Damasker & dojor

2009-12-02 @ 20:54:01
Läsaren Lena, som också har en vit pudel, efterlyser damasker för att slippa duscha leriga ben varje dag. Och visst finns det, till exempel här och här. Men sådana skydd rekommenderas endast för korta rastningar, under utställningar, och är inget som tål riktiga promenader. Vad göra? Tja, på med overall och/eller skor! Maggie gillar sina boots från Little Lily (finns hos Modern dogg) som skydd mot salt och snö, men särskilt vattentäta är de ju inte. Det ska däremot Neo Paws, som Häromi tipsar om på sin sajt, vara. Det är höga skor i neopren, som sägs hålla hög kvalitet och sitta kvar på tassen. De ska även vara rekommenderade av veterinär. Prislappen är dock lite saftig: 340–380 kr för ett par skor (så glöm inte köpa 2 förpackningar om du ska testa), men jag är nyfiken. En modell som står emot väta, och som vi har provat, är annars Muttluks. De finns både med och utan värmande foder och mattes och Maggies recension av dessa hittar du här.

Neo Paws i storlek S mäter 5 x 3,8 cm. Finns upp till XXL, som är 12,5 x 9,5 cm.


Kommentarer
Postat av: Lena o Nikko

Äsch då, kunde ge mig på att det fanns en hake... Maken har deklarerat att skor vägrar han befatta sig med, så det är väl bara att fortsätta duscha...

2009-12-03 @ 19:28:50
Postat av: Elin

Mja..lite skeptiskt mot sånt..skulle aldrig orka klä på dem stövlar :/ Har använt benskydd isåfall

2009-12-04 @ 19:20:59
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: Ellinor & Engla

Jag har införskaffat en fodrad overall med ben (längst mer på benen är det muddar så man får anpassa lite efter längden på hundens ben). Den funkar iaf klockrent mot snö, fastnar nästan ingenting i pälsen när vi är ute och går/leker. Det lilla som fastnar är bara att borsta lös med en karda/borste när man kommer in. Av med overallen och man har en torr hund. Jättepraktiskt :)

Är man lagd åt det praktiska hållet kanske man kan sy någon form av benvärmare, det kan inte vara så avancerat egentligen, typ raka tuber med ett litet kardborreband i vardera ände för att hålla benvärmarna på plats och skydda pälsen mot allehanda smuts.

2009-12-04 @ 23:53:16
URL: http://www.ellinor.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0