Utmanad av GizLee

2009-04-22 @ 07:55:56
Hej sötnosar! Tack för era fina kommentarer! Vi har knappt hunnit svara de senaste dagarna men hoppas på att komma ikapp. Alltid lika roligt att läsa vad ni tycker! Rolig är också utmaningen som kom från Gizmo och Leeloo:

1. Vad heter din hund?
Tripwire Donna Magica, kallas Maggie.
2. Vad är det för ras?
Toypudel.
3. Födelsedag?
18 juli (född 07).
4. Hur kommer det sig att du valde just din hund?
Jag och min man skulle titta på en tik som skulle ha en kull senare och visste inte ens att uppfödaren hade valpar hemma. Men där fanns sex små pälsbollar, tre vita och tre svarta. Jag föll pladask för den pyttelilla svarta tiken med temperament. Hon var så pigg och tuff och söt, försökte sig på små gurglande morrningar och snodde fräckt leksakerna från sina syskon. Hon – Maggie – skulle förmodligen stanna på kenneln som utställningshund, så gissa om lyckan var total när vi två veckor senare fick köpa lilltjejen!
5. Hur var första dagen hemma med valpen?
Underbar. Hon busade, kissade, sov. Dödade en leksak. Gosade, busade, kissade, sov, åt en gnutta och sov igen. Kärlek!
6. Hur gick rumsrenhets/koppel/kommandoträningen?
Jag minns knappt hur länge vi klev i små pölar hemma, och då är jag ändå pedant. Men Maggie blev nog nästan rumsren fort, fast det dröjde innan hon var pålitlig. Fortfarande kan hon protestpinka om vi lämnat henne ensam, och när hon träffar sina favoritmänniskor så blir hon ibland lite inkontinent av ren glädje! I normala fall säger hon dock till – med gnöl eller uppmanande pussar – när hon behöver gå ut.
Att gå i koppel var en picknick, att gå fint i koppel en helt annan femma. Men stenhård träning gav utdelning och Maggie kan gå klistrad vid ens vänstra sida. Fast oftast går hon lös och får skutta ganska fritt. Koppel använder vi nästan bara på stan eller vid trafikerade gator nuförtiden.
Kommandon? Klok som en pudel! Några cirkuskonster har vi inte lärt in, men vardagslydnaden funkar utmärkt.
7. Hur fungerar hunden med andra hundar?
Från att ha varit oerhört intresserad av alla andra hundar har nu Maggsan övergått till att ta två snabba sniff och sedan fortsätta promenaden/hämta sin pinne/hänga med matte. Men ibland blir hon förtjust och kan busa järnet! Hon är snäll och glad – så länge ingen nosar henne där bak …
8. Hur är hunden mot människor?
Sjukt social. Älskar att hälsa på folk. Tar mötande människor minsta kontakt så drabbas de av Maggies kärlek. Och ordet söt har blivit en signal för henne att springa fram och snacka. Undantaget är om hon är trött, då existerar bara matte och väskan.
9. Har din hund några speciella egenskaper? I så fall vilka?
Maggie pussas gärna och husse brukar hon bokstavligen brotta ner för att sedan tvätta grundligt. Hon "pratar" gärna och låter mycket överhuvudtaget: snarkar högt, suckar tungt, nyser och fnyser utstuderat. Men skäller nästan aldrig! Det finns massor att säga men en kul grej är att Maggie verkligen är en posh poodle. Hon skulle aldrig drömma om att rulla sig i något, rör inga äckliga saker ute och kliver helst inte i ens den minsta vattenpöl!

Husse med Maggie som bebis. Nu är det er tur att anta utmaningen!

Kommentarer
Postat av: Gizmo & Leeloo

Gud så rolgit att ni antog utmaningen hehe!:) Super skojigt!

2009-04-22 @ 09:43:12
URL: http://gizmo-leeloo.se
Postat av: Bertil

kul läsning!

2009-04-22 @ 11:39:40
URL: http://bertilblogg.blogspot.com
Postat av: Fiona

Usch! Det borde vara förbudet att vara så där söt!!! Man smälter, bokstavligen... Kram

2009-04-22 @ 14:45:32
URL: http://spoilme.blogg.se/
Postat av: Elin

va roligt att få veta som mycket om Maggie! =) var myckt uppskattat blogginlägg.



Må gott!

2009-04-22 @ 16:08:47
URL: http://fluffmonster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0