Dolly drar vidare

2011-01-14 @ 11:22:30


Varför är Dolly på semester? När kommer hon hem? Ni har undrat – och jag har duckat lite för frågorna. Nu är det dags att berätta hur det ligger till. Det vi kallade semester var redan från början ett försök till omplacering. Dolly har bott i Skåne några veckor på prov – och i dag blev det bestämt att hon ska stanna där! Anledningarna är delvis privata och jag hoppas att ni respekterar det. Livet blir ju som bekant inte alltid som man har tänkt sig. Men kort sagt tvingades vi inse att Dolly behövde och förtjänade en ännu bättre tillvaro än vad vi hade möjlighet att ge henne.

Dolly och Maggie har inte funkat så bra ihop som vi hade hoppats, vilket drabbade båda hundarna på olika sätt. Det var svårt att lämna bort Dolly, men när sorgen och saknaden började lägga sig så insåg vi att beslutet var det enda rätta. Nu är jag otroligt glad över att hon får en ny familj i matte Nicki och mellanpudeln Alice. Som ni har sett på bilderna så har Dolly och Alice snabbt blivit som ler och långhalm, de kompletterar varandra i temperamentet och utgör en fantastisk liten flock. Dollys päls är redan på utväxt till utställningsringen, hon ska testa agility framöver, och varje dag får hon träning för både kropp och knopp. Tusen tack, Nicki, för att du tar så väl hand om henne!

Jag är också glad över att kunna behålla kontakten med Dolly – eller Pixie, som är hennes nya namn. Vi kommer att träffas ibland och hon lär säkert gästspela här på bloggen i framtiden. Men annars är vi tillbaka där vi började, med Maggie som enväldig pudelprinsessa. Denna dominanta dam är på gott och ont en ensamhund, en egohund, och hon har levt upp här hemma sedan konkurrensen försvann. Hittat tillbaka till sitt vanliga jag: lite knäpp och krävande – men alldeles, alldeles underbar. Och, som ni vet, med en osviklig känsla för stil. Hoppas att ni vill fortsätta följa henne!

Kommentarer
Postat av: Pia

Åh söta ni <3

Jag anade nästan att det var så. Sådana beslut är alltid svåra att ta, men känns skönt när det väl är gjort. Så underbart att "Pixie" fått en sån fin ny flock och har det så bra med nya syrran.Min Pixie hälsar att han alltid kommer älska sin brutta Pixie mest av alla, var än hon bor och vad än hon heter.Många varma kramar till er alla... o pussar på Mags, den lilla tokan <3

2011-01-14 @ 11:54:44
URL: http://vov.psdekor.se
Postat av: Anneli + vavvorna

Vad tråkigt att Dolly inte kunde bo kvar hos er, men också skönt att höra att hon har fått ett nytt och bra hem. Ibland blir det så där.Ha en trevlig helg!

2011-01-14 @ 14:35:07
URL: http://chitassar.blogg.se/
Postat av: Lena o Nikko

Vad trösterikt att höra att du lyckades ta det här sorgliga beslutet för allas bästa. Alice och Dolly/Pixie har ju verkligen utvecklat en fin hundgemenskap, det har ju trängt igenom bildskärmen och värmt ända in i hjärtat. Så ta till dig att du genom ditt svåra beslut har gett inte bara Maggie och Dolly bättre liv, utan kanske även Alice.

Kram på er!

2011-01-14 @ 17:18:19
Postat av: jimmie och kingeling

Va starkt av er att kunna fatta ett sådant beslut, när det är för Dollys bästa! Vi var i samma situation med Donnas valp Deava. Vi märkte ganska fort att hon inte passade in i våran 'flock', och att hon behövde mer träning än vad vi kunde ge då när vi även har kingen och donna. så hon fick flytta till en annan familj som hade tiden och kärleken för henne.. Tråkigt, men rätt beslut för hundens skull.

2011-01-14 @ 17:51:11
URL: http://kingeling.blogg.se/
Postat av: Nicki

Det blev en 'win-win-situation' känns det som! Alice och Pixie funkar riktigt bra ihop, har aldrig bråkat, respekterar varandra ömsesidigt, leker både inomhus och utomhus med varann, äter sida vid sida osv Ändå har de verkligen helt olika personligheter vilket är riktigt spännande och omväxlande för mig!

2011-01-14 @ 19:09:28
Postat av: Elin

Det är ju inte så lätt i alla lägen, men huvudsaken att man inte är egoistisk och ser till hundens bästa också :) Tycker du är en människa med stort <3 som gjorde det som kändes rätt och bäst för båda partner. kram på er2011-01-14 @ 20:17:49
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: Becca

Misstänkte att så var fallet.

Väldigt tråkigt förståss och kommer sakna Dolly :(

Men det är rätt beslut att hon kommer till någon annan om ni inte känner att det passar, väldigt oegoistiskt!

Hoppas vi får lite uppdateringar på hur hon har det emmellanåt iaf.

Ha det så bra och du ska inte ha några skulkänslor! Starkt gjort!

2011-01-15 @ 22:25:56
URL: http://sweetolga.blogg.se/
Postat av: HUNDMODEBLOGGEN SVARAR

Stort tack till er alla! Era ord värmer ända in i hjärtat, det ska ni veta. Sådana här kommentarer förtjänar svar i ett helt inlägg, det kommer strax!

2011-01-16 @ 04:43:51
Postat av: cecilia (med Saga och Betty)

de va de jag hade på känn, men jag vågade inte fråga dig om du skulle "sälja" Dolly. Sånt kan ju va lite känsligt och de e en privat sak. De e bara ni som kan bestämma sånt och de har vi läsare inte med å göra. Men tack för att du öppet berättar om de! Du gör helt rätt i att tänka på hundens bästa.

Dolly kommer få de superbra!Vi fortsätter att följa dig och Maggie lerkramar

2011-01-16 @ 10:45:47
Postat av: HUNDMODEBLOGGEN SVARAR

Och jag fattade att ni fattade … Tack, sötnosar! Kram!

2011-01-16 @ 16:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0