Happy Halloween!

2009-10-31 @ 15:13:11
Bus eller godis? Är man ett litet pudelmonster behöver man inte välja! I kväll ska Maggie och Dolly ha fest hos hundvakten medan matte och husse firar bröllopsdag med middag på en av Stockholms Michelin-krogar. Trevlig helg!


 Shoppat hos StB

2009-10-30 @ 20:48:43
Här är senaste tillskottet i hundgarderoben: Två vintage cardigans från Puppy Angel. Tjocka och mjuka med luva, dragkedja och fint silvertryck. Maggie knep den rosa och Dolly slog till på en svart. Dessutom fick Dolly ett snyggt mockatäcke med zebrakanter (syrran har ett med leopard) och Maggie fick en ny pudelväska eftersom hon har älskat sönder den gamla under sina två år. Small to big är numera återförsäljare för Puppy Angel – du kan bläddra i katalogen och beställa vad du vill direkt i butiken!

Kolla vilka fina fynd man kunde göra i realådan!


Tjejerna tog storlek L för den lite bylsiga hiphoplookens skull.

Och för att M satt som korvskinn.


Pris: 389 kr.


Dollys täcke var på rea för 299 kr. Tjusigt va?

 


 Tävla om en Port-A-Poo!

2009-10-29 @ 21:07:37
Kommer ni ihåg att vi för några veckor sedan skrev om den lilla bärhjälpen för bajspåsar? (Om inte, kolla HÄR.) Nu lottar återförsäljaren Härliga Hund ut en Port-A-Poo på sin nystartade butiksblogg! Poo passar koppel som är upp till 2,5 cm breda och Mini-Poo passar upp till 1,8 cm, plus flexi. Vinnaren får välja storlek och färg – prova genast lyckan du också!


Vi hoppas på en svart Mini!

 Citydogs på stan

2009-10-28 @ 22:10:19

I dag inledde jag min välförtjänta skiftledighet med att ta ut pudlarna på stan för shopping och fika. Tillsammans med Fiona och hennes bedårande valp Tindra gjorde vi först Modern dogg. Tindra provade 711 jackor medan Maggie slet upp en förpackning bollar (som matte sedan fick köpa – smart jycke det där). Vi köpte också ett favoritkoppel i mjukaste svart skinn från franska Bobby och botaniserade bland de ursöta plysch-tröjorna med läskiga paljettmönster som säljs till pangpris nu inför Halloween. Butiken väntar på en fet höstleverans med mysiga plagg från Petsonality, och i väntan på dem kan man fynda på den nyöppnade vintagehyllan! Den som lämnar in prylar får rabattcheckar på 15 %, så bege dig till genast till Gamla stan med plagg din vovve har tröttnat på eller växt ur.

 

Sedan bar det av mot Small to big, för första gången på alldeles för länge. Maggie gick upp i brygga av att få träffa Ninnie igen, och stället var fullt med härliga stammisar. Pudlarna busade, hetsåt lite köttbullar, och Dolly charmade alla nya bekantskaper med sitt coola sätt. Och visst blev det lite shopping här med. Vad får ni se i nästa inlägg!


Dagens outfit:
Dolly: Lila tröja från Petsonality, halsband från Malucchi, koppel från Iaas och rosett från Le chien.
Maggie: Röd tröja från Petsonality, koppelset från Iaas och rosett från Gustaf & Evita.


Halloweenplagg och vintagehylla hos Modern dogg.

Maggie myste lite i väskan …


… och Dolly myste med Sveriges bästa hundkonstnär Erik Hedin.


Hela pudelgänget! Här ser ni också Dollys nya frilla, fortfarande lite formklippt men mycket kortare. Det kommer nog aldrig att bli någon lejonman här ändå, Maggie tuggar nämligen på lillasyster så att pälssvallet blir till taniga testar.

Vid det här laget hade söta Tindra slocknat för länge sedan …


… men så här ser hon ut! Tack för i dag!


 Hundmodebloggen svarar

2009-10-27 @ 05:40:39
Här kommer svaren på era frågor – som handlade mer om pudlarna och mindre om mode. Håll till godo!

Vad äter Maggie & Dolly för foder?
Torrfoder: Orijen puppy. Tre gånger om dagen. Maggie får också valpfoder, annars snor de varandras mat. Det extra fettet och proteinet gör bara hennes nätta lilla kropp gott, hon har faktiskt lagt på sig 2 hekto sedan Dolly kom! De får äggula ett par gånger i veckan, plus en hel del godis, pålägg och smakprov på "människomat". Båda har plåtmage och kan äta det mesta. Maggie är finsmakaren i familjen, hon älskar oxfilé, brieost och glass!

Vad är det jobbigaste med att ha två hundar jämfört med att bara ha en? (om man nu bortser från det självklara såsom kostnader x 2)

Promenaderna och logistiken, och att man hade glömt hur jobbigt det är att ha valp. Jag var bortskämd med en prydlig pudel som trippade fot medan jag jonglerade handväska, hundväska, mobiltelefon, shoppingpåsar, cigaretter och busskort. Nu har jag en bångstyrig bomullstuss som studsar, strejkar, springer – och aldrig en ledig hand. Det är krångligare att gå på stan, resa, hälsa på hos folk – eller hitta hundvakt – med två. Det är också svårt att träna valpen när den andra hunden är med, och de lär varandra olater snabbt. Maggie har dessutom regredierat (precis som barn som får syskon) och "glömt" mycket av sin fostran, så ibland har jag två bebisar …

När ska Dolly på utställning nästa gång?

Vet ej … Jag är helt enkelt inte intresserad av livet i ringen utan har skaffat hundarna som sällskapsdjur. Dolly skulle eventuellt vara foderhund, men när det inte blev så har uppfödaren inte legat på mig angående anmälningar. Och jag har inte tagit itu med det själv.

Visar Maggie någon gång att hon vill ha husse/matte för sig själv och Dolly ska bort … tänkte på släkträffen ni åkte på o Dolly inte var med, blev Maggie besviken när Dolly kom tillbaka efter några dagars ledighet?
Nej, tjejerna blir bara glada när de ses. Varje ny dag inleds med ett pudelfnatt deluxe, av lycka för att kompisen fanns kvar även denna morgon. Med det sagt kan de bli sotis på varandra titt som tätt, kämpa om mattes uppmärksamhet och trängas för att komma närmast. Maggie kan vakta mig lite och stå på sängkanten/soffkanten och morra åt Dolly när hon kommer för att bli upplyft.

Jo, är Dolly lejonklippt eller är det t60? På nyaste bilderna ser hon nerklippt ut. Tröttnade matte på att odla tovor?

Dolly är lejonklippt (à la valp) och har just nu massor av päls. Tovar gör hon knappt, inte än på ett par månader. Men det fastnar löv och lera och fan och hans moster, och Dolly är ingen dam utan en lortgris som gärna rullar/gnider/gräver/plaskar. Och i dag har båda pudlarna tid hos sin stylist, så jag kanske återkommer med ett helt annat svar inom kort …

Hur har det gått med Maggie och Dolly? Har Maggie tagit en storasyster/mammaroll med henne eller är de som två tjejkompisar? Brukar det bli bråk mellan dem? :)
De är bästa vänner – som tjafsar en del. De busar, brottas, jagar och kampar (helst med min smutstvätt), och sedan ligger de och gosar och tuggar lite på varandra. Bråk blir det om ben och plats i väskan. Dolly måste alltid hoppa i först, det har vi lärt oss den hårda vägen … Maggie bestämmer och om hon fräser ifrån visar Dolly underkastelse. Ibland är det befogat (Dolly är en retsticka), men ibland blir Maggie lite väl ilsk, och då får vi hojta till för att avbryta. Hon kan också bli kinkig om Dolly vill ligga för nära – samtidigt som hon själv kliver på valpen precis hur som helst. Men ingen annan spöar lillsyrran! Möter vi andra hundar kan Maggie bli hönsmamman som skyddar och försvarar.

Vad är Maggies & Dollys favoritplagg? :)
Ständiga favoriten är fleecehoodien med körsbär på, från Doggie design/Le chien. Varm, mjuk och supersöt!

Hur var första mötet mellan Maggie och Dolly? Gick de ihop direkt eller blev det sura miner?
Dolly var glad och framåt. Hakade nyfiket på Maggie direkt.
Maggies reaktion var ungefär så här:
1. Vilken lattjo liten pryl!
2. Jaha, nu känner jag mig rätt klar här.
3. What? Ska hon BO här? Glöm det!

Hur mår ni alla tre?

Bara bra, tack!

Matte: Varför blev det just rasen pudel? Å funderade du på någon annan ras innan?
Jag ville ha en hund som var liten, allergivänlig och inte fällde hår, så då var inte utbudet så stort. Tyckte först att pudeln var en "kärringhund", men efter lite research (och sjukt söta bilder) ändrade jag uppfattning totalt! Sedan tog det bara ett år att övertyga maken … Jag funderade även på små sötnosar som chi, yorkie och malteser, men pälsen och temperamentet gjorde pudeln till vinnare.

Maggie: Vilken årstid är bäst?
Våren! Då blir benen fulla av spring!

Dolly: Att din storasyster Maggie är fryssen å gillar kläder, de vet vi nog allihop. Men hur är det med dig? Gillar du att ha kläder? fryssen?
När mamma kommer med tröjan blir jag skitglad! Hoppar och studsar och rusar sedan till dörren, för då vet jag att vi ska gå ut! Och ifall mamma vill klä på mig först så får hon det, jag är väldigt obrydd. Jag har precis lärt mig att lyfta på tassarna och hjälpa till. När vi bara ska ut och snabbpinka blir det inga kläder. Och då är det lite kyligt, så jag antar att kläder är bra att ha. Frusen är jag på kvällarna. Då vill jag gosa mig varm!

Tycker inte ni att det är dags att ses snart igen? Tycker Maggie o Dolly om att pussas lika mycket som vi gör? ;) (Frågan kommer från Cisco & Pixie)
Jo, det är på tiden! Vi får ta en hösttripp till Sörping – och pussas!

 Våga fråga!

2009-10-25 @ 05:04:29
Nu kör vi frågestund! Om hundmode eller om pudlarnas privatliv – fråga vad du vill så svarar vi. Hoppas att ni har en skön söndag!

Gillar Dolly barn? Tja, hon lät sig i alla fall bäddas ner under snuttefilten

när vi var och hälsade på hos några av våra allra yngsta vänner.

 

Vilken är favoritväskan just nu?

Krokomodellen från Le chien – som faktiskt rymmer bägge två!





 Mode, mys & mocka

2009-10-22 @ 21:56:05
Dagens ha-begär väcker Le chien, med den här nya bärväskan från Sherpa. En mysig vintermodell i mockaimitation, med foder och urtagbar bottenplatta klädd med fuskpäls. Väskan har både handtag och ställbar axelrem, koppelfäste inuti och ytterfack på ena långsidan. Bägge kortsidorna har ventilationsnät och är helt öppningsbara, så väskan kan på hemmaplan fungera som hundkoja. Passar vovvar upp till 5 kilo och kostar 895 kr. Vill ha!

Väskans mått är 40x22x31 cm.


Modellen finns i rosa, beige och ljusblått.


Om ni shoppar
i butiken, missa inte veckans vara! Smarta lilla lampan Pet Blinker (i blått och vitt) är prissänkt från 85 till 39 kr och behövs nu när kvällspromenaderna börjar bli mörka.

 Stora & sköna jackor

2009-10-20 @ 15:04:18
Ny vecka – det betyder nya shoppinglistor! Doggie har fått in årets vinterjackor från Puppy Angel, och här finns godbitar även för jyckar av modell större. Märkets plagg lagerförs oftast bara upp till XL, men görs i många fall upp till 3XL (bröstmått cirka 70 cm) och i flera fall ända upp till 5XL (90 cm). Så om du har en kraftigare kompis kan du alltid fråga butiker om de kan specialbeställa åt dig! Posh pooches till exempel är alltid tillmötesgående när du har särskilda önskemål, och håller dessutom låga priser. Maggie och Dolly har redan klickat hem vinterjackor från Puppia, men det skadar ju inte att ha flera ombyten. Tjejerna är väldigt sugna på Slinky Bomber Jacket, med vattenavvisande ytmaterial i snygg och moderiktig metalliclook:

Pälskrage, reflexband som håller fast luvan, mjukt foder, ficka på ryggen och resår i nederkanten. Stängs med praktisk dragkedja. Finns i rosa, grå och silver (ej på bild) och kostar 679 kr hos Doggie.


Reversible Modernistic Padded Vest finns faktiskt på lager i S–5XL!
Den marinblå jackan kostar 469–799 kr beroende på storlek och tillverkas även i rosa, på tal om specialbeställningar. Ärmlös, vändbar, har tryckknappar och dragsko för perfekt passform.


Gillar du den sportiga retrolooken ska du spana in Diva V Stripes Padded Jacket. Den har muddar både i nederkant och vid ärmslut och kostar 549 kr. Finns även i rosa och khaki.

 Lite svar på tal

2009-10-16 @ 05:32:03
Det droppar in frågor med jämna mellanrum, så jag tänkte ge lite samlat svar på tal!

Dolly blir 6 månader nästa vecka och har snart vuxit färdigt. Jag skulle tippa på att hon blir ungefär som Maggie i mankhöjd (25–26 cm) men mycket kraftigare. Hon har redan bredare nos, större tassar och är överhuvudtaget väldigt rejäl. En cool, trygg och charmigt (?) ouppfostrad knähund som alltid viftar på svansen!

Inköpsställen skriver jag alltid när jag tipsar, och ifall jag inte länkar varje gång kan ni kolla in listan med favoritbutiker i menyn!

Bästa hundkaféet är Small to big på Kungsholmen i Stockholm, men nu var det alldeles för länge sedan vi var där. Tänkte fika i veckan, men då började Maggie löpa …

Tikskydd behöver man då, och för att få rätt storlek på sådana vid nätshopping ska du framför allt kolla midjemåttet, dvs kroppens omkrets framför bakbenen. Trosans längd är måttet mellan svansroten och midjan. Solklart va?

Skor orsakar alltid debatt, men Maggies åker fram när snön kommer. Vi ska spana efter fler tips på bra pjuck!

Hårar gör ju inte pudlar, men om din älskling fäller mycket så hjälper det att bada och borsta ofta. En korthårig jycke kan du borsta med en liten gummikarda. Ger även massage, närhet och nyttig passivitetsträning!

Halsbandsjakten har gått bra, Dolly varvar rundsytt med kedja. Är du intresserad av ett Malucchi-halsband i fuchsia i storlek 32 cm? Hör av dig till Linda på Spoiled dog, som fick en felleverans när vi skulle beställa.

Utställningsfronten har det inte hänt något mer på. Jag har helt enkelt inte det intresset! Än så länge frodas pälsen, men när den är blöt och smutsig och full av löv så fantiserar jag om att ta fram klippmaskinen …

Stora storlekar lovar vi till sist, ännu en gång, att bli bättre på att tipsa om. Håll utkik!


Undrar du vilket balsam som gör min päls så fluffig?
Nästa vecka kör vi en riktig frågestund här på bloggen!




 Pyjamasparty

2009-10-15 @ 04:57:51
Nu ska matte åka hem från jobbet och krypa ner till sina små älsklingar. Maggie sover helst vid fötterna, men Dolly är otroligt gosig och ska ligga så nära som möjligt. Hon försöker ofta gräva sig in under täcket också, kanske är hon lite frusen? I så fall borde hon spana in de söta pyjamasarna hos Le chien – senaste modellen är en riktig dröm för små prinsessor.
När vi vaknar ska vi svara på lite frågor!

I mjukaste bomull, 225 kr.

 Kalenderflickor

2009-10-12 @ 21:47:58
Oktober – finns det någon mysigare månad? Inte när solen skiner och man får hoppa i löven! Här kommer äntligen en dagens outfit med båda pudlarna, som självklart ser till att matcha varandra. Kopplet som Dolly bär har vi dock använt för sista gången. Haken gick upp i dag och hon stack som en oljad blixt – rätt ut i gatan! Jag och Maggie sprang efter med hjärtat i halsgropen, men tack och lov rymde Dolly inte långt. Det lilla matvraket tog sikte på bageriet (som alltid bjuder på hundgodis) och satte sig utanför med vispande svans. Puh!



Fleecehoodies med körsbär, Doggie Design/Le chien
Rosetter, Aria/Pudelparadiset
Maggie: Rött koppelset med blommor, Pinkaholic/Posh pooches
Dolly: Mintgrönt halsband, Malucchi, och turkost koppel, Puppia

 Värmande nyhet

2009-10-10 @ 18:07:05
Häromnatten, efter deadline på jobbet, varvade matte ner med lite vardagsshopping hos Le chien. Ett lass med färgade påsar, lite tuggben, några nya leksaker – och en ny kamohoodie till Dolly, som växer som ogräs. Bland nyheterna spanade jag in en jacka som jag tänkte tipsa er om. Många ytterplagg har tyvärr snål rygglängd, och går man upp i storlek blir det i stället bylsigt runt bröst och mage. Men de här stilrena jackorna är i lite längre modell och har dessutom ett mycket bra pris: 255 kr.


Beige eller rosa, med pälskantad luva som är avtagbar.

 Tävla om jeanshalsbandet!

2009-10-09 @ 04:01:11
Nu har Posh pooches dragit igång en ny tävling på bloggen, med ett ställbart denimhalsband från Pinkaholic i potten. Vinnaren får välja mellan rosa, lila och blått! Vi är med och provar lyckan – dragningen sker den 31 oktober.


Storlek S är ställbart mellan 18,5 och 30 cm, och M mellan 22,5 och 37,5 cm.
Matchande koppel kan du beställa från webshopen.

 Två tävlingar!

2009-10-07 @ 04:13:23
Missa inte chansen att vinna en gosig handstickad vintertröja från Stickat & Unikt

 

… och spana in selen du kan vinna hos Gizmo & Leeloo!

 


 Skitlänge sen vi sågs!

2009-10-06 @ 03:14:29
Hej bloggen! Har ni saknat oss? Det har varit fullt upp här på sistone, men nu är vi redo att sätta tänderna i höstmodet igen. Fina outfitbilder utlovas i veckan! Först måste vi dock visa upp vad som kan vara marknadens mest onödiga måste ha-pryl just nu. En hållare för – använda – bajspåsar! Port-A-Poo är manicken för dig som vill ha händerna fria även när det är långt mellan hundlatrinerna, och du hittar den i två storlekar hos Härliga hund.


Skruva fast plastbenet på kopplet och snäpp sedan fast påsen i klämman på baksidan.
Både Poo och Mini-Poo finns i rosa, svart och blått. Pris: 110 kr.


Medan påsarna ännu är tomma bär du dem snyggt i Härliga hunds egendesignade
Oops bag, en söt handväska på 9 x 9 cm som kostar 129 kr i rosa eller svart.
De små karbinhakarna kan fästas i koppel eller kläder,
och påsarna matas enkelt ut genom en springa under locket.

 Höstnytt för kickers

2009-10-01 @ 00:02:59
På önskelistan i dag: Bomberjackan från Casual Canine, som är nyinkommen hos Pawprint. Tuff och glammig, och perfekt som övergångplagg innan det blir dags för varma vinterjackor. Bomberjackan är i glansig satäng, fodrad med fleece, och sägs stå emot både vind och vatten. Mjuka muddar, avtagbar luva, koppelhål i nacken och en liten ficka på ena ärmen är trevliga detaljer, liksom det rockiga trycket på ryggen. Plagget är definitivt snyggast i mörkblått/guld men finns även i rosa/silver för den som gillar den gulligare looken. Bonus: Maskintvätt!


Bomberjackan kostar från 269 kr och finns i storlek XXS–L (rygglängd 20–50 cm).

RSS 2.0