Gott nytt med rabatt

2009-12-30 @ 04:53:22
Le chien firar in det nya året med att ge alla kunder en rejäl rabatt: 20 % på allt! Skynda fynda – erbjudandet gäller bara i dag och i morgon – och knappa in koden 2010 i kassan. Matte har precis klickat hem de snygga hundtandströjorna och nya pudeltrosor!


Ord pris på godbitarna är 295 kr resp 195 kr.

 Storken har kommit

2009-12-29 @ 19:47:50
… med två små pojkar! Marianne hälsar att toytiken Cayenne har fått två chokladbruna hanar, natten mellan juldagen och annandagen. Pappa heter Melvin och är en minikille på 24 cm, så de här grabbarna lär bli riktiga pyttepudlar. Valpsugna spekulanter – hör av er till kennel Tripwire!

Här är vi endast en dag gamla!

 

Mamma Cayenne – vilken sötnos!


 Julhälsningar

2009-12-28 @ 18:59:31
God fortsättning! Hundmodebloggen tog ett välbehövligt jullov, men nu är vi tillbaka igen. Hoppas att ni har haft en lika mysig högtid som vi, att tomten kom och att alla vovvar fick smaka julskinkan. Tack för alla fina hälsningar! Här är ett litet urval av de julkort som trillade in i vår mejlbox:






 … och vinnaren är …

2009-12-21 @ 04:29:58
… den ljuvligt söta papillonvalpen Daisy och hennes matte Linnea! Stort grattis till vinsten i vår supertävling – nu har ni 300 kronor att shoppa för hos Posh pooches! Daisys favorit i butiken är mysiga bädden Love Boat från Puppy Angel, kanske blir det just den som klickas hem? Som en sann fashionista har hon också en egen modeblogg, kolla in den. Grattis än en gång!

Till alla er andra – tack för gulliga inlägg med fina motiveringar. Ni får hoppas på tur nästa gång, för jag hoppas att Anna och jag kan köra en tävlingsfavorit i repris!

 Snö och slutspurt

2009-12-20 @ 23:29:57
En halvtimme kvar av tävlingen nu! Spännande! I väntan på dragningen av vår vinnare får ni en bild på snöiga sötnosar:


Fleeceoveraller från Hurtta Pro, halsband från Mirage och koppel från Malucchi.
Inte särskilt välmatchat, men en väl fungerande vardagslook!

 Glädjande gåva

2009-12-19 @ 04:05:49
En hel vecka utan uppdatering – får man skylla på julstöket? Nu närmar sig i alla fall både tomten och dragningen av vår vinnare, så ni som ännu inte har tävlat ska passa på fram till midnatt på söndag. Som tack för samarbetet har tjejerna fått de här söta halsbanden från Posh pooches! Tassen upp! De blir roliga till våren, men just nu snackar vi mer fleece än flärd … Matte har plåtat sina stelfrusna små snögummor och lovar att få upp bilderna i helgen!


Fruity (med körsbär!) till Maggie och Crown hearts stars till Dolly.
Bakom designen står Quido Petz. Tack!



 Valp till salu!

2009-12-12 @ 00:27:29
Update: Joy har fått ett nytt hem – och heter numera Molly!

Drömmer du om
en egen Dolly? Jag pratade med min underbara uppfödare Marianne, och hon berättade att lilla Joy, som har samma föräldrar som Dolly, behöver ett nytt hem. Hon är 11 veckor gammal nu och alltså redo att flytta på momangen. Pappa Spike är toy och mamma Fanny är liten dvärg – vilket Joy också ser ut att bli (men man vet ju aldrig). Om du har pudelplaner, tveka inte! Härligare hundar finns inte! För den som behöver lite längre betänketid har Marianne två toykullar (svarta/bruna) på gång till årsskiftet, bland annat efter Maggies mamma Trixie. Nya foton på Joy utlovas snart på kennelns hemsida, men här är en bebisbild så länge:


Joy var ensam i sin kull men fick hänga med en annan.

Stora Stockholm drar igång om några timmar, och jag hade ju tänkt åka dit för att titta och shoppa. Men den publicistiska plikten kallar hela helgen, så jag måste byta ringarna mot redaktionen. Synd … men jag hoppas att ni som ska dit får kul! Och vi som missar alla mässerbjudanden kan ju alltid trösta oss med att Le chien har 15 % rabatt på hela sortimentet under lördag och söndag. Ange bara koden HUND2009 i kassan!


 Winter wonderland

2009-12-10 @ 20:19:48
Många är nyfikna på nya klippmaskinen, så här kommer svar på era frågor: Moserns skärbredd är 46 mm och den lilla trimmerns 28. Den stora laddas på 1,5 timme och håller sedan i 1 timme. Men det medföljer ett extra batteri, som ständigt kan stå i stationen, så man behöver aldrig vänta på laddning! Priset för båda är 1 550 kr hos Häromi, och så här skriver en nöjd läsare:

Köpte precis likadant set från Häromi i våras, den stora är kanonbra, men den lilla har något för vassa skärkanter, lätt att man råkar spetsa huden liksom. Sen förstår jag inte överhuvudtaget varför man vill ha maskin med sladd när det finns sladdlösa! Tips: Häromi säljer även ett skärhuvud med finare tandning ("Fine") till den stora maskinen, lyfter upp pälsstråna bättre och mindre risk att skärtänderna nyper simhuden mellan tårna eller ljumskvecken. Njut av ditt nya fynd!

Ja, vi njuter – både av renrakade nosar och av tjejernas nya julkläder! I dag kom det nämligen post från Posh pooches, med gosiga tröjorna Winter Wonderland från Puppy Angel. Söta sweatshirt-hoodies, med bollprydda luvor kantade med mjukaste päls! Trycket med snögubbar är otroligt sött, och från vantarna på ryggen går det riktiga, flätade snoddar upp till axlarna. Fullträff!

Tröjan finns i tre färger (även beige) och kostar från 269 kr. Storlek S–XL.



 


 Rosa redskap

2009-12-08 @ 23:20:05
Nämen, vad har vi här då? Jo, tjejernas nya klippmaskin! Äntligen finns det en Moser i huset, och dessutom en rosa. Sladdlös, kraftfull och tyst – och när man köper den hos Häromi får man en liten Wahl-trimmer till tassarna på köpet. I går gick jag loss på Dollys lurviga nos, och i kväll har Maggie blivit badad och ansad, så nu kan vi ta nya outfitbilder utan att skämmas!


Det skadar ju inte att maskinerna matchar badrummet.

 Öppna luckor och fynda

2009-12-06 @ 21:53:23
Andra advent – och hög tid att handla julklappar! Till din fyrbenta favorit kan du fynda i flera olika adventskalendrar på nätet. Min favorit är norska Pet Shop Girls, som släpper modegodis till pangpris varje dag fram till jul. Missa för hundan inte lucka 2! Bakom den hittar du Pet Flys värstingväska för bara 498 (norska) kronor! Erbjudandet gäller nya (!) modellen Sugar skull i storlek S, och från Sverige går det utmärkt att beställa via telefon eller mejl. Ett plus är att alla erbjudanden gäller så långt lagret räcker, och inte bara den dagen som luckan öppnas. Hos Pudelparadiset, Pupstore och Spoiled dog måste man vara snabbare – hos den sistnämnda får du till exempel 15 % rabatt på allt, men bara i dag fram till midnatt!


 Dogs älskar Dansband!

2009-12-04 @ 16:53:05
Nu ska vi göra helt skamlös reklam här i bloggen. Men inte för hundmode – utan för dansband!
I morgon, lördag, tävlar nämligen Maggies och Dollys morfar, även känd som "Lasse Piano", med sitt band Candela i Dansbandskampen! Så kolla in SVT1 klockan 20 – och rösta! Ring 099-220 03 (kostar 3,60) eller 099-320 03 (kostar 9,90, varav 8,50 går till Världens Barn).
Du kan också sms:a 3 (Candelas startnummer) till 72211 eller 72999 (kostar 3,60 resp 9,90).
Gör det! Vi ska rösta minst hundra gånger!


Vi hejar på Martin, Billy, Frasse, Maria, Lasse och Magnus!


 Damasker & dojor

2009-12-02 @ 20:54:01
Läsaren Lena, som också har en vit pudel, efterlyser damasker för att slippa duscha leriga ben varje dag. Och visst finns det, till exempel här och här. Men sådana skydd rekommenderas endast för korta rastningar, under utställningar, och är inget som tål riktiga promenader. Vad göra? Tja, på med overall och/eller skor! Maggie gillar sina boots från Little Lily (finns hos Modern dogg) som skydd mot salt och snö, men särskilt vattentäta är de ju inte. Det ska däremot Neo Paws, som Häromi tipsar om på sin sajt, vara. Det är höga skor i neopren, som sägs hålla hög kvalitet och sitta kvar på tassen. De ska även vara rekommenderade av veterinär. Prislappen är dock lite saftig: 340–380 kr för ett par skor (så glöm inte köpa 2 förpackningar om du ska testa), men jag är nyfiken. En modell som står emot väta, och som vi har provat, är annars Muttluks. De finns både med och utan värmande foder och mattes och Maggies recension av dessa hittar du här.

Neo Paws i storlek S mäter 5 x 3,8 cm. Finns upp till XXL, som är 12,5 x 9,5 cm.


 Dollys nya frilla

2009-12-02 @ 05:30:36
Vad roligt att så många är med i tävlingen! Ni som ännu inte tagit chansen – gör det. Man måste inte ha en egen blogg för att tävla (även om det ökar vinstchansen).

Här kommer äntligen den utlovade "efter"-bilden på Dolly. Hon fick en omgång med saxen när matte tröttnade på att rasta-borsta-bada-rasta-borsta-bada dagen lång, och visst är hon söt! Fast lerig lyckas hon ju förstås bli ändå – till skillnad från syrran som alltid trippar på tå …


I dag var Dolly trött på rosa och ville sporta en lite rockigare look:
Svart ulltröja från ACB-konst och orange halsband från Bobby/Modern dogg.

RSS 2.0