Sailor sisters

2009-07-11 @ 12:07:36
Ni noterar att Dolly har växt massor sedan vi fick hem henne och det stämmer. Men hon är fortfarande en liten plutt - det är bara svårt att få rätt perspektiv på bilderna. Vid 8 veckors ålder låg hon under den "magiska" viktgränsen på 1 kg och drygt 11 veckor gammal mäter hon nu bara 18 cm i mankhöjd. Än så länge ser hon alltså ut att bli en toy.
Många har också undrat över hennes färg, som har flera olika nyanser. Jo, Dolly ska bli vit som vuxen, precis som sina föräldrar, men många vita pudlar föds tydligen med mer eller mindre gula och champagnefärgade inslag. I vilket fall så syns smutsen bra på henne så i dag har Dolly badat. Hon har även fått klorna klippta och lilla nosen rakad för första gången - helt utan strid! Maggie deltog också i dagens spa-aktiviteter och visade hur cool man bör vara i baljan. Sedan klädde pudlarna upp sig i matchande sjömansselar - redo för böljan!


Alle hund på däck! Attans, Dolly har gått i däck.


Selarna kommer från Dogo/Le chien och Maggies rosett från Modern dogg.

Kommentarer
Postat av: Mio å matte

My god.. hur söt får man vara?? dolly va verkligen trött hihi medan Maggsan hänger med som alltid.. en fotomodell i spetsen med en däckad lillasyster bred vid..lovely!!!! hehehe.. söta sele förresten! puss

2009-07-11 @ 13:26:28
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Ira

förresten såg jag ditt kommentar i mejlen nu :) yes, även om du inte får två hundgarderober för husse så blir det dyrt med två hundar du shoppar ju hejvilt till dolly haha.. två vovvar :-D men dolly kanske kan ärva lite av maggs kläder oxå så behöver det ju ej bli så dyrt kanske fast du har ju sålt en del oxå som var för smått.. ja det e kulo du bloggar igen men det får inte bli för mkt bara! :) men alla blir glada inkl jag för varenda inlägg som dykt upp sen nyheten om dolly :) puss

2009-07-11 @ 13:35:06
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Lena o Nikko

Magisk viktgräns? Är det som för människobarn att man utifrån storlek vid en viss ålder kan förutspå med viss säkerhet hur stora de kommer att bli? Ja då förstår jag att Nikko inte blev en toy - vid 8 veckor vägde han 1,2 kilo tror jag. Intressant - om jag nu förstått dig rätt - att uppfödaren inte sa ett ord om detta. Nu ångrar jag mig inte för en sekund, men om vi vetat DÅ, kanske det blivit den lilla svarta tiken ändå, som vägde 900 gram vid 8 veckor. Och Nikko var störst av dem alla!



Faktum är, att när jag träffade uppfödaren på utställningen i Älvsjö i december, så verkade hon lite tagen ur fattningen när jag sa att Nikko blivit en dvärg och inte en toy, så visst hade hon det nog på känn... Väl att märka, att jag ju inte var på minsta vis anklagande - vi har ju vetat hela tiden att när det gäller storleken finns inga garantier för pudlarna.

Hittade förresten just lite gamla foton på Nikko från den tiden - oj vilken skillnad på färgen. Fortfarande en lite blek aprikos, men definitivt aprikos.

2009-07-11 @ 15:19:22
URL: http://pudlamednikko.blogg.se/
Postat av: Gizmo & Leeloo [Ett hundliv i all sin glans]

Så söta:D

Ja men det håller vi med om oxå. Sverige borde bli mer hundvänligt. för det finns allt för få platser man kan ta med sig sina hundar med!

2009-07-11 @ 16:11:37
URL: http://gizmo-leeloo.se
Postat av: Danielle

nä men åhhhhhh så söt!!!

tack för tipset förresten :)

2009-07-11 @ 17:48:27
URL: http://pompom.blogg.se/
Postat av: Jimmie & Kingeling

heh, joo en pudel står högt på önskelistan. Och när jag sitter och funderar över hundraser och läser i rasböcker så slutar det nästan alltid med att jag sitter och läser om just pudeln. Så det är nog stor risk att Kingens nästa "syskon" blir en pudel ;)



Jätte söta bilder på flickorna :)Maggie car jätte fin i sin rosett och jag tycker verkligen att det ser ut som att hon ler på den första bilden^^



...och lilla Dolly ser ju helt underbar ut och hon blev jätte fin med nyrakad nos :)



Ha det underbart! xoxo

ps Kingen hälsar :)

2009-07-11 @ 19:34:17
URL: http://kingeling.blogg.se/
Postat av: Maol

Så söta! Jag hoppas maggie inte blev alltför sotis när Dolly kom till familjen.

2009-07-11 @ 19:55:25
URL: http://monstars.blogg.se/
Postat av: HUNDMODEBLOGGEN SVARAR

Ira: Visst blir det dyrt ... men jag ska försöka att inte shoppa så mycket (mer) förrän Dolly har vuxit klart. Hon får ärva så länge ;)



Lena o Nikko: Nej, det finns inga garantier för att en pudelvalp slutar som toy eller dvärg. Men kilogränsen är ett ganska bra riktmärke. Dessutom brukar blivande toypudlar ha ett lite bredare, "trubbigare" ansikte redan från början, vilket Dolly har. Men vi får väl se!

Nikko är ju ljuvlig oavsett size - och väldigt söt i sin ljusaprikosa färg :)



Jimmie & Kingeling: Tack! Klart ni ska satsa på en pudel! :D



Maol: Jo, lite sotis blev hon allt. Kolla förra inlägget :P



2009-07-11 @ 20:47:21
Postat av: Anneli

Åh, vad jag längtar efter att få träffa lilla Dolly.

2009-07-11 @ 23:11:07
URL: http://chitassar.blogg.se/
Postat av: Louise

ÅHHHH vad glad jag blev när jag såg att du börjat blogga igen !

Följer din blogg varje dag,

(kollade varje dag även när du hade din "blogg paus" i

2009-07-12 @ 11:25:36
URL: http://glowbynight.blogg.se/
Postat av: Louise

fortsättning *

ihopp om att du skulle börja blogga igen !

kram Lollo

2009-07-12 @ 11:26:45
Postat av: sofia

inte dags att göra om designen?

2009-07-12 @ 14:10:51
URL: http://fiiaann.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise & Saga

Hej! Vår söta Saga vägde 750 gram vid 12 veckors ålder så "alla" trodde hon skulle bli en toypudel men nu vid 1 års ålder är hon en ganska stor dvägpudel. Men vi är lite sugna på en valpkull efter henne med en toyhane. Det är ju så mysigt med hundar i huset. Ha det bra! Marie-Louise

2009-07-12 @ 14:17:48
Postat av: Ira & Mio

Sv: Klokt :) en del av Mios kläder ångrar jag p.ga de var dyra o han hade inte vuxit klar! Puh! Så bäst ärva storsyrrans kläder tillsvidare! :-) PUSS

2009-07-12 @ 20:09:18
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Elin

lillflickan då, helt trött :)Är lite sugen på att låta Julisu få en väska, han orkar ju inte långa promenader..och min axel börjar bli slutkörd. Kan du inte köra lite tips i ett inlägg? =)



Pudeltassar

Fluffmonster

2009-07-12 @ 23:35:16
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: MonicaHansen

Liten, ren och utmattad och såååå söt! Och Maggie är jättefin! Tuffa selar:)

2009-07-13 @ 09:20:39
URL: http://gingerbeerblog.blogspot.com/
Postat av: Indra

Underbara tjejerna! :-D

Ja, jag har för mig att du nämnt tidigare något om Sundsvall.. var det inte i samband med mitt inlägg om Bishop Arms tro? Hur som helst så var det ju helt galet stort där! Jag har aldrig gått vilse i ett köpcentra förr..skratt



Hoppas ni hade det fint i Skåne. Skönt att röra på sig lite på semestern, men nu åker vi hem på onsdag. Och då ska jag stanna till och hälsa på ett par personer på vägen, bland annat Lori. Ska bli såå kul att få se hennes två killar också, vi har ju bara träffat Rosie, även om det inte var så bara. ;-) Nästa gång får jag övertala Håkan att vi tar Stockholmsvägen hem så kanske vi kan ta en liten fika. ;-)



Må så jättegott gumman! Massa kramar!

2009-07-13 @ 22:39:19
URL: http://cherlindrea.se
Postat av: Simone & Nellie

Så söta!

2009-07-14 @ 01:53:52
URL: http://everlastinglove.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0