Syrran är sotis

2009-07-09 @ 10:39:08

Update: Jag har ju glömt att berätta att matte och Maggie hade lite egentid i söndags. Vi lämnade snorungen hemma med husse och åkte in till stan för att fika med våra bloggfavoriter Fiona & Maxi. Bilder från vår träff på Himmelska hundar hittar ni här.
Leksaken på bilderna nedan kommer förresten från märket Petstage, vars söta och smarta prylar säljs hos Hungarian PetNet. Där hittade jag också ett helt otroligt pris på lyxiga flexikopplet Petite Elegance: 159 kr!

Nu har valpen bott hos oss i några veckor och den nya familjebilden funkar riktigt bra. Maggie och Dolly leker och busar och har redan stor glädje av varandra. Men visst blir det en del gruff också. Maggie ska ständigt förvissa sig om att hon fortfarande är nummer ett och är ganska svartsjuk. Ropar man på Dolly så kommer Maggie. Får lillan filmjölk till frukost så hetsäter syrran allt på två sekunder - trots att hon avskyr smaken. Fast Dolly är inte så värst mycket snällare. Hon retas gärna och försöker sno Maggies tuggben/leksak/mat, och har hon ingen framgång så sätter hon sina vassa valptänder i svansen! Ibland åker hon på spö, men samspelet funkar bättre och bättre. Dolly vet när hon ska underkasta sig och Maggie vet hur mycket (lite) hon kan ta i. Omvänd psykologi (som att lägga valpfodret i Maggies skål) funkar förresten inte alls. Och får de exakt likadana saker ska det ändå bytas och bråkas. Särskilt Maggie vet precis vad som är avsett för Dolly, och då ska hon ha det. Tja, helst ska hon förstås ha allt ...
Så här kan det se ut hemma:


Först tar Maggie alla leksaker och lägger i sin väska. Sedan lägger hon sig själv i Dollys väska.


Dolly leker med pipisen i bädden ...


... men strax är det någon annan som är pudel på täppan.


Matte kan i alla fall tjejerna samsas ganska bra om - tur det!

Kommentarer
Postat av: Lena o Nikko

Oj, det är ju inte klokt egentligen vad smarta våra hundar är! Fast jag borde inte vara förvånad - vi har noterat att Nikko är väldigt sotis på sonen (som förresten i sin tur är sotis på Nikko och övertygade om att (darr på rösten) "ni bryr er mer om honom än om mig").



Dolly har ju växt enormt mycket sen de första bilderna. Då var hon ju mest en luddig liten boll!



Ingen skydd för räcket än, noterar jag!

2009-07-09 @ 11:23:40
URL: http://pudlamednikko.blogg.se/
Postat av: Gizmo & Leeloo [Ett hundliv i alls in glans]

Hehe det låter precis som hos oss:) Så ska det vara:D

2009-07-09 @ 11:54:50
URL: http://gizmo-leeloo.se
Postat av: Danielle

så roligt att läsa en rapport då och då om tjejerna!!

toksöt =)

2009-07-09 @ 12:28:18
URL: http://pompom.blogg.se/
Postat av: Cisco

Klart man blir lite sotis ibland på snorungen! Människorna tycks tro att de som är minst är sötast. Så äreju inte!! Jag är skitsnygg!

Man ska hålla snorungarna på mattan. De ska titta på oss STORA och beundra oss för vi är så coola. Min brolla har iaf fattat att om Cisco vill ha nåt då VILL Cisco ha!! Han är en fegis.. hehehhee ;)



psst... jag gillar min brolla rätt mkt ändå. men säg inte det till de andra stora ;)

2009-07-09 @ 13:34:03
URL: http://vov.psdekor.se
Postat av: kirre

haha känner igen det där mycket tydligt :P

kul att det går så bra ändå :) super söt den lilla valpen alltså<3

2009-07-09 @ 14:20:01
URL: http://tasslyckan.blogg.se/
Postat av: Asta

men, det förstår väl alla, att man behöver en väska till sina grejer och en att åka i.

2009-07-09 @ 18:00:21
URL: http://astasdagbok.blogspot.com
Postat av: Mio å matte

Snygging! Bra du visar var skåoet ska vara för lillsyrran, inte ska hon få ta dina leksaker, men hörru, du får allt vara lite snällare oxå och inte ta saker ifrån henne heller och du e kul du som lägger grejer i din väska och sen ta syrrans väska, busfia!! Saknar dig hoppas vi kan ses å busa ihop snart, få se vad jag kan tänkas tycka om din lillsyrra men dig älskar jag det vet du ju!! PUSS Mio.

Matte hälsar naturligtvis till er tre tjejer, hon tycker Dolly vuxit mkt, och att Maggie är bedårande på alla bilder, hihi så hon äter fil bara för att Dolly gör det..tokfia!! PUSS på er

2009-07-09 @ 18:10:07
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Indra

Skratt Små sötnötterna! :-D Det är ju precis så det är mellan "människosyskon" också, helt naturligt. ler Jag är ganska övertygad om att dom är överförtjusta i varandra ändå. Men det kan man ju inte visa... ;-)



Hoppas allt är bra med er, och att ni inte regnat bort. Jag vet inte hur långt ner - eller långt upp - regnet har nått, men här i Norrland ösregnar det, och det gör det tydligen nere i Borås också. :-P



Må så gott! Kramar om//Indra

2009-07-09 @ 20:12:20
URL: http://cherlindrea.se
Postat av: Jimmie & Kingeling

hih, söta bilder på tjejerna :)

Här hemma busas det också, Donna får inte en lugn minut med lilla Deava som ska leka med henne hela tiden. Och om Donna försöker att ignorera henne så biter Deava henne i benen istället.. Så när Donna får sina långpromenader med Kingen eller på nätterna då hundarna sover i skilda rum så tycker hon det e mkt skönt, men sen på morgonen så är hon lika glad att tfäffa sin dotter igen x) Kingen åt andra sidan har för länge sedan visat för Deava att han inte vill leka med henne utan bara mysa tillsammans i soffan, så honom låter hon vara ifred :) Ha det (h)underbart! xoxo

2009-07-09 @ 21:32:44
URL: http://kingeling.blogg.se/
Postat av: Karin

Åhhh vilka söta bilder :)



Känner igen det där att dom ska ta det som är avsett för den andra. Gräset är ju grönare på andra sidan och kanske smakar brorsans grisöra annorlunda???



Men visst är det kul med två och att se vilken glädje dom har av varandra. Jag har hittat en liten vit toykille som jag vill ha. Fattar inte varför Dan ska vara så envis...

2009-07-09 @ 21:40:22
URL: http://sakerochting.se/tankar
Postat av: Anneli

De är så underbart söta.



Ja, det kan inte vara lätt alla gånger, det där med syskonkärlek kan vara svårt. Jag känner igen det där med att samla allas leksaker hos sig själv.

2009-07-09 @ 23:15:29
URL: http://hundisthlm.blogg.se/
Postat av: MonicaHansen

Hahahahaha:) De är så fina!

2009-07-10 @ 07:21:15
URL: http://gingerbeerblog.blogspot.com/
Postat av: pudelflickan

Ja det blir ett lite annat liv med två hundar. Jag har jo 5 så här händer det också saker.

Kram Hedvig

2009-07-10 @ 08:16:49
URL: http://www.pudlarpelargoner.blogspot.com/
Postat av: Elin

Haha söta dem är! =)

2009-07-10 @ 22:02:54
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: linaa

sötaste pudlarna ever. <3

2009-07-11 @ 00:52:48
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: Annelill

Dom är så underbart söta både Maggie o Dolly.

Kram.

2009-07-13 @ 13:53:57
URL: http://viola-linea.blogspot.com/
Postat av: Emelie

Hej måste få fråga, den vita hunden vad är det för sort? väldigt söt var den han ser ut som är mysig lite boll, är det är havanais ? MVH Emelie

2009-10-17 @ 12:32:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0