns! Just nu delar vi en semla för att fira att matte har en ledig helg, men sedan ska vi svara på era kommentarer. Och äntligen hinna visa upp våra senaste shoppingfynd som anlände i början av veckan!


 Dagens outfit

2011-01-18 @ 19:43:29
I dag blåser man ju nästan bort! Och tö är inte kul för typer med tassar. Maggie skulle gärna stanna inne om det inte vore för att hon måste ha sin dagliga dos Frolic. Tur att bageriet ligger nära!


Dagens outfit: Regnjacka från Pinkaholic (svart fleecetröja från KvK under),
halsband med hjärtan från My Hollywood Dog och rosett från Pudelparadiset.


Den som väntar på något gott … fäller gärna ut tanden, tydligen.

 Lillstrumpa!

2011-01-18 @ 14:33:55
Senaste nytt hos My little closet: Sötaste hundstrumporna! De färgglada sockarna har halkskydd undertill och passar små vovvar som vistas på kalla golv eller är ute på hala promenader. Kan också vara en bra inkörsport för jyckar som är lite skeptiska till att prova skor. Hos Dogglas hittar du ytterligare ett par modeller, de roligaste pryds av dollartecken eller jordgubbar.




Strumporna finns i storlek S–L och kostar 65 kr för ett 4-pack.
Sista setet visar undersidan med gummitassar.



Dogglas är marginellt dyrare: 69 kr per set.

 Het hundshop

2011-01-17 @ 23:32:48
Dags för Danmark! Vi gick på jakt efter en ny Pet fly och lyckades nosa upp den snyggaste någonsin, Black Wings, hos danska butiken 4hotdogs. Jag trodde att det var omöjligt att fortfarande få tag på denna limited edition-väska, men för 1099 DKK är den nu på väg till Sverige. Vi hade dock kunnat bränna det beloppet många gånger om – kolla här vad mycket fint:




Ekologisk leksak från Simply Fido, 149 DKK. Och lyxcharm i sterling silver, 399.


Glada godispåsar, 119.




United pets bajspåsehållare Bon ton nano i lack, 99.



Blått halsband med bombastiskt bling, 249.



Bagelbädden Versailles – 399,50 på rea!




Miljövänligt spa-set från Aroma paws, 299.



Gosiga dubbelsidiga filtar till sängen/väskan, 299.




Godisburkar från Bon Chien – samma märke som på fodertunnan du gillar, Hedvig!



Äntligen! Kom till matte!

 Dagens outfit

2011-01-16 @ 16:40:14

Dagens outfit: Jacka från Puppia, nithalsband från For pets only, äppelcharm från Le chien
och en av rosetterna vi fick med som bonus i senaste leveransen från Spoiled dog. Tack!

 Salg i Oslo

2011-01-16 @ 05:08:55
Ända sedan vi startade bloggen har jag och Maggie drömt om att åka till norska Pet shop girls och shoppa loss. Vi har fortfarande inte satt en tass där, men en dag måste vi bara åka dit. Så länge spanar vi in deras januarisalg där man kan göra fina fynd. Kläder, accessoarer, sängar, väskor och leksaker står på reamenyn och ni med större hundar borde spana in de rockiga halsbanden i serien Punk!


Hundtandsmönstrad ulltröja, 250 kr (398).
Halsband Punk, 198 kr (898).
Lyxsängen George i svart kroko, 1998 kr (3298).
(Alla priser i NOK.)

 Världens bästa läsare

2011-01-16 @ 04:22:30
Tack snälla ni för alla varma hälsningar och kommentarer! Jag hade inte vågat räkna med ett sådant stöd och så stor förståelse – men egentligen borde jag ju inte vara förvånad. Eftersom ni är världens bästa läsare, menar jag. Skuldkänslorna är inte helt lätta att skaka av sig, har man tagit på sig ansvaret för ett litet liv så kan man ju inte bara frånsäga sig det. Men jag blir peppad av era ord och försöker fokusera på att det här verkligen är det bästa för Dolly/Pixie. På många sätt innebär det här en slags lättnad också, även om hon alltid kommer att ha en mycket speciell plats i mitt hjärta. När jag lämnade henne i Skåne den där kvällen för några veckor sedan och tårarna rann, då sa Nicki "tänk på att det är jobbigast för dig, titta på henne så glad hon är". Och precis så var det.

Stora kramar till er alla! Här är en nytagen bild på Pixie – i riktigt pampig pudelman:


 Dolly drar vidare

2011-01-14 @ 11:22:30


Varför är Dolly på semester? När kommer hon hem? Ni har undrat – och jag har duckat lite för frågorna. Nu är det dags att berätta hur det ligger till. Det vi kallade semester var redan från början ett försök till omplacering. Dolly har bott i Skåne några veckor på prov – och i dag blev det bestämt att hon ska stanna där! Anledningarna är delvis privata och jag hoppas att ni respekterar det. Livet blir ju som bekant inte alltid som man har tänkt sig. Men kort sagt tvingades vi inse att Dolly behövde och förtjänade en ännu bättre tillvaro än vad vi hade möjlighet att ge henne.

Dolly och Maggie har inte funkat så bra ihop som vi hade hoppats, vilket drabbade båda hundarna på olika sätt. Det var svårt att lämna bort Dolly, men när sorgen och saknaden började lägga sig så insåg vi att beslutet var det enda rätta. Nu är jag otroligt glad över att hon får en ny familj i matte Nicki och mellanpudeln Alice. Som ni har sett på bilderna så har Dolly och Alice snabbt blivit som ler och långhalm, de kompletterar varandra i temperamentet och utgör en fantastisk liten flock. Dollys päls är redan på utväxt till utställningsringen, hon ska testa agility framöver, och varje dag får hon träning för både kropp och knopp. Tusen tack, Nicki, för att du tar så väl hand om henne!

Jag är också glad över att kunna behålla kontakten med Dolly – eller Pixie, som är hennes nya namn. Vi kommer att träffas ibland och hon lär säkert gästspela här på bloggen i framtiden. Men annars är vi tillbaka där vi började, med Maggie som enväldig pudelprinsessa. Denna dominanta dam är på gott och ont en ensamhund, en egohund, och hon har levt upp här hemma sedan konkurrensen försvann. Hittat tillbaka till sitt vanliga jag: lite knäpp och krävande – men alldeles, alldeles underbar. Och, som ni vet, med en osviklig känsla för stil. Hoppas att ni vill fortsätta följa henne!

 Dosha dog till Sverige

2011-01-12 @ 19:20:38
Redan för två år sedan bloggade vi om tjusiga halsband från Dosha dog – och nu kommer märket till Sverige via Posh pooches! Förutom den prunkande blomkollektionen Petals finns det flera olika linjer med pärlor och slipade stenar i vackra färger. Hundarna Dosha och Porky (mullig mops) är märkets musor och tillverkningen sker enligt uppgift med kärlek och till 100 % för hand. Produkterna görs av äkta läder, äkta stenar och mässing, och blir vattenavstötande tack vare en giftfri finish. Halsbanden finns, med vissa undantag, i storlekar från XS till XL och nästan alla har matchande koppel. Dosha dog gör även selar och katthalsband – och under avdelningen Petites hittar du set i storlekar ner till XXS för de minsta vovvarna (halsmått 17,7–21,5 cm). Prislappen? Från 399 kr och uppåt.


Kollektionen Happy campers tillhör nyheterna …


… liksom blingade Imperial.


Vår favorit heter Pebbles! Pebbles Petite finns i extra många färger.


Den pärlbeströdda selen finns med bling antingen på hela remmarna
eller bara på den lilla mittbiten vid d-ringen – som pryds av en signaturbricka.

 Fab update

2011-01-11 @ 16:08:01
Vi har haft en trevlig mejlkontakt med PernillaMy little closet och kan nu avslöja att de glammiga kopplen från FabuLeash snart finns i butiken i fler färger! Yeah! Efter att ha fått agenturen att finkamma lagret lyckades hon dessutom lägga tassarna på det sista pärlkopplet ur kollektionen Boutique. Maggie ser fram emot att klicka hem blinget och bli ensam om det på stan i vår!


Pärlor är posh!

 Blingbox

2011-01-11 @ 15:08:44
Fynden fortsätter på förvaringsfronten, med små smyckeaskar till id-brickor och charms. Perfekt till resan! Eller hemma – för den ordningssamma. Pawprint säljer märket FouFou dog, vi håller tassarna för att den här produkten tänker dyka upp i sortimentet.


Söt och praktisk liten box …


… med "krokar" för tre hängen.
Jordgubbscharmen kommer också från Foufou dog, 89 kr.

 Veckans kap till kläderna

2011-01-11 @ 03:47:06
Många av er har efterlyst galgar till vovvens garderob. Det finns en hel del fina, men vi har inte hittat några prisvärda – förrän nu. Titta in på Dobaz rea så kan du snart hänga upp varje plagg hemma för endast en femma!


Vit plastgalge med diskret logga, 5 kr.

 Skön söndag

2011-01-09 @ 20:51:11
Hoppas ni har haft en härlig helg! I dag besökte matte Fotografiska (museet) – och vad hängde där om inte en pudel? Minst lika fin är bilden från de vita vovvarnas söndagspromenad.


Utställda …


… och uppställda!

 Reafavoriter

2011-01-09 @ 04:38:07
Nu har Posh pooches uppdaterat sin rea med ännu fler plagg och accessoarer, främst från Puppy angel. Det är nästan så att plånboken tackar för att allt inte finns i rätt storlek, för vi är sugna på en välfylld shoppingkasse:

Lovely ribbon halsband, i silver eller guld (eller rosa), 199 kr.

Matchande koppel, 179 kr.

Hårsnodden Crystal daisy, 45 kr.

Hollywood premier pälskappa, 339 kr.

Twisted polotröja, 269 kr.


 Blomregn

2011-01-08 @ 19:25:51
Tassen upp för att det blev en vit jul, men om vi måste dras med nederbörd får snömassorna gärna övergå i ljummet sommarregn. Vi längtar nämligen efter att få göra stan i den här solgula regnjackan från Klippo – ett märke med en trevlig detalj: På varje plagg finns en extra liten D-ring där man kan fästa id-brickan eller en charmig charm.

Polka dot and daisies raincoat har tusenskönor på ryggen och prickigt foder.

Supersött!


 Flyttfeber

2011-01-08 @ 00:00:08
I dag har matte haft fullt upp med att inviga sin nya arbetsplats – Aftonbladet har nämligen flyttat från Globen in till city. Bättring på bloggfronten utlovas i morgon!


 Matchat i mocka

2011-01-07 @ 04:32:08
Högt upp på önskelistan just nu står ett helt set med matchande accessoarer från amerikanska Susan Lanci. I ett ekologiskt tillverkat supermaterial, typ mikrofiber möter mocka, gör hon vackra halsband, koppel och hårspännen med bland annat blingade rosetter. Designen balanserar snyggt på gränsen mellan stilig och sockersöt, och de 30 (!) färgvalen skapar angenäm beslutsångest. Som pricken över i vill vi dessutom ha den lilla påsen med pyttesmå reseskålar att spänna fast på väskan. Maggie är sugen på den fräscha färgen melon medan matte lutar åt brandgula marigold eller knalliga royal blue. Vad säger ni? Klicka upp färgkartan och tyck till!


Serien Big bow har just stora rosetter – och gnistrande knappar.
Halsband 36 dollar, koppel 44 dollar och hårspänne 15 dollar hos Funnyfur.



De små resekålarna i Travel bowl pouch set är endast 6,4 cm i diameter.
Påsen pryds av designerns signatur, en liten tass. 30 dollar.




Hårspännena finns i tre storlekar och det här tycker vi är finaste färgerna.



Vilken är din favorit?

 Mopsmys

2011-01-06 @ 22:14:58
Här får ni en närmare titt dels på Maggies nyårsklänning, dels på den gosiga filten hon fick i julklapp. Det är modeoraklet Cecilia Blankens som har designat den för barnklädesmärket me&i – och den ingår i en hel kollektion med mopstryck. Söt va? Att satsa på babyfiltar till vovven är förresten ett allmänt bra tips, mjukare kvalitet finns inte!


Partyprinsessan slocknade snabbt efter tolvslaget.

 Rumpvärme på vägen

2011-01-06 @ 21:39:10
Tökaos gick snabbt över i snökaos – igen. Vi har tipsat om små värmedynor och filtar förut, men de amerikanska jyckarna ska ju alltid vara värst. Kolla här vad de kan mysa i under frostiga bilfärder!

Värmesäte till bilens mittkonsol, 80 dollar hos Funnyfur.


 Dagens ränder – och rea

2011-01-06 @ 04:39:26
Psst! Posh pooches januarirea startar klockan 08.00. Vissa nattarbetare ligger och sover då, så kanske hinner ni före Maggie till fynden. Här står i alla fall två shoppare i startgroparna:


Dagens outfit: Tröjor från Trixie och silverhalsband från Le chien.


 Blingade läsartips

2011-01-05 @ 22:18:55
Tänk vilken service man får av er läsare ibland! Nu har Nicki mejlat och tipsat om två röda halsband som skulle passa perfekt till Maggies senaste outfit i allmänhet och till jackan i synnerhet. Det första kommer från Dogglas och det andra är av märket Malucchi och uppnosat i en schweizisk (!) webshop. Man tackar!


Läderimitation med gröna stenar, 149 kr.


Blingat kalvskinn, cirka 490 kr.

 Dagens outfit

2011-01-04 @ 22:53:20



Dagens outfit: Grön mjukisoverall från Puppia, röd racerjacka från Puppy angel,
vitt nithalsband från For pets only och rosett med nyckelpiga från Ebay.

 Slutsålt på skohyllan

2011-01-04 @ 21:27:59
Nu är vargavintern tydligen så hård att det har blivit brist på hundskor.


 Fabulösa FabuLeash

2011-01-04 @ 00:48:53
Nu har vi nosat upp något riktigt glammigt! FabuLeash är precis vad det låter som – fabulösa koppel, för riktiga lyxlirare. Modellen Haute (yes, som i haute couture) tillverkas av fasettslipade swarovskikristaller eller pärlor och har en platinafärgad mässingslänk sammanvävd med mjukt läder som handtag. Prislappen blir naturligtvis skyhög, men tack och lov finns det även tre budgetkollektioner med stenar av akryl i massor av fina färger. Jewel och Fab har handtag av nylon och aningen dyrare Boutique av läderimitation. Dessutom har man inte bara tänkt på yta utan även på funktion: Kopplet är starkt och klarar en dragkraft på hela 70 kg! Svenska My little closet säljer den enklaste modellen med pärlor och vitt handtag för 189 kr, men jag har mejlat och frågat om de möjligen kan ta hem min favorit från USA. Håll tassarna!


Värstingvarianten i färgen Sapphire, 395 dollar …



… och budgetbanden Rose och Crystal, 17 dollar.

 Q som i qnappast

2011-01-03 @ 23:15:00
Vi har blivit småspammade av Qpuppies som vill att vi ska kolla in deras shop. Det har vi gjort, men sortimentet är varken stort eller snyggt och består mest av Juicy couture-kopior … Så tack, men nej tack!


 Sötnosar i stereo

2011-01-02 @ 22:55:45
En sak som slår mig varje gång jag får nya bilder på Dolly och Alice är att de är så synkade! Inte nog med att de matchar, de verkar även göra i princip allt i stereo:




Dagens outfit: Jackorna TGIF från Puppia.

 Gnistrande gott

2011-01-02 @ 19:22:07
Tack för alla fina nyårshälsningar! Hoppas att ni har fått en bra start på 2011. Den som redan saknar de färgsprakande fyrverkerierna (synen alltså, inte ljudet) kan ordna lite glitter i tillvaron på annat sätt: Pawprint har fått in nya charms från FouFou dog och sötast av alla är dessa cupcakes!


Klar, rosa, blå eller multi – 129 kr.

RSS 2.0